Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kdo jede letos do Chorvatska a kam?


Recommended Posts

Při mém pobytu, byli sprchy zdarma! Ano, je tam kemp. Chodili jsme okolo něho, když jsme šli na pláž.

@radim.1008z tvé fotky je patrné, že jste asi ubytovaný hned na začátku Krvavice. Podobné ,,bytovky" jsou i na konci obce. My byli v klasickém apartmánu v 1.patro. Parkoval jsem jak je vidět na fotce pod stromy, takže sluníčko na 406 nesvítilo. Osobně jsem byl spokojen. Až na delší cestu k pláži, ale to nevadilo. Občas byl problémeček vyjet na silnici (makarská magistrála). Po Krvavici jsme moc nechodili. Tedy, skoro vůbec. Pouze na pláž a pak do přístavu. Spíše jsme chodili po okolí a nebo jeli na výlety. Benzin jsem tankoval v Makarské nebo Omši. Na nákupy se jedilo do Makarské do marketu. hned na začátku vlevo. Pokud byli nějaké nákoženské slavnosti, tak bylo lepší nevyjíždět a počkat, až skončí. Ještě jezdí podél pobřeží výletní lod, plná ,,hudby" a řevu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@radim.1008děkuji Ti za fotku, ale přiznám se, že se to za tu dobu, co jsem tam nebyl, hodně změnilo. Nepoznal bych to dle fotky. Možná, až přímo na mostě.

 Je tam krásná příroda. Doporučuji, si udělat výšlap na Bivakovo. Ale i tak je krásný výhled na okolí i moře.

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsme doma, týden utekl jako voda. A musím konstatovat, že se mi bude po Jadranu zase rok stýskat. :(

Dnešní cesta byla tak trochu očištec. Odjížděli jsme v jedenáct od Čecha, který tam provozuje restauraci. Původně jsme chtěli jet až navečer na noc, kvůli teplu. Ještě teď, vlastně už předevčírem, bylo večer 31°. Počasí nám dnes ráno změnilo plány. V sedm přišla bouřka a pršelo. Dalo se krásně dýchat. :D Takže jsme se rozloučili s domácím a s Tomášem v restauraci a před polednem, kdy bylo pod mrakem vyjeli. Od tunelu pod Biokovem až po tunel Světi Rok ve Velebitech funěl celkem dost boční vítr. V tom stoupání byla kvůli větru dokonce 40km/h. S autem jsem se celou cestu pral a jel tak 110 - 115km/h. Jo a viděl jsem tři černý s batohem jít po dálnici v protisměru směr Záhřeb. Nafta 9,8 kuna. 

Vrchol byli chorvatsko slovinský hranice, kde byla podle značky 5km kolona. Myslím si, že to bylo víc. Na nich jsme vykysali 2 a půl hodiny popojižděním na jedničku. :bacha Až mě z toho začala bolet noha. Kolona byla i přes tu mýtnici před hranicemi a bylo dobrý v tý frontě pozorovat, jak se s osmi pruhů aut stávají zase dva. Jo a BMW opravdu nemají blinkry ve výbavě. :D Když jsme konečně doskákali k celníkovi, tak ten jen ukázal ať jedem. :roll Ani si nevzal doklady do ruky. :roll To už jsem, ale myslel, že se vyvalím bokem. Takže hned na slovinský straně, jsem jim pokřtil svodidlo v odstavným pruhu, protože tu frontu na WC bych nedal a ani 5km na první parkoviště. :D Dál už cesta šla v klidu. Nafta 1,3 euro

Na Rakouský straně koukal policajt do aut. Cesta poklidná jen před Vídní to po jedenácté houstlo. Nafta 1,6euro. 

Tak a teď jeden povzdech. Podle mě ostuda největšího kalibru je česká silnice z Mikulova k Novým Mlýnům. :bojimTak hrbatou první třídu jsem dlouho neviděl. U nás opravují pomalu to, co není ani potřeba a tady to vyšperkují ještě rozbitým vojenským provizorním mostem na kterým měří rychlost a to 20km/h. :super:bacha A na který vedou tak určitě 5cm hluboký koleje. Jeden rok zjistí, že most je v havarijním stavu, tak přes něho dají provizorní, ten tam je rok, rozbije se, tak aby se po něm nejezdilo rychle a most nemlátil, tak se začne úsekově měřit 20km/h. :D A příští rok budou dělat most nový. A zatím Rakušané jsou se svojí dálnicí před Drasenhofenem. Na dohled Mikulovu. A u nás nejsou schopni opravit ani most. :roll

Edit: fotky 

IMG_20190814_180524.jpg

IMG_20190814_180514.jpg

Upraveno uživatelem radim.1008
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dálnici na rakousko už nekomentuju, jezdil jsem roky na mikulov, furt fronty,  v telce říkali, že příští rok, pak zase příští rok a rakušáci zatím pomalu stavěli..., trasa na české budějovice to samé, systém stavění dálnic v česku nechápe určitě nikdo--po celé republice se postaví támhle 5 kilometrů, a tamhle 3 km, onde 6 km :o, místo toho, aby soustředili firmy a postavili úsek z města A do města B, kujva sem se zas rozohnil po ránu :aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK406 no bydlet u jadransky magistraly to muselo byt posusnanicko :D  

Jinak @radim.1008 ja bych to na tyden nedal, na me je to moc kratky :) 

@Klemoň kdyz uz rozdavas, tak jeste poplatek za ukazani a ochutnavku teto dobroty, poplatek je splatny z kazde lzicky :D 

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 11. 8. 2019 at 11:57, Klemoň napsal:

     Předání a výměnu za hotovost provedeme u tebe na srazu , OK ???  PS :  HR Kuny nebo CZK  ?

:) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My Chorvatskem jen projížděli, trochu vynuceně cestou zpět, připravuju podrobný cestopis z letošního Řecka, nepustili nás do "Buzny" což by byla kratší cesta, a tak jsme museli oklikou přes HR přes Dubrovnik. Cesta po HR naprosto v pohodě, úplně volná od opuštění Jadranské magistrály az Makarskou jakýmsi dlouhým tunelem až na Hranice Slovinska za Varaždinem v Ormož. Po dálnici jsme tam nejeli ani metr, takže jsme si užili krásně volné "staré" cesty přes Knin, Plitvice, Karlovac. Teprve před Zagrebem se trochu naplnila i stará cesta, ale za ním zase volno až na hranice. Tentokrát fakt nechtěli ani pasy, jen při výjezdu kontrolovali ložný prostor dodávky, jestli nepašujeme "bubáky".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 50 minutami, Scratch napsal:

Jinak @radim.1008 ja bych to na tyden nedal, na me je to moc kratky :) 

@Klemoň

Bylo to krátký. V pondělí už musím do práce a v sobotu máme rodinou sešlost. Dnešek potřebuji na rekonvalescenci. Jsem nějaké rozbitej. :D

Upraveno uživatelem radim.1008
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Scratch bydlení nebylo špatný. Hluk z magistrály nebyl tolik slyšet, jak si myslíš. Za to ,,řvaly" cikády nebo co to bylo za havěť:grr! Měli jsme lepší bydlení, než známý u pláže, kde byl rušný noční život. Já byl spokojený.

@radim.1008 místo, kde jsem byl v Krvavici ubytovaný, si asi nevyfotil, jak si psal. Docela by mě zajímalo, jak to tam ted vypadá a co se změnilo, od doby, kdy jsem tam nebyl.
  Hlavně, že jste dobře dojeli. Jednou jsme cestou domů, taky stály v cca 7 km koloně na dálnici z Chorvatska do Slovinska. Naštěstí, to bylo z kopečka. takže u 406 otevřené dveře  a jen se popojíždělo na ruční brzdu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ruční brzdu jsem popojíždět nemohl, mám elektronickou. Tu jsem použil jen ze začátku, když se to dýl nehýbalo. 

Tam až jsem nedošel, ale podle fotky, co jsem koukal, když jsme jeli okolo je to stejný. 

A pohled od magistrály na vesnici. 

 

FB_IMG_1565891417373.jpg

FB_IMG_1565891410750.jpg

Upraveno uživatelem radim.1008
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyrážím v neděli. Cesta klasika, Praha Brno, Břeclav, Vídeň, Gratz, Dálnice Maribor, Ljubljana, Postojna, Rupa, Rijeka a Cirkvenica. Ale bohužel jen na týden, víc času nemáme. Zato jedeme poprvé kompletní rodina. Napadá někoho něco k cestě?

děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@pavelu96 To určitě ne. Nemám rád jízdu po okreskách a v neděli v šest hodin myslím na D1 bude jako vždy pohoda a klid. Stejně jako přes Prahu. Ale i kdyby to bylo v pátek odpoledne tak neměním protože Jihlava-Znojmo je ještě větší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...