Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kdo jede letos do Chorvatska a kam?


Recommended Posts

 

Já jsem neustále v kontaktu s paní domácí ze Zadaru a ta mne neustále ujištuje, že u nich opatření jako jsou roušky na veřejnosti apod nejsou a dokládá mi to tiskem, který mi zase překládá kolegyně tady z ČR jenž umí plyně chorvatski.

 

Platit za testy ať už při vstupu či výstupu z ČR či do HR se nebude a nevěřím ani v nařízenou karanténu, tohle EU nemůže dovolit a vzhledem k tomu, že ostatní země si konečně uvědomili, že bez cestovní ruchu to zemím kolem Jadranu moc neprospěje tak najednou všichni otevírají hranice o106 načež to může a nemusí být ovlivněno situaci tzv. druhé vlny v číně že

Každopádně já letos s partiou do HR jedu protože kdo ví co ten náš řepkobaron s těma šášulema ze superstar zase vymyslí na podzim či další rok a nedej bože zavřou hranice úplně a dovolená pro rok 2021 bude úplně v ánusu a proto je potřeba si to letos pořádně užít na plný koule.

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ty jižanský národy jsou trochu salámisti, takže u mne panuje spíš obava, aby chorvati v srpnu nedopadli jak italové v březnu (né u nás se normálně lyžuje, žádnej koronavirus tu nikde není)... Víme, jak to dopadlo. No chápu, že to tam všichni chtějí otevřít doslova za každou cenu.

My asi reálně válení na pláži u móře letos zrušíme. Sice by to nemusela být taková masovka, ale vypadá to, že přímořské státy dělají vše proto, aby byla, obávám se, že to neskončí dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

francescoczech: Nedělej si iluze, že tam budete sami. Pokud ano, fajn, lze dodržet nějaká hygienická opatření. Ale to si nemyslím, bude to "maso" jako vždycky. Nijak to nekomentuji, dělejte si každej co chcete, já se prostě nechci nesmyslně vyřadit z provozu na minimálně 4 (mírný průběh COVID19) nebo nedejbože na 6-8 týdnů (horší mírný průběh COVID19). Umím si představit dovolenou i jinak. Tak si ji udělám zrovna letos. Tím neříkám, že se mne nákaza netýká, ale chodit jí naproti kvůli dovolené mi přijde podobné, jako se kvůli dovolené zadlužit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pacho69...na lodi jsem vždycky sám jen v okruhu mých nejbližších 😎

@Péťa...zkouším si to představit a nějak mi selhává představivost, jako selhává naše vláda...takže vám tady říkám, že žádné testy v tu dobu už nebudou, jedině kdyby se pořád premiér chtěl dále napakovat

@MotoMoto...mrzí mě jestli to nějak zasáhlo tvé okolí, nicméně na 'COVID' nikdo neumírá, s největší pravděpodobností jsou to vždy lidé s jinými chronickými zdravotními problémy, kde vir "jen" vše bohužel uspíšil

Nicméně toto vlákno je o Chorvatsku a tam pojedu jako vždy na loď a budu si sám dělat co chci a kde chci, nikým neomezován.

EU nemůže nechat přímořské státy, kde největším podílem HDP je příjem z turismu, padnout. Jinak by padla celá Evropa, protože by to museli zaplatit nepřímořské státy a těch bohatej zrovna moc není 😉

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, francescoczech napsal:

@MotoMoto...mrzí mě jestli to nějak zasáhlo tvé okolí, nicméně na 'COVID' nikdo neumírá, s největší pravděpodobností jsou to vždy lidé s jinými chronickými zdravotními problémy, kde vir "jen" vše bohužel uspíšil

To je jako když řekneš, že někdo umřel díky tomu, že venku sice nachladl a dostal zápal plic, ale protože měl už dřív problémy tak je to vlastně OK a na zápal plic neumřel. Za to mohly ty problémy z dřívějška.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No člověk si moc nemůže vybrat, do čeho jede, může jen doufat. Má třeba nějaký představy, jaký to bylo, zkušenosti... Ale stejně může být všechno jinak. Že se po 14 hodinách cesty otočíš a odjedeš, to asi ne, často na to druhá strana spoléhá. Prostě dnes není příznivá doba na experimenty.

Příští týden otevřou školy a většinu školek a tak se klidně může stát, že se nakonec nepojede vůbec nikam, ještě dřív, než začnou prázdniny.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Jo v tom má prsty RegioJet. Volala mi kámoška která mi dohazuje melouchy že budou stěhovat do Chorvatska xx busů který budou "cesťáky" rozvážet od toho vlaku po Chorvatsku. Jestli  bych si tam nechtěl zajezdit . Protože s busem se to nedá na jeden zátah ujet z hlavně z toho důvodu že je tam malá kapacita nádrže na hajzlíku tak prej večer naloží do vlaku v Práglu přibrzdí v Pardubkách a v tej hlavní vesnici na Moravě a pak bez zastavení až do té Rijeky. A zpátky to bude to samé busy svezou " cesťáky" do Rijeky na vlak a tam odtaď pofrčí zpátky a lupen by měl stát do tisícovky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...