Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kdo jede letos do Chorvatska a kam?


Recommended Posts

to si myslí 90% rádoby pivařů, považujeme se za národ pivních znalců, ale oněch 90% nepozná ani v trojúhelníkovém testu rozdíl od Prazdroje a Gambrinusu, natož ve slepém testu...

Nechte si nalít někým několik slepých vzorků různých značek a uvidíte svoji úspešnost...

Já to kamarádům udělal a trefili se z 10ti% :potlesk a to jsem použil jen značky jednoho pivovaru.

Jinak samozřejmě, že je ve sklepě pivovaru pivo lepší, když je nefiltrované a nepasterované, ale takto se můžeme bavit o jakémkoli potravinářském produktu. Tam, kde se vyrábí je vždycky nejlepší.

Plzen slavná je a bude stále, to by se nikam nevyvážela, jestli si myslíte, že je na kálení, tak vás lituji, pokud pijete něco jiného tak asi budete mít jiné oblíbené stavy :blicismajlik...

Končim debatu s neznalci:nevim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, teď jsem někde zachytil, že móda jsou plechovky. Tedy nemyslím, že by to dosycení CO2 tomu pivu něco přidalo, akorát to leze do nosu a chce se mi po tom kr.… Na cestu dobrý, ale stejně potřebuje trochu "zvětrat". Prostě nepochopím, jak někdo může dát přednost plechovce před láhví nebo točenýmu a už vůbec z tanku.

Taky nemám nic proti plnzičce, nejlépe točené a nejlépe z tanku. To nezarmoutí. A na rozdíl od gambáče nezrychlí krok. Ale v plechovce vozím pivo jen jako prezenty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak před časem jsem byl ještě s Hyundaiclubem na exkurzi v Nošovicích. Ta společně s Velkopopovickým Kozlem a Plzeňským Prazdrojem patří Belgičanům (Patřila - prý to koupili Japonci). A dozvěděli jsme se věci. Třeba to, že u nás prodávaná Plzeň se vyrábí v Polsku (mají tam Belgičánci taky pivovar nebo několik) a majiteláčkové Belgičánci tam předali recepruru. Naše Plzeň je prý jen na vývoz do západních zemí. Že plechovkové plnění Kozla se dělá v Maďarsku (mají tam belgičánci obrovskou plnírnu), tam se to vozí vlakem v cisternách, že Nošovice plní pro Plzeň atd. Takže opravdu Europivo. Já piju v současné době nejraději Primátor z Náchoda, ale nepohrdnu ani Černou horou, Platanem z Protivína anebo třeba Ostravarem.  Europivo přenechávám jiným.

Letos jsme přijeli z Itálie necelé 3 týdny tomu, tam jsem pil jejich čepované a nebylo to nijak odstrašující, mají prakticky jen jednu nebo 2 značky na čepu v hospodách. A není nijak příliš drahé. Ale nedostane se tam vůbec nealko pivo, nějak to tam nefrčí. Vůbec mě tam překvapilo, že se tam dá najíst za srovnatelné ceny jako u nás, potraviny v lidojemech tam pak mají i levnější než u nás, třeba mléčné výrobky (jogurt se tam dostane za cca 5,80 a ne v akci, u nás jen v akci za 6,90, jinak skoro za dvojnásobek atd. O zelenině ani nemluvím, rajčata kolem 20 kč v přepočtu, Meloun za 6,50, broskve za 22, minerálky levnější než u nás atd. Dřou nás tady z kůže slavné monopolní řetězce se zahraničními majiteli. Dražší je tam akorát maso asi tak o 60% a sýry. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@francescoczech a ty jsi u zdroje? Ja jen ze jsem taky pomerne blizko pivovaru. V cervnu jsem tam byl delat audit ;) 

Radegast vareny v Moste me taky docela prekvapil. A muzu ti rict, ze i nekteri "mistni zamestnani" uznavaji ze, Radegast 12 je daleko lepsi ;) , ale je to jak komu co chutna.....

Doporucuju ti zajet si na pivo Mazel do Ústí nad Labem, a ze je Plzen 12 uz europivo mi nikdo nevymluvi. Zaujala me vsak jedna vec, ze pivovar prechazel z ohrivani varen plynem na elektriku (kvuli ekonomice, coz me zarazi), ale pak se vratil zpet k plynu, protoze to na elektrice nemelo, to co to ma mit........ chutova pamet na pivo je max 90 dni, tak se nediv, ze maj kamaradi 10% uspesnost...... a nepovysuj se nad nas, to ze jsi u zdroje z tebe jeste nedela borce. Uvedom si, ze my jsme ti konzumenti, kteri to platej, bez nas by pivovar nebyl..... a ani ti Japonci (mimochodem jdou docela zajimavou cestou co se tyka bezpecnosti navstevniku, ale bude tam jeste dost prace, treba unikovy vychod z restaurace Spilka stoji za to :D )

A je to jak jsem psal vyse, nejde o nejaky testy, jde o to co mi lahodi a co ne. A na ferovku napisu, ze dneska si dam U Lipy po peugeot fotbalku radeji 10 Radegast, nez 12 Pillsner ;) 

@Tony Stark tak zrovna U Pinkasu je to uz uplne o nicem....... zajdi priste radsi K Tygrovi ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já u těch pinkasů byl už hodně dávno. Mi osobně to chorvatské Ožujsko chutnalo mnohem víc než 12ka Radegast, rozhodně na žízeň bylo perfektní, ještě když jej točili do hodně vychlazené sklenice, paráda. Karlovačko už mělo takovou více hořčejší chuť a to mi na žlučník nedělá moc dobře.

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tady se člověk zase pobaví:D Tím pilsnerem z Polska si mi rozsekal...ale pak jsem si přečetl že piješ Ostravar a už mi to bylo jasné:cool:

Jinak já piju různé piva (Krušovice,Kozel,Staropramen,Bernard) ale vždy se rád vrátím k pilsneru z Plzně a protože jsem v Plzni tak občas zajdu rád na nefiltr na Parkán.

Spilku paradoxně nemusím.

Ještě když nemám pilsner tak si dám Bažanta.

Tak prosím zkazky o europivu si nechte po desátém euroOstravaru:aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Scratch ano, jsem u zdroje přímo z pivovaru a přímo z výroby.

Ať si pije každý do chce, ale když však někdo napíše, že si vezme Prazdroj na vysr...nebo, že je to euroPivo nebo, že se vaří v Polsku, tak se proti tomu musím ohradit. Nad nikoho se nepovyšuji, jen nemám rád polopravdy nebo lži, kterých na všelijakých sítích kolují biliony. Začalo to tím, že jsem byl 'jen' zvědav jak někdo mohl vzít 25 plechovek...(zajímalo mě balení:myslim), bohužel to strhlo lavinu, když se objevil dodatek o Plzni a kálení po pivu z ní...:o

Nedivím se, že pivaři ze severu Moravy preferují Radegast, kolem Prahy Kozel a ti z Plzně Prazdroj, patriotizmus ke značce je stále, i když pivovary vlastní jedna globální skupina. Globalizace má za následek vaření různých piv v jiných pivovarech než jsou ty 'domovské', ale jen díky vhodnému technologickému vybavení a jen pod přísnou kontrolou kvality. Důvod je zřejmý - náklady na dopravu velikou měrou ovlivňují profitabilitu. Jen Prazdroj se vaří jen a jen v Plzni, ale to jsem už psal.

To, že si Češi hrají na národ pivařů je pravda a hodně tomu pomáhají tou hospodskou větou: "...to pivo není už ono, co bývalo před 30ti (či více) lety..." Přesně jsi popsal, chuťová paměť není na roky...Nicméně chuťový profil se u piv velikých pivovarů nemění, s tím mají problémy malé minipivovary, protože ho nedokáží díky malým objemům udržet shodný.

A že se Radegast vaří v Mostě? Jak starou tuto informaci máš? Ano, na budově je stále nápis Radegast, ale technologie už v ní dávno není a je z toho sklad. Nepopírám, že se tam nevařil. A proč se tam vařil? To je jednoduché, v době výrobních špiček nebyla dříve (cca 10 let nazpět) kapacita pivovarů taková, aby mohla uspokojit poptávku. Tak stejně jako v jiném průmyslovém odvětví se low endové značky vyrábí v noname závodech a ty si můžeš koupit tričko Adidas made in Germany nebo made in Thailand určené pro západní nebo východní trh, tak low brand Klasik nebo Primus byl vyroben v Mostě. Pro pivovar v Mostě to bylo dobře, měli práci. Nyní však všechny pivovary skupiny mají takovou kapacitu (navíc jí stále zvyšují, díky neustále se zvyšující poptávce), že není nutné žádný brand vařit v noname závodě. A znovu se dostáváme k tomu, že asi budeme pivo vařit dobře, protože se stále zvyšuje zájem o něj.

PS. Jsem zvědav, kdy se zase roztočí kolečko s mailama, že lahev Prazdroje koupená v Kauflandu s označením L3 je z Polska a že se dá 'ryze česká Plzeň' koupit jen v Lidlu, ale musí mít označení L1 nebo L2. Tohle jsem dostával pravidelně každé tři roky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Priznam se, ze starou informaci a ze je to sklad tak proc ne :), ale tenkrat me to proste zarazilo :)

Ja jsem rodily prazak, ale staropramen do huby nevezmu, je to kysele a odporne pivo. Kdyz uz na zizen, tak se dal drive Branik. Kozel uz se mi taky na jazyku znechutil, takze ted jedu na vlne Radegastu, mam rad horka a rizna piva :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

každému holt chutná něco jiného.

Já jsem teda spíše Valach co je teď v Plzni:D

Dřív jsem pil třeba Vsacan který už neexistuje,ten Radegast.

A když jsem chodil rodičům pro pivo do džbánku tak mi třeba bylo jedno co tam čepují...chutnalo mi jakékoliv:aut

Ale buďme rádi co máme...jezdím často do Bavorska a to "pivo" je neskutečně hnusné

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, pivo skoro nepiju, max jen velmi málo, třeba po volejbalu když mám velkou žízeň. A nebo když po dlouhé cestě dojedu do Chorvatska a vynosim věci do apartmánu, tak ta plechovka s Prazdrojem pšoukne a zasyčí. Ale chci k tématu říct dvě věci, které jsem opakovaně slyšel, četl a podobně. Za prvé, dělali nějaký průzkum a ze sto piv jedině Plzeň Prazdroj a ještě nějaké zahraniční (nevím zemi) mají díky snad vodě zklidňující účinek na žaludeční kyseliny. A je pravda, že jsem to jednou vyzkoušel když mě pálila žáha a ono to fakt funguje, pokud to nebyl placebo efekt.

A za druhé, když jsem asi před půl rokem jel autem tak na Radiožurnálu byla poměrně obsáhlá reportáž s Plzeňským sládkem a skutečně prý zahájili výrobu v Polsku, ale ne pod názvem Plzeňský Prazdroj, ale jiným. Jakým už nevím.

Je pravda, že každému chutná něco jiného a je to tak dobře.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, vy prostě ten Prazdroj z Polska pořád chcete...:bojim

Tak naposledy, licenční výroba se tam zkoušela a chvíli se provozovala, pivo však bylo určeno pouze pro polský trh, nicméně je tomu již více než 3 roky (a to fakt nebudu dohledávat v paměti přesně), kdy byla výroba ukončena z důvodu nestability kvalitativních parametrů. Prostě to Poláci nedovedli vyrobit tak, aby bylo lepší než to exportované. (přeci jen exportem to pivo lehce utrpí na kvalitě, když ho dopravce nechá třeba na slunci)

Že by to nějaký sládek potrvrzoval před půlrokem... Nepustili náhodou na Radiožurnálu nějakou starou reportáž pro oživení posluchačů a rozvíření kachny? Dnes již médiím vůbec nevěřím a pokud si danou věc neosahám nebo neprožiju, tak nevěřím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdybych tušil, jakou diskuzi tím rozpoutám, mlčel bych. Ale moje informace je opravdu několik let stará, tady měl někdo z výše diskutujích pravdu. Téměř totiž pivo a vlastně nai jiný alkohol nepiju, tak 4-5 kousků do měsíce v létě, v zimě tak 3 kousky za kvartál. Jako matka samoživitelka musím jít příkladem a před potomkem pokud možno alkohol nepít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, francescoczech napsal:

Že by to nějaký sládek potrvrzoval před půlrokem... Nepustili náhodou na Radiožurnálu nějakou starou reportáž pro oživení posluchačů a rozvíření kachny? Dnes již médiím vůbec nevěřím a pokud si danou věc neosahám nebo neprožiju, tak nevěřím...

Tak klidně to mohlo být i před rokem, nebo dvěma. Ten čas tak strašně letí.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...