Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kdo jede letos do Chorvatska a kam?


Recommended Posts

Tak prostor uvnitř mě vůbec nezajímá, pokud se tam vejde postel. Protože je člověk stále vneku. Jediné co mě tam nesedí jsou ty minibalkónky.

mám raději terasy kde se dá nejen sedět. Ale i třeba ležet a hlavně večer grilovat a tak.

Jinak samotný apartman pro pět tedy 3+2 je za 100 e za noc včetně všech poplatků a klimatizace

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dejme tomu, ze se tam taky chodime spise jen vyspat, ale je to male celkove, treba na ten balkon bychom se ve 4 nevesli, a 2 by sedeli v druhy rade..... zase na druhou stranu, proc vecer si nesednout vecer na plaz :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nám Chorvatsko na cestovatelské mapě změnilo barvu z tmavě červené na červenou a po návratu do ČR netřeba test a karanténa.. A při průjezdu Bosnou do jižní části Chorvatska Bosňané tolerují, když turista není vybaven platným testem (pro vstup na území Bosny je platný test jinak podmínkou, potvrzení o očkování neberou). Jsem zvědavý, jestli ještě trochu zesvětlí i další státy Balkánu, nebo alespoň ty, kde se nechystám jen tranzitovat.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Původní plán na Chorvatsko byl přelom července a srpna.  Jelikož ale to "naše" ubytování bylo obsazené (letos je poměrně větší zájem) a neměli jsme zrovna moc chuť ubytování měnit, změnili jsme termín a odjíždíme 3.7. - Střední Dalmácie - Drage

67A665EC.thumb.jpg.b085e3a2d00356ce9512cd4e572bab3a.jpgC9D5FE42.thumb.jpg.7acfb0241471388300ab3e329dae12ed.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsme začali uvažovat o Chorvatsku.Naposled jsme byli v 2008,než jsem omarodil.Asi se toho dost změnilo.Vždy jsme jeli na blint.Jak to vidíte,prosím radu,popřípadě nějaký kontakt.No,ještě lepší,být přívěskem 😁.někdy červenec?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

@miroskaJo, není nad to jet přímo to vyřízeného. Naslepo bych už nikdy nejel. Člověk přijede zmordovaný a pak ještě hledat... Takže naprosto schvaluji novou strategii 🙂👍

Jinak letos se mě to netýká protože pojedu do Maďarska nějakých 500 km a to je nic ale pokud bych měl někam jet 1000 a víc, tak už bych to asi udělal stylem že bych někde na půli cesty přespal v hotelu / penzionu, tam bych se prošel po městě, poznal něco nového a ráno jel čerstvý zbytek trasy na pohodu. Prostě nějakých 1200 na jeden zátah už by se mi asi nechtělo... 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezdíme na blint, kolem čtvrtý, pátý odpoledne a ráno osmá dévátá s několika přestávkami na místě. Letos je zatím potřeba potvrzení o rezervaci. Už jsem psal domácímu, jestli bude mít v našem termínu místo. Jinak bych jel zase na blint, mě se líbí vybrat si na místě. Ale uvidíme, jestli odpoví a jaký budou v létě podmínky. :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

My rádi jezdíme do osvědčeného, nemám rád překvápka typu mizerné ubytování a pod.. V posledních letech jsem se naučil vyhnout se víkendům a jezdit v týdnu a přes den. V autobusu jsem strávil za volantem nocí dost a stačilo.. Takže vyrážíme vždycky kolem 5 ráno, přes den na pohodu, cesta 840 km, pár zastávek, žádný spěch a v podvečer jsme na místě. 

Jak pojedu letos vůbec nevím, protože jsem to vyřizoval poměrně pozdě, byl velký zájem a nakonec jsem musel vzít termín od soboty, bude velký provoz, tak asi udělám vyjímku a vyrazíme někdy v noci, ještě nevím.

Upraveno uživatelem Petr 3008
chybný text
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Loni jsem jel poprvé dolů na jih s "přetrženou" cestou na dvě části. Jsem z toho trochu rozpačitý, zda mi to vyhovovalo. Odjezd brzo ráno, příjezd do Rastoke odpoledne. Couračka po městě a okolí, je se na co koukat, hlavně vodopády. Pak večeře v restauraci a postel. Ráno potom po staré dál dolů na jih. Za volant se mi vůbec nechtělo, zase pár hodin točit kolečkem. Pak v kdejaké nekonečné vesnici cedule Kontrola brzine. Takže jsem letos ještě stále na vážkách, zda to zase rozdělit.

Vždy jsem jezdil dolů na noc, v autě to vše usne a mám klid. Někdy nad ránem, obvykle po druhé ranní, dám na chvilku šlofíka. Krize je vždy pak při východu slunce. Po výjezdu ze Sv.Roku už voní moře, ale jsou tady nekonečné rovinky a vůbec to neubývá. Buď sjezd Šestanovač, nebo Zagvozd, hodit hory za sebe a mořeeeeee!

Zpět jezdím vždy přes den. Obdivuji ty, co po celodením válení na sluníčku večer vlezou za volant a jedou. Usnul bych ještě před nájezdem na dálnici.

 

Upraveno uživatelem zahajskej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

@zahajskej Dík za zajímavý názor. To s tím rozseknutím cesty je pouze má idea kterou jsem ještě nezkusil, takže bych třeba taky zjistil, že to není ono. Mám to úplně stejně jako ty, včetně klidu po usnutí osazenstva a ranní krize při plném slunci. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já bych ted asi 1000 v tahu nedal.Všichni známí roky lítají jen all inclus,a pak podle kolik přibrali,hodnotí ,,krásu"dovolený.Asi 2x jsme se nechali strhnout,ale pro nás to není.Jsem zvyklý se pohybovat a za 2 dny co tam.Jo ještě teda musí být zajištěné ubytování.Nejhorší,že mně nebaví sedět u pc a hledat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

můj známý mi kdysi popisoval, jak se jezdilo do Jugoslávie někde v 50-60tých letech--Tudorem přes Maďary cesta na dva dny, spalo se ve stanu u cesty, vařilo v kotlíku na ohni, často se opravovalo auto, i defekty vulkanizační náplastí, v Jugošce auto přímo na pláži, vedle stan, potraviny a víno u sedláka poblíž, večery s místníma u kytary a harmoniky... :super

cizí slova jako all inclusive, švédské stoly, atd. ještě nebyla objevena 😂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Jako All Inclusive pecka ale jen někdy. Předloni jsme byli s manželkou totálně dotento z práce. Byl krušný rok kdy jsme se nezastavili a makali na krev. Při rozhodování kam jet nás poprvé napadlo udělat si dovolenou total relax a účel to splnilo a fakt parádně jsme si odpočinuli. Bohužel většina lidí toto bere jako styl dovolené kdy se žere od rána do noci tak jak říká @miroskaTakže někdy je to fajn, někdy ne. Letos se moc těším do Maďar na místo kde jsme byli x krát a to bude bomba. Jsme tam už jako doma a vyžití dost. No a jídlo... Bože na to se těším nejvíc 🤣

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono se má vyzkoušet všecko--od stanu v kempu přes app na blind až po hotel, od chleba s paštikou přes ,,domácí stravu'' v app po all incl. v 5* hotelu..., samozřejmě jak člověk stárne, spíše letí někam do hotelu než pod stan, ale to neznamená, že musí sedět v hotelové jídelně od rána do večera..., i když u někoho to tak je..., ono nakonec po prvním dnu je mu stajnak špatně z přežrání, nebo sedí na kadibudce, aniž by něco v té zemi pozřel , viz faraonova pomsta ... 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Tak nejhorší když někdo žere do bezvědomí, nechává zbytky, chová se jak by mu to tam patřilo atd. Já když mám dost tak dost. Někdo to bere že je to paušál tak to musí sežrat vše. Už kvůli těmto lidem se mi to nezamlouvá, nedá se totiž na to ani koukat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no nedá, ale na každém pobytu se někdo takový najde, většinou starší ročníky, aspon já mám tu zkušenost, ale dá se (někdy) změnit místo v jídelně atd., abych toho exota neměl na očích--většinou tihle borci jsou celkově vygumovaní, takže ani debata s nima nestojí za nic,  taky mě to vždycky vytáčelo, ale s rokama jsem se zklidnil :)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My jazdíme už roky do strednej Dalmácie, posledné roky konkrétne do Brodarice pri Šibeniku. Denne využívame malý gumák s 5k motorom, ktorým sa dostaneme na blízke ostrovčeky, kde máme božský kľud bez plných pláží. Cesta z Bratislavy do 700 km, takže nič čo sa nedá v pohode zvládnuť za deň. Diaľnice využívam minimálne, radšej zaujímavejšia jazda po bežných cestách. Tento rok navyše s novou 2008-kou. Uvidím, aká bude spotreba v porovnaní s bývalou 207 SW. Minulý rok sme kvôli pandémii Chorvátsko vynechali, tento rok je už ale hodne vybukovaný, všetci už chcú niekam vypadnúť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Chorvatsku bez člunu je to poloviční dovolená. A také si myslím, že prostě k Chorvatsku patří vše kromě 5 hvězd hotelů a AI. Prostě to patří do Egypta, Tunisu a podobných destinací. Většinou spojených s cestou letadlem. A také AI mi nevyhovuje moc s tím, že nepoznám různé hospůdky a jsem odkázaný jen na jednu kuchyni. I když ve velkých hotelech jsou různé druhy, tak raději si vybírám sám. Takže za mě když jedu někam autem tak privát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...