Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kdo jede letos do Chorvatska a kam?


Recommended Posts

  • O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...

@Agrafik

ja tam kdysi byl s morskym konikem (18 let zpet). byl to spise socialni hotelovy komplex s centralni jidelnou..... to uz se urcite zmenilo.

Jen si pamatuju, ze betonove "plaze" a vsude strasne jezku (ti uz nebudou :( )....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a ted k memu dotazu, najde se tu nekdo, kdo by mi byl schopnej zarucene rict ... ano, dojedes az k FORT Prevlaka, nebo ne, nechas auto na parkovisti a pujdes cca 2,5 km tam a pak zpet. Proc se ptam...... Dost zasadni otazka, zda brat kocar, nebo nebrat..... Nechce se mi jen kvuli tomuto brat kocar....

https://en.wikipedia.org/wiki/Prevlaka

https://mapy.cz/zakladni?planovani-trasy&x=18.5220976&y=42.3998586&z=15&base=ophoto&rc=9qhtpw7M80iuwcc2&rs=coor&rs=coor&ri=&ri=&mrp={"c"%3A111}&rt=&rt=,

ono to jednou hlasi, ze autem jo, a pak zase ne :D

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady něco málo o Prevlace . 

Na Prevlace jsou upraveny jen cesty pro pěší.

Z mysu Oštro je krásný výhled na boku Kotorskou s jejím majestátním horským věncem a na letoviska Igalo a Herceg-Novi, které leží již na území Černé Hory.

Většinou devastované vojenské objekty se od založení Parku Prevlaka postupně úplně rekonstruují v luxusní hotel se třemi hvězdičkami a v apartmánový komplex s restaurací, café barem, obchody, víceúčelovou sportovní halou, krytými otevřenými bazény, kongresovým sálem. Bude tu též marina Oštro s příslušným doprovodným vybavením. Stará rakouská pevnost na mysu Oštro se rekonstruuje v objekt s exkluzívní restaurací, s muzeem a uměleckou galérií, s nočním klubem, kasinem atd.

V současné době, tj. od května 2004, je Prevlaka i zajímavým výletním cílem pro návštěvníky nejjižnější části chorvatského přímoří (od Dubrovníka přes Srebreno, Mlini, Plat, Cavtat do oblasti Konavle). Předpokládá se příjezd na Prevlaku osobním automobilem z pobytového místa a zanechání vozu na na místním parkovišti. Vstupné na Prevlaku je 15 kun a je v něm zahrnuto celodenní parkovné za vůz, jízda ekologickým vláčkem Čiro po celém poloostrově, vstup do rakouské pevnosti na mysu Oštro a majáku tamtéž. Na poloostrově je dostatek možností občerstvení (zatím jen ve stáncích).

Od začátku června 2004 bude zahájen částečný provoz v mimořádně přitažlivém zařízení pro paintball, v němž budou zájemci moci hrát tuto velmi oblíbenou bojovou týmovou hru (minimálně 25 účastníků, poplatek 25 eur z osobu).

Od července je otevřen tzv. Adrenalinový park, v němž budou návštěvníci prolézat a bloudit labyrintem podzemních chodeb a prolézaček, šplhat po laně na pobřežních skalách, bude možné si zalézt na umělé lezecké stěně, v niž se změní bývalá vojenská pozorovatelna vysoká 12 m.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 před 9 měsíci

 (Přeloženo pomocí Google) Opravdu to místo s atmosférou, nelze ve skutečnosti vysvětlit pocit, jeden dostane, když jste tady. Byli jsme jediní lidé v tomto bohem opuštěné místo, docela děsivé, ale krásné.

 

 před 11 měsíci

(Přeloženo pomocí Google) Zemljipisno zajímavé. Neexistují žádné zařízení. Vynikající výhled. Úzká příjezdová cesta. Zchátralý okolní vojenské budovy.

https://www.google.cz/maps/place/Fort+Sharp/@42.3927311,18.5327688,3a,75y,90t/data=!3m7!1e2!3m5!1sAF1QipOCwjmpotuf7aTegVAfvU6X5UthGzW358IgUGES!2e10!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipOCwjmpotuf7aTegVAfvU6X5UthGzW358IgUGES%3Dw90-h90-n-k-no!7i4032!8i3024!4m7!3m6!1s0x0:0x5b1a8bf0ca841d2f!8m2!3d42.3927301!4d18.5327688!9m1!1b1?hl=cs

to prave nevypada, ze to tam turisticky zije..... natoz nejaky vlacek a hotel, bar apod....

webovka: www.prevlaka.hr kde je sprava parku neexistuje, takze to podle me chorvati uplne odpiskali. Našel jsem fotky aut pod tou pevností, tak já to snad risknu :), vezmu s sebou dve plechovky Radegasta pro jistotu, ať mám úplatky pro případné policisty :)

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

razi nekdo na Peljesac?

letos neplanovane jedu jen s detmi(4 + 8) bez manzelky...

Nevim jestli nepojedu jen nekam hodne nahoru treba Porec.

Ale porad se mi nejak styska po Zuljane:)

ale chtel bych ubytko az uplne na posledni chvili protoze nejak ted nedokazu naplanovat volny termin

 

Loni Italie...Ubytko fajn ale nejak mi to nechytlo za srdce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@rhinos ano, jak pise Peta, bud Ligurska riviera anebo opravdu dolu. Ja byl loni v Caorle a chtelo se mi z toho spis blejt, nez se v tom vykoupat. Deti to samozrejme neresily.... a nebo jet jeste kousek dal nez na ligurskou a zaparkovat v Cannes na francouzske riviere, tam se chci vratit :). Nicmene sestrenka loni po nasi mile zkusenosti s penzionem Glavor zkousela hledat neco na posledni chvili a mela smulu. Jedine co se dalo najit byly penziony treba 2 km od more apod......

@Péťa ja myslim, ze vzpomene...... me vylet do ITA stacil v posledni dobe...... nicmene veci, ktere z chorvatska neznam........... zaverecny uklid 50 EUR, jo a vy nemate s sebou povleceni?? Aha tak 50 EUR. Jo a musite si koupit taky nas beach paket tak 80 EUR. Nafta draha jako prdel, dalnice jsou asi srovnatelne, ale v ITA narvane furt. Lidi oproti chorvatum jsou neochotny, prodavaj ti pivo za 6.5 EUR a jeste se tvarej ze je obtezujes..... Nevim no, chci se vratit do Rima, Neapole, Vesuvu, na Capri, jednou mrknout na Etnu, ale ITA mam projetou jako dite i dospelej docela dost a pokud bych mel volit, tak volim chorvaty...... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Laďa copak podlaha by i usla za ty prachy :D , ale je tam dost podstatny problem a ten se jmenuje lidi a turisti. Kdyz to vezmes, tak nekteri magori jsou na plazi od sedmi od rana do 11 do noci, a porad je tam nejaky hluk a mumraj...... ozralce v noci nepocitam. No a i kdybychom na to nahodou meli, tak bychom chteli tichy privatek (coz si sice silne odporuje s tim, ze by s nama jeli nase deti :D ), protoze hluk vlastnich deti mi uz nejak nevadi :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...