Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kdo jede letos do Chorvatska a kam?


Recommended Posts

@kirkiz letos jedem jen jedno auto, tak to vidim na dalnici.... ale loni s @Klemoň jsme se oba shodli, jak nas ty zatacky nadherne probrali z dalnicni letargie. Doporucuju ale jet ve 2 autech, kdyby se v noci neco posralo, obcas srnka..... to driv po stare ceste nebylo a dal jsem cele slovinsko do 1h hodiny, radary na ty ceste zadny nejsou.....

jinak sjet na Spiefeld na 228, a pak jet po stare do Mariboru, ptuj, cvetlin, gornji macelj. Cesta je to odhadem o 45 min delsi, ale me to proste pomaha se udrzet pri zivote, protoze od ptuje to jsou krasny serpentinovy zatacky....... akorat obcas to v sezone hlidaj a jsou za ty nemezinarodni prechody pokuty....

jo a doplnim jednu vec: ano *neumím psát slušně* me i ta vychcanost slovincu. Platim i 2 znamky rakousky kdyz jezdim na 14 dni, ale slovinci jsou proste *neumím psát slušně*y.

@Agrafik cesta pres madary kudy? Pres Budapest?

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Scratch Bratislava - Gyor po E65 dálnice 130km/h, tam odbočit na E86 Szombathely 110km/h (takže z BA nějakých 160km až na vyjímku za přechodem SK-HU 4pruhy), pak Kormend , po silnici 86 která je "obchvat" vesniček 90km/h (nějakých 70km), za Zalabaksa odbočit vlevo na Lenti (rovně je to do Slovinska). Potom dolů na Lovaszi, pak držet směr na M70 (loni se opravovala - 2 pruhy) a na té dojet až na Letenye, pak na M7 přechod Goričan (cca 45km).

Někteří jezdí Sombathely-Nagykanizsa a pak po M7 na Goričan (po té jsem už dlouho nejel).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  km čas  
  520 5:35  
    25,6  
SVK 14 358,4  měsíční
Maďaři 28,75 736  měsíční
    1094,4  
       
  km čas  
  491 4:50  
rakousko 18,8 481,28 -  10 dní x2
slovinsko 30 768  měsíční
    1249,28  
  rozdíl 154,88  

 

Když jsem to hodil do kalkulátorů, tak maďarsko je delší o dost, po horších silnicích = vyšší spotřeba, a je jen o 154 Kč levnější, než to vzít po dálnicích ve slovinsku. Teoreticky se to může vykompenzovat stáním na hranicích, ale to se mě obecně zatím netýká. 

EDIT: je to počítáno od brna po A1 v Zagrebu

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To souhlasí, pro Ostraváky je to ale +-  stejně. Rozdíl 20km/25min pro Rakousko..., Být už ta slavná dálníce z Brna až do Vídně, není o čem mluvit. Otázka jak rychle půjde jezdit na rakouských dálnicích. Ale není to tak dávno, co se prakticky celé Maďarsko jelo přes okrsky a vesničky. Ve SLO jsem zažil kolonu na dálnici, která se táhla až na Lučko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Naše letošní plánovaná dovolená má podtitul "Do Chorvatska jako všichni" , takže názvem patří sem. Vyrazíme přes Rakousko na jih, etapové body po trase jsou Verona, Pisa, Florencie, San Marino, Bari, odtamtud trajektem do Drače v Albánii, Albánská riviéra, Tirana, Boka Kotorská a pak už Chorvatsko - Podgora, a dál máme odfláknuté Slovinsko, takže letos se zastavíme alespoň v Koperu a pak už domů. Čtrnáct dnů. nějakých 4000 km, spousta památek, hodně dnů u moře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za svoje průměrné auto, dvě osoby a kajutu pro dva (odjezd z Bari 22:00, příjezd Drač 8:00) to dělalo 206,- EUR, připlatil jsem ještě 27,50 EUR za možnost storna. Kajuta nutně být nemusí. Jezdí to více společností, ale odjezdy a příjezdy se moc neliší a rozdíly v ceně taky nejsou bůhvíjaké.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest minimaxa

Pokukuju na září po ostrově Burano, od Benátek co by kamenem dohodil a zbytek doplaval, letenky easyJet za absolutní prd, ale asi se na to vybodnu :(

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já už mám zaplacenou dovolenou letecky😉

Coronaviru se moc nebojím,je to taková hysterie i to vykupování obchodu lidí dělají paniku....

Coronavirus tady bude co by dup, pokud už tu není....

To pak ze strachu budete sedět doma....??

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ze strachu ne, to může být prostě zdravotní opatření... Nikdy nevíš, kdy přijde. Jinak máš pravdu, je to histerie, ale omezení pohybu kvůli šíření prostě nastat může a nikdy nevíš, kdy to přijde. Stejné, jako můžeš mít problém se vrátit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...