Guest Scratch Odesláno 25. červenec 2015 Odesláno 25. červenec 2015 ja vyjel v 17 z Prahy, v 19:30 mel hodku pauzu u RadkyS. v cukrarne, a pak jsem 120 km/h rychlosti a objezdem pres Maribor byl v 9:00 na Makarske. Kdybych to svihal 130-140, tak jsem priblizne o tech 130 km niz a v 9 bych se nalodoval na trajekt. Takze se to da jet. Ja vyjizdim takhle casne odpoledne, protoze se vyhnu vsem kolonam. Citovat
ozzy56 Odesláno 25. červenec 2015 Odesláno 25. červenec 2015 jasně, asi se to dá udělat, jenže jezdím s vnukama a to jedeš jinak, než s vlastníma dětma, jedu max. 120 a to prý už divočím vyjedu ve 22 z Ova a v 8-9 ráno jsem na Istrii i s přestávkama atd., děcka cestu prospí a vůbec je cesta v klidu Citovat
Guest Scratch Odesláno 25. červenec 2015 Odesláno 25. červenec 2015 tak ja jsem zvyklej na denni porce km kolem 600-1000 (kdyz jsem delal obchodnika), takze 1200 uz je brnkacka. Nevim, nedokazu posoudit, s Valou jezdim tak jak jsem jezdival driv, akorat uz pri predjizdeni nejdu do zadneho rizika, driv jsem do urciteho rizika obcas i sel. Nicmene me je 33 a vidim na svem otci (60), ze ac byl profi sofer kamionu, tak uz ho ty dlouhe jizdy daleko vice unavuji. Takze z tohoto hlediska tomu i rozumim. Ja tu cestu jedu na 2-3 prestavky do 10 minut, tata jich potrebuje vic a delsi... Citovat
rhinos Odesláno 25. červenec 2015 Odesláno 25. červenec 2015 tak ja budu vyrazet mezi 17-20h to se deti pripravuji do postylky:) nastup na pobyt je druhy den po 12h takze v klidu dojedu na dohled more a pak budeme hodne prestavkovat,urcite se na chvilku vylodime na nejakou plaz cestou takze si myslim ze to bude OK. Akorat nema nekdo aktualni zpravy z Peljesacu? ted jsem neco nasel tak neni to idealni ale je to mnohem lepsi... Akorat pry hori i na Istrii Citovat
MotoMoto Odesláno 25. červenec 2015 Odesláno 25. červenec 2015 Já jezdím přes den. Blbě vidím a jsem hned ospalý. A tak mi vyhovuje tam dva dny a zpět jeden, posledních 350 km už v Česku Odesláno z mého GT-I9505 pomocí Tapatalk Citovat
Guest Scratch Odesláno 25. červenec 2015 Odesláno 25. červenec 2015 tech poslednich 250 km v cesku u me znamena projeti pul nadrze Citovat
radek171076 Odesláno 25. červenec 2015 Odesláno 25. červenec 2015 (upraveno) Zítra vyjíždím jak se podaří a kam to dám. Pak odpočinek a dojedu zbytek. Jinak do Zivogosce-Blato to mám 1200. Taky jsem jel do Kalabrie (2000km) a to jsem vyjel okolo poledne a dojel jsem za Řím cca 1200 a úplně v poho. Ale je určitě znát jestli jedu na noc nebo přes den. Upraveno 25. červenec 2015 uživatelem radek171076 Citovat
oddie Odesláno 25. červenec 2015 Odesláno 25. červenec 2015 Kdyby někdo chtěl tu slovinskou dálniční nálepku platnou do 17.8, může si ji přijet zkusit odlepit. Citovat
Guest Scratch Odesláno 25. červenec 2015 Odesláno 25. červenec 2015 jelikoz jsou na slovinsky dalnici 14 km kolony, tak si to snad koupi jen blazen Citovat
radek171076 Odesláno 25. červenec 2015 Odesláno 25. červenec 2015 (upraveno) Doufam, že zítra už nebudou. Ale dneska je sobota, takže to se dá čekat Upraveno 25. červenec 2015 uživatelem radek171076 Citovat
oddie Odesláno 25. červenec 2015 Odesláno 25. červenec 2015 (upraveno) Já tam jel 130 na tempomat v podstatě sám... EDIT: tak teď jsem si početl na Iděsu, to je teda maso. Já jsem jel tam v pátek večer z Budějc, už Pyhrnská dálnice byla docela plná, až mě to zarazilo, na to, že už byla skoro půlnoc. Od Grazu provoz ještě zhoustl. Po půlnoci jsem zastavil na kafe na Shellce v Gralla, nebylo v podstatě kde zastavit, narváno. Ke slovinským hranicím se jelo souběžně ve dvou pruzích, většina lidí ale sjížděla na objezd, od hranic se Slovinskem po dálnici pokračovala ani ne čtvrtina aut, pohoda volno. Za Ptujem před chorvatskými hranicemi se to na chvilku zaseklo, asi 10 minut stání, pak se jelo 4 km asi 50km/h, průjezd hranicemi v pohodě. Jak jsem psal, že si neumím představit to maso přes den, tak jsem měl pravdu, opravdu jsem neuměl - 14km kolona, stání 2 hodiny, nářez. Cesta zpátky ve čtvrtek v noci - na dálnici většinou sám, na Lučko jsem jel na cash část (trochu s obavami, vybrat si člověk musí 4km před), přede mnou ani auto. Přejezd do Slovinska jen ukázání pasů z okýnka, ze Slovinska do Rakouska nebyl na hranicích nikdo. Upraveno 25. červenec 2015 uživatelem oddie Citovat
Burianekmiroslav Odesláno 25. červenec 2015 Odesláno 25. červenec 2015 Taky máme v plánu jet tento rok do Chorvatska, ale říkaly jsme si tak v září nevíte někdo jaké tam asi bude počasí a kolik turistů? Ještě nemáme vybráno mohl by někdo doporučit kam přesně díky kluci.. Citovat
elton Odesláno 25. červenec 2015 Odesláno 25. červenec 2015 jelikoz jsou na slovinsky dalnici 14 km kolony, tak si to snad koupi jen blazen Jelikož jsem zažil na slovinský dálnici zácpu jen jednou a to asi 1,5km, tak si známku kupuji. Od Ptuje po rakouské hranice to jezdím za 20 minut a to při objetí nedám. Objížděl jsem 2x a už nikdy víc. Citovat
Guest Scratch Odesláno 26. červenec 2015 Odesláno 26. červenec 2015 ja objizdim a trva mi to o 25 minut dele nez tobe. Ale zazil jsem na dalnici ve Slovinsku kolonu ani nevim jak dlouhou, ale stal jsem tam pres 5 hodin, takze ja se proste uz radsi vyhybam. Hlavne diky tomu vyhnuti jedu cca 3 km pred hranicema mimo hlavni a napojuju se. Takze prinejhorsim stojim kolonu 3 km..... coz uz se mi taky vyplatilo. Letos cestou dom, byla kolona 4.7. cca 6 km a to bylo kolem poledne, spis lehce po Citovat
OK406 Odesláno 26. červenec 2015 Odesláno 26. červenec 2015 Také objíždím slovinskou dálnici. Cesta není špatná a i okolí stojí za to. A těch cca 30 minut mě ,,nezabije". Citovat
ozzy56 Odesláno 26. červenec 2015 Odesláno 26. červenec 2015 jezdím Chorvatsko od převratu 89 skoro každý rok a to proto, že se tam dobře cítím , rozhodně lépe než třeba v Egyptě , nebo vůbec severní Afrika, nikdy jsem po cestě nezažil problém s čekáním na dálnici, havárkama (drobné joo), asi i proto, že jezdím jen v noci a měl jsem zatím štěstí..., ale stejnak se mi poslední roky zdá, že se tam po silnicích v létě stěhuje snad celá Evropa a i já nepochybně zažiju moment, kdy budu muset někde na dálnici v koloně čekat...,uvažuju, že budu vybírat jen pobyty s nástupem ve středu, jezdím většinou s Vítovice tours a nebyl by to problém ovšem zpátky je to taky v sobotu, a to je třeba zůstat na místě až do večera, kdy většina ubytovaných odjede přes den a v noci jsou cesty poloprázné--dělám to tak každý rok, vyzkoušeno Citovat
Guest Scratch Odesláno 26. červenec 2015 Odesláno 26. červenec 2015 do chorvatska s cestovkou? Citovat
ozzy56 Odesláno 26. červenec 2015 Odesláno 26. červenec 2015 (upraveno) jojo, dobu ,kdy jsem jezdil naslepo do apartmánů, potom je bukoval přes net a telefonoval mám za sebou , jezdím už dlouho s jmenovanou cestovkou do hotelu--jsem už starší pán , tak proč vozit jídlo, vařit atd., mám to se vším komfortem a nemusím se starat o nic... neříkám ,že pobyt v apart. je nanic, ale já už prostě nechci, vezmu plavky, tričko, cukle a valím Upraveno 26. červenec 2015 uživatelem ozzy56 Citovat
radek171076 Odesláno 27. červenec 2015 Odesláno 27. červenec 2015 Jsme tady. Zivogošče-Blato. Cesta super. Jedine misto kde jsem se zdrzel cca 5-7 minut bylo tesne pred Brnem, jinak pak uz bez sebemensich prostoju. Dalnice prazdne Citovat
MotoMoto Odesláno 27. červenec 2015 Odesláno 27. červenec 2015 Já jednou zažil při návratu v noci (od té doby už nikdy nepojedu na noc) na konci Chorvatska nás odklonili z dálnice a popojížděli jsme k hranicím po staré skoro 6 hodin. Kdyby to stálo, tak si člověk zdřímne, ale stále to popojíždělo a nebylo kde odbočit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.