Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Stále se točí sahary...


Slayer

Recommended Posts

Tak po delší době problémek. Asi rok mi nejely sahary, kontrola kabeláže a relátek... vše OK. Takže jsem usoudil, že asi bitron v podběhu a už jsem se k tomu napodzim nedostal.

Včera jsme přijeli, vypli motor ... ráno baterie bez šťávy- ale hned po převalení motoru se roztočily sahary na max. Tak si myslím, že se asi zaply i včera večer a oddělaly batrii...

Můj dotaz: Jde nějak odpojit sahary - pojistka, nebo relátka ven, aby se mi opět samy nezatočily ... než se dostanu k opravě?

Díky za nápady.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čus,

mám podobnej problém.Občas se mi roztočí sahary naplno po nastartovani a občas se roztočí na polovinu výkonu po zhasnutí motoru.Je to pěkně otravný.

Teplota motoru max 90 a rozutáčí se to kdy chce...Dá se zjistit z diagnostiky co sahary roztáčí? Vyměnit čidla u termostatu? Čím začít?

PS:u mého auta se tak děje po výměně motoru, původní čidla jsem dal na nový motor a nepomohlo.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, je to z důvodu ochlazování média v chladiči klimy. Jinak funkci bitronu jde vyzkoušet vytáhnutím hnědého konektoru z hnědého čidla teploty. Po chvíli se roztočí sahary na pomalo. Asi pět vteřin po té naskočí sahary na plno. Mě to i po vrácení konektoru na místo nevyplo. Vypnul jsem sahary vytažením klíčku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no jo.... jenže mi se točily celou noc, takže mám strach kdy se to zase stane a vybijou mi baterii někde, kde to budu nejméně čekat :( proto bych je dočasně rád odpojil.... než se tu u nás zase oteplí :)

ad bitron: mi se po vytažení konektorů neroztočily, proto to vidím na jeho chybu. za kolik se nechá sehnat? nekupoval někdo, počítám že asi na vrakárně....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmm, zkus sundat masku, vycvakneš dva úchyty za pomoci šroubováku a uvidíš 3 relátka. Zkontroluj nejdříve ty. Potom, budouli v pořádku, zkontroluj bitron sahar, který je pod levým podběhem. Bývají zkorodované dráty. Jestli nebudou, kontaktoval bych Ferryho nebo Devilse, za pár stokorun ti to určitě prodaj

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

neměl bys, ty relátka přepínají mezi napojením na přímo plus přes rezistory pro pomalou rychlost, plus jestli máš autoklimu (většinou dvě sahary) takještě pomalou rychlost pro klimu.

To ale stačí nastavit na ECO a klima by měla být vyplá a sahary se nebudou točit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ještě mě napadlo...mohlo by být vadné třeba hnědé čidlo? že by poslalo info o vysoké teplotě. to samé loni- měřilo blbě, proto se sahary neroztočily. jestli už jste se s tím někdo setkali, nebo mám prvenství takové poruchy :)

Edit: tak jsem o tom uvažoval..a je to kravina.

Zrovna jdu od auta .... relátka fungují.... asi se opravdu po roce probral bitron... ale prapodivně.... Teď zrovna se to chová jak má - po odpojení hnědého čidla najede levá sahara a chvíli po ní i pravá... takže tak jak to má být... bez relátek se nehnou (to je fajn )

Jen už k \"panu bitronu\" nemám důvěru, musím se poohlídnout po jiném...

Jen ještě jeden dotaz: Kdo řekne saharám, že při odstaveném autě můžou přestat chladit....že už to stačí?

[upravil dne 9/4/12 17:05 od Slayer]

[upravil dne 9/4/12 17:06 od Slayer]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Je to asi týden co jsem měnil hnědém čidlo, shary spinaly brzo, cca na 70°C a na 80°C jeli na druhou rychlost, při klimě vždy na druhou. Po zastavení často dlouho dochlazovali. Nejdřiv jsem vyčistil konektory a relatka a zdalo se to být OK, při zkoušení sepnuli při 90°C, ale nebylo, asi za tyden to začalo znovu, po vyměně čidla je to teprv OK.

[upravil dne 26/6/12 17:42 od Radek Hurvajz]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...