Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kdo jede letos do Chorvatska a kam?


Recommended Posts

před 2 hodinami, Petr 3008 napsal:

My rádi jezdíme do osvědčeného, nemám rád překvápka typu mizerné ubytování a pod.. V posledních letech jsem se naučil vyhnout se víkendům a jezdit v týdnu a přes den. V autobusu jsem strávil za volantem nocí dost a stačilo.. Takže vyrážíme vždycky kolem 5 ráno, přes den na pohodu, cesta 840 km, pár zastávek, žádný spěch a v podvečer jsme na místě. 

Jak pojedu letos vůbec nevím, protože jsem to vyřizoval poměrně pozdě, byl velký zájem a nakonec jsem musel vzít termín od soboty, bude velký provoz, tak asi udělám vyjímku a vyrazíme někdy v noci, ještě nevím.

Tam přes noc a zpátky přes den. Odjezd do deseti a po půlnoci jsme doma. Jen mě teda přes den neba ty nekonečný roviny, ale zase přes Rakousko se zapadajícím sluncem to nemá chybu. Taky jezdím radši v týdnu. Jednou jsme jeli v sobotu a už nikdy víc. V sobotu odjezd je fajn, to jede všechno proti tobě. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po mnohaletých ykušenostech doporučuji cestu v neděli tam půl cestz a v pondělí dojezd když je to dole a zpět také v neděli, jen brzy ráno, protože Vídeď v neděli odpoledne není zrovna na pohodu, ale lepší než všední den.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, s člunem je to libovka. Taky jsem si prošel přes pětikoňák, zakotvil jsem na 15HP. Větší už ne, nevejde se do auta. Jen jaksi rozmýšlim, že s tím kvůli debilním zákonům v ČR praštím.

Neděle jako odjezd od moře nemusí být růžové, hlavně pokud vyjde na víkend v HR svátek. Jednou jsem to jel domů v neděli skoro 24 hodin. Je třeba vyjet nejpozději v pět ráno a než se to vyloupne, být v Záhřebu. Super bylo jezdit v červnu v týdnu. Na dálkový skoro celou cestu, občas auto, budit celníky, nebo raději ne a v tichosti projet. Jenže od doby, co je mladej školou povinen, tak v červenci. Dříve ze soboty na neděli tam, ale už mnozí pochopili, že se dá jet k moři i jiný den než z pátku na sobotu, tak se to nějak zahušťuje. Proto jsem to loni zkusil s přespáním.

Hlavně ať nám to letos vyjde, ještě měsíc a půl a taky si loknu slané vody.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, MotoMoto napsal:

V Chorvatsku bez člunu je to poloviční dovolená. A také si myslím, že prostě k Chorvatsku patří vše kromě 5 hvězd hotelů a AI. Prostě to patří do Egypta, Tunisu a podobných destinací. Většinou spojených s cestou letadlem. A také AI mi nevyhovuje moc s tím, že nepoznám různé hospůdky a jsem odkázaný jen na jednu kuchyni. I když ve velkých hotelech jsou různé druhy, tak raději si vybírám sám. Takže za mě když jedu někam autem tak privát.

člun je super, zážitek na moři i pro děcka :super, kluk jezdí někam k Zadaru snad desátým rokem (loni nebyl) na jedno místo, mají celé horní patro s terasou ještě s rodinou kamaráda, motorový člun k dispozici od majitele app., všechno super, ale taky každý rok dražší a dražší..., za tu cenu by mohli letecky se stravou AI do hotelu, ale zatím nechce..., koukal jsem Vítkovice Tours hotel 5* s AI za 38 tisíc s dopravou autobusem :super, jinde píšou točené pivo v bufetu na pláži 100 korun, taky dobrý 👍🤠

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tocene-pivo-za-stovku-podivejte-se-jake-jsou-letos-ceny-v-chorvatsku-156410

Upraveno uživatelem Péťa
Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Než busem na dovolenou tak raději kulku mezi oči. 

Jinak je stará známá věc že Chorvati jsou líní vydřiduši kteří už neví co by a ta jejich kuchyně je taky děkuji nechci. A to mám rád skoro vše. Jak cítím ty jejich rybky na roštu tak to je síla 🤭

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Busem jsme byli na jihu Itálie,až v tom kramfleku.Cesta 27 hodin,krásný místo,ale už takhle nikdy.Po asi 6 letech nám firma nabídla Řecko-pod Olympem.Bohužel taky bus a to bylo naposled.Vzduch k nedýchání,v karose nebylo kam dát nohy,jo a dcera hyperaktivní.Jinak dovča super

 

Upraveno uživatelem miroska
doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Jo přesně. Nohy jsou kritické a ještě když si člověk co sedí před sklopí opěradlo a není ochoten s tím nic dělat, divím se že ještě nikdy nic nebylo ve zprávách. Další věc organizované zastávky, jak člověk může plánovat kdy potřebuje dělat potřebu a kdy ne. To je úlet. Prostě bus ani za nic. Před 30 lety jsme jeli se školou do Francie busem na poznávačku a to byla paráda protože celý bus spolužáci a když se někdo šprajcoval tak dostal sodu, koňara a byl klid 😁

Jinak pod Olymp jsem to letos zvažoval autem ale doma to nemělo příliš kladný ohlas. Jen dcera byla okamžitě Pro a ta by jela hned (kdo potkal na sraze, pochopí 🤣

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řecko karosou bez klimatizace se 40 dětmi. V roce před 30 lety, ale i tak už nikdy. Navíc zpět zábava, maximální rychlost 60 km, děti mi tam omdlívaly hlady a rodiče v Praze omlévali strachy, protože nevěděli co s námi je. Zastávka v Dunajská středně, koupě 10 bochníků chleba (víc jich neměli) a telefon do Prahy to nakonec vyřešil. Nejlepší bylo že hárání co v Řecku nechtěly jist jejich jídla tak mi rvaly suchý chleba z rukou. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

@MotoMotoTak s tolika dětmi někam jet, vydržel bych asi max 40 km. Je ale fakt že kdysi se dalo přes hubu a byl klid. Nikdo se tomu nedivil. Dnes by každý spratek žaloval 🤣 My jsme byli zticha protože by doma bylo druhé kolo 😁 Takže klobouk dolů 👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@HanysRTen 2,5m gumáčik mám vlastný (viď foto), zbalím ho aj s motorom do kufra so sklopenými zadnými sedadlami, na strechu ale musí box - manželka by len svojou batožinou zaplnila celý kufor😄.  Na fotke je pohľad z ostrovčeka Krbela Vela na Brodaricu s obývaným ostrovom Krapanj v popredí, kde v posledných rokoch dovolenkujeme. Ďalšia fotka má vo vás navodiť dovolenkovú jadranskú atmosféru pri západe slnka😮.

IMG_20180907_140723.jpg

IMG_6000.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, HanysR napsal:

software v manželkách máme všichni stejný, liší se jen hardware.

Moderator : Necituj  předchozí příspěvek :roker     Ale k věci - Víš co je to restart a reinstalace software ?  Tak to jsem udělal já s tou mojí . Blbý je , že se časem díky aktualizacím postupně srovnává s těmi ostatními . No a hardware bych trošku upgradoval z vrze 3.8 na verzi 1.6 , ale ono to prý zpátky nějak nejde. Říkal to Bill Gates že proto se tomu říká UPgrade .

Upraveno uživatelem Klemoň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, trajdat s tak malým gumáčkem s pěti kobylkama takovou dálku....uvidíš, vyléčíš se, až se z minuty změní počasí a budou metr vlny a protivítr. To to pak na plnej plyn stojí na místě a jen míchá vodu.

Když jsem jezdil na Hvar, kolikrát jsem dal za den na člunu, ale 3.5m s 15HP i k padesáti km za den. Dovolená má fakt jinou dimenzi, člověk se kouká z vody na pevninu a každou chvíli může být na jiné pláži.

Chorvati nejsou líní. Pokud chtějí vydělat prachy, musí sebou setsakramentsky mrsknout. Asi by se ti nelíbilo být v restauraci od sedmi ráno do jedné ráno, sedm dní v týdnu, cca pět měsíců. Samozřejmě se mezi nimi najdou vyjímky, to je všude. Já jsem tam mèl vždy kliku na slušné lidi, mám tam i pár přátel. Obdivuji staré, že jsou schopni se v pařáku lopotit celý den na vinohradu a pak večer s úsměvem s tebou dají sklenku.

Naše domácí si hostů umí vážit. Pozorná, stálý úsměv. A stali gosti mají privilegia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo a ještě k busu, jel jsem jednou karosou až na nárt Italské boty, s mateřskou školkou. Párkrát jsem musel zařvat, až si dítka cvrnkla do gatí, možná i některé mamky, co byly s nima. A byl klid. Jen cesta tam 32 hodin. Každou chvíli blinkání, čůrání, takže se stavělo u každého patníku. Ale dovča byla super.

Nejdéle jsem jel busem 36 hodin, na ostrov Skopelos. Autobus byl tak pětkrát ojetý, v HU přestala jít klima. Jen v tom dvoupatráku nahoře mi furt chyběl vepředu řidič.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě k tomu Řecku, to byl takový letní dětský tábor pro děti z ministerstva zahraničního obchodu a já tam je s nimi a ještě jedním kamarádem a doktorem sám. Zajišťoval ubytování ještě Čedok a dobré bylo když jsme po 32 hodinách jízdy (bylo to samozřejmě až dolů na jih Peloponesu )  dojeli tak nám kempař kde jsem měli bydlet oznámil, že si myslel že nepřijedem a že ty chatky pronajal jiným turistům a že nás neubytuje. Tak jsem děti poslal k vodě a řval na recepci kempu půl dne jako tur, až nás odvedl k někomu jinému kde jsem měli ubytování ne v rozpálených chatkách, ale v penzionu. Siced na jídlo jsem museli chodit do restaurace toho původního kempu, ale nebylo to tak daleko. 

Ale byli jsme mladí a plni ideálů z nabyté svobody.

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@zahajskejNeodradzuj potenciálnych pežotáckych "námorníkov" od malých člnkov😉. Tento rok to už bude 14. dovolenka s týmto člnom a spoľahlivým Honda motorom na Jadrane a zatiaľ bez väčších problémov. S takýmto malým člnom sa nevzďaľujeme ďaleko od pevniny, resp. ostrova (max. 1 NM), a ak sa sleduje predpoveď počasia (cez appky v mobile aj aktuálna), tak nás doteraz počasie neprekvapilo. Popoludní síce zvykne fúkať mistrál, ktorý urobí aj 3/4m vlny, ale okrem toho, že sme mokrí od špliechajúcej vody, žiaden problém. Takýto malý čln síce nie je na prekonávanie veľkých vzdialenosti a rýchlu plavbu v klze, ale na presúvanie sa na blízke ostrovy je ideálny. Neodiera sa o dno ani v 1/2m vode, takže sa dostaneme aj do plytkých zátočiniek (viď moje foto vyššie) a nemusíme k brehu plávať ako tí z väčších člnov. A ďalšie výhody: Žiadne vinety, technické kontroly, poistenie, veľká hmotnosť na prenášanie, nízka spotreba motora.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...