Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

poruchy 5008


machacny.a

Recommended Posts

Moc jsem nepochopil, co je problém, ale poskytnu aspoň informace:

- známá má 308 THP, moc problémů měla, pak jí vyměnili motor (?) asi za 50 t. (z toho ona platila 25) a od té doby vše OK. Takže dobrá zpráva - řešení existuje.

- znamená to hlavně, že novější motory už by měly mít problémy vychytané, tedy i ročník 2013

- zavolej do Zábřeha (servis), tel 583 411 572, aby ti vysvětlili, co se dá opravit a co vyměnit

- zavolej do Křelova (vrakáč) tel. 602 512 987, za kolik je u nich turbo

 

a sbírej informace, než se dáš do oprav

A až budeš mít informace z co nejvíce různých zdrojů, tak přijeď.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě se vracím: pochopil jsem tedy, že je vadné turbo, žere olej. Nevím, co je kabel turba, ale asi hadice.

 

První kusy THP měly hodně problémů s rozvody, sáním atd. Ale ne se samotným turbem.

 

Takže, jak jsem psal, sháněj informace z různých pramenů, v čem je závada, co se musí vyměnit a za kolik. Až budeš mít asi tak 4 nezávislá vyjádření, tak je selsky porovnej, případně tady zveřejni. Pokud ti někdo bude nabízet opravu za 30 t. a jiný za 15 anebo dokonce za 8, tak zjistíš, že ujet 2 x 200 km do servisu je maličkost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 :-) díky za rady,  ano kabel to bude asi taková ta červená  hadice  http://www.autopult.hu/galeria/1010teszt/1004_peugeot_5008_28p.jpg

 

našel v ni spousty oleje. Dolívám olej po 200 km... auto je z roku  2012 v provozu až v roce 2013 což nemění nic na tom že je to špatný ročník.

 

Muj servisák vzhledem k tomu že se cítí nejspíš trošku na vině, tak mi to zrepasuje za 9 000kč jenže se bojím že repas moc dlouho nevydrží. švagr takhle repasuje výfuk a vydrží přesně polovinu toho co by vydržel originál.

 

 a Pacho jezdím k autoservis Jenda Radlická, Praha 5

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tedy olej po 200km, to bych nazval skoro kritické. Je otázka kam se všude dostává. Podle toho co píšeš by byl skoro problém dojet do Zábřehu. Natož se s takovým autem vydat třeba na dovolenou.

Co se Jendy týče, znám ho jako pneuservis, ani jsem nevěděl, že dělají "všechno". Nedovedu posoudit, ale možná v tom bude ta chyba. Servis ti to auto prodal nebo ti dělal předprodejní servis/kontrolu? Pokud ano, tak by se nejen měl cítit "na vině", ale měl by mít máslo na hlavě, že ti to auto nevymluvil, protože pokud ti pomáhal s výběrem, měj by neduhy těchto motorů znát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem, rád bych se podělil o jednu drobnost. Vlastním už téměř 2 roky P5008 2.0HDi a zatím spokojenost. Bohužel v zimě dochází k problémům se zavíráním dveří kufru. Zasekává se spínač, který je schovaný pod plastovým krytem. Nejdříve jsem podezíral ten kryt a vliv mrazu,ale vypadá to na spínač. Někdy nelze kufr ani otevřít a řeší to lehký poklep na zadní plastovou lištu se spínačem a osvětlení SPZ.

Máte někdo nějaké zkušenosti. Také řeším, jak se ke spínači dostat (sundat zadní plast dveří nebo pouze hrubší síla zvenku)? Možná bude stačit vyčištění a promazání. Ty zadní dveře fakt trpí.

Dík za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

UO je Ústí nad Orlicí  :). Takže skoro sousedé.

No tak koukám, že se pustím do rozdělání bez přípravy. Dám pak vědět výsledek.

Jinak na 407SW měli podobný problém, někdo mazal spínač a někdo měnil.

Upraveno uživatelem LudvaUO
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

no..já vím je to hrůza.

AAA se semnou už vůbec nebaví. Jsou rádi že se ho zbavili. Podle rad to mám  vzít přes právnika. Ale na to já nemám ani nervy a ani čas. Boužel za svou chybu musím zaplatit. Co se Jendy týče nerada bych si na něj zkazila názor. Je to fajn člověk a věřím mu. Co se týká toho že mi schválil tohle auto tak ano ..ale sám říkal že tenhle motor příliš nezná a že je nový. :( Nicméně teď shání repasované Turbo a auto mi opraví. Za docela dobrou částku. cca 12tis včetně práce. Holt jsem  byla člověk co vybral auto podle najetých km..a podle vzheldu a značky. Nikoliv podle motoru. Auto je jako nové a vevnitř top brzy bue popelnice...achjo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Má někdo zkušenosti s "zátékáním" do auta? Sem tam při dešti (ne při každém) nám teče do auta přes dveře spolujezdce viz foto. Už jsem to jednou reklamoval a dle prodejce / servisu mi byly dveře rozebrány a vyměněno kompletní těsnění. Zda to bylo provedeno nevím, protože jsem u auta nebyl když prováděli servis :-). Nějakou dobu jsem si buďto toho nevšiml nebo nezatékalo či už byla voda vyschlá.

Dnes jsem ale něco potřeboval v autě a protože pršelo, tak jsem si toho všiml.

dve%C5%99e.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadá to, že proniká voda pod tapecem dveří. Chce to demontovat tapec dveří a pořádně přilepit těsnící folii na vnitřním plechu dveří. Pokud už se v tom někdo hrabal a folii porušil, tak ji opravit přelepením třeba silnějšího igelitu v místě poškození.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tuto zatékání jsem řešil zhruba před půl rokem. Stejné místo, nepravidelně se tvořila kaluž vody přesně stejným místem.  Servis zjistil špatné těsněni okolo reproduktoru. Při  stříkání vody na dveře se začaly dělat kapičky okolo repráku  a ty stékaly po dveřích přes ten plast do auta. Vše opraveno a v autě je sucho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobry den, zacala sa mi objavovat zaujimava zavad na parkovacich senzoroch vzadu. Pri zaradeni spiatocky sa ozve najprv dlhy ton (prekazka blizko) potom normalny - podla vzdialenosti prekazky... Display ukazuje v poriadku. Videli ste nieco podobne? Kedze display ukazuje v poriadku, tak si nemyslim, ze odisiel niektory senzor...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...