Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kdo jede letos do Chorvatska a kam?


Recommended Posts

je tam ani nee poloviční stav turistů, samozřejmě asi jak kde, ale rodina a známí se vracejí, nebo tam zrovna jsou a posílají fotky, kde v Dubrovníku se pomalu bojí chodit po vnitřním městě, kde nikdo není, ale nepíšu to proto, abych nějak strašil--třeba dcera v Rabacu navýsost spokojená, lehátka na pláži zdarma,  málo lidí...(proto tam ale jeli), s ,,domači'' výborná domluva, ze začátku že musejí zaplatit i klimatizaci, po domluvě, že jim je v noci kosa se klima vypla a neplatila, ale taky nee všechno bylo otevřené..., apartmánové domy zaplněné max. z poloviny, na jihu (Split a Makarska) je to ještě horší

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/recko-zavadi-poplatky-a-omezeni-chorvatsko-dohani-ztraty-zdrazovanim-114687#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=lD6fdhGyKUD-202008041432&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

https://www.novinky.cz/cestovani/clanek/dubrovnik-proziva-nocni-muru-je-bez-turistu-40332140

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nečekaně začínám lehce plánovat cestu na Lošinj. Takže asi Praha-Brno-Vídeň-Gratz-Maribor-Ljubljana-Postojna-Rupa a teď nevím zda Opatia a pak trajekt na Cres a nebo mostem na Krk a pak trajekt Mereg. Nějaké nápady?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vím, přesto uvažuji co bude lepší.A ještě je varianta, pře Chorvatsko na Karlovac a pak na Rjeku, ale tam bude větší provoz než přes Slovinsko a navíc je to za cenu jedné známky.

Jen mě dost odrazuje ta Rupa, prý tam jsou fronty. Ale to nahoře budou asi také.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Scratch: nejspíše asi proto, že se pokazilo počasí:-) Ve středu byla několikrát buřina, ochladilo se moře a celkově nic moc. Až v sobotu už to bylo skoro jako vždy, jen dost foukalo.

Jsou lokality, kde se to doteď nezaplnilo, ale také místa, kde je téměř plno. V neděli, když jsem jel domů, tak odmoriště cestou k moři plná a velký provoz. A to byla neděle, v sobotu to prý byl masakr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě poraďte, mám jet v pátek brzy ráno a nebo raději v neděli brzy ráno. Bohužel tam jsme jen do pondělí další týden a tak od neděle to bude moc krátké. Ale zase se víc bojím provozu v pátek. 

Jezdím jenom přes den, nic jen když by šlo o život. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedu přes Vídeň, takže když z Liberce vyrazím kolem páté, tak tam budu tak v deset, což by mohlo být nejhorší za námi, pak hranice se Slovinskem kolem druhé hodiny. Do pěti na hranicích s Chorvatskem a pak dvě hodiny na trajekt. No moc času tam není. Musím zjistit do kolika jezdí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedu na sever na Lošinj a tak je lepší právě jet přes Slovinsko, ale i tak bych přes Maďary nejel. Je to sice dál, ale horší cesta. Jel jsem to jednou a nikdy více.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pro toho, kdo jezdí na sever (Istrie, a dále třeba trajektem), není lepší cesty než přes SLO po dálnici :myslim

bohužel je tam ta známka..., pamatuju, že když s těma nelogickýma cenama slovinci začali, EU strašně hrozila, že s nima udělají pořádek, asi v Bruselu zapomněli 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ber to tak, že to je z větší části průjezdní stát a tak ty by jsi byl také nerad kdyby ti někdo jezdil po čerstvě vybudované cestě a přitom si u tebe nekoupil ani žvýkačku. Pokud člověk jede až na Istrii tak to není tak strašné, ale chudák co jede jen tu severní dálnici. Tam to je fakt příliš. Ale ve Švýcarsku to také nikoho nezajímá kam až jedeš. Navíc (nevím zda i dnes) měli jen roční známku na naše za 2 litry. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se jede na Istrii, je známka OK, protože se jede po dálnici téměř celé SLO a pak se spadne dolů, ale ti kdo jedou na Zagreb, tak za 60km dálnice je to jebka, kór když člověk zaparkuje před Gruškovje a pak trénuje rozjezdy hoďku dvě na hranici. Objezd SLO dálnice byl OK, něco jsem se to najezdil, do doby, než dodělali ten kus dálnice až k HR hranicím, teď se musí na Cvetlin nebo Rogatec, protože před Gruškovje není z okresky napojení.

Letos jsem to na 138.km u Ilzu sjel na HU a jel na St.Goričan. Tam jsem na hranicích stál asi půl hoďky, kamarád, který byl asi hodinu předemnou a jel SLO, dojel do Slunje, kde jsme přespávali, více jak 4 hodiny po mě. Zpět jsem to jel opět přes HU stejnou cestou a na hranicích, kdybych nemusel před celnicí zastavit, protože jsem ještě neměl připravené doklady, byl bych na čáře první.

Slovinci jsou paka, účelově zdržují, mají to nařízené shora. Prostě veme pas do ruky, začne v něm pomalu listovat a přitom se do něj vůbec nekouká. Pak veme druhý, třetí...Při vstupu do HR se skenují doklady, takže velké zdržení.

Jinak Slovinci byly Bruselem za cenu známky, resp.její délku jen 7dní, potrestáni, nedostali peníze na dostavbu dálnice na přechod s HR. Proto jim to tak dlouho trvalo, než to dodělali, protože na to neměli prachy. Teď je vybírají i tím, že SUV, MPV atd., které mají nad přední nápravou více jak 130cm a jsou do 3,5tuny, platí za známku dvojnásob. Asi  proto, že hodně lidí jezdí mikrobusy či velkými SUV?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také jsem ten kousek  objížděl. Po cestě jsme se vždy zastavili na oběd v hospodě u Švarce, mohu doporučit, výborné jídlo za rozumnou cenu a příjemná obsluha.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...