Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P406 problém so stieračmi


palec17

Recommended Posts

Pred týždňom som sa stal majitelom ojazdeneho Peugeota 406 2,1 TD ročník 1996, je tam množstvo závad ale vedel som čo kupujem no s jednou si neviem dať rady a to so stieračmi. Keď prepnem páčku stieračov do polohy 1 nič sa nedeje, ked ju dám do polohy 2 idú ale ked ju vypnem tak zostanu stáť, ked dám páčku do polohy 3 tiež nejdú. Ked páčku potiahnem k sebe tak mi ide iba saponát cez ostrekovače no stierače nie no a nakoniec ked dám páčku do polohy 4 to je dolu tak idú iba dovtedy pokial ju držím akonáhle ju pustím zastanú.

26212466.th.jpg

Najskôr som myslel že bude niečo s motorčokom tak som ho vymenil za druhý a ten robil to isté. Kedže ale nebol nový tak som si povedal že môžu byť chybné obidva tak som ho rozobral či nie sú zle dojazdové kontakty ale nie tie boli vporiadku.

Potom som rozobral aj páčku a aj tá je v poriadku. Pozrel som aj poistku a aj tá je OK. No a zostáva už iba relé len problém je že neviem ktoré konkrétne sú to teda jedno som objavil také menšie čierne pod poistkovou skrinkou u vodiča to ked som vytiahol tak stierače nešli vobec, ale myslím že ešte jedno by tam malo byť len neviem kde to ktoré by riadilo rýchlosť stieračov.

Pokial niekto vie v čom by mohla byť zrada tak budem vdačný za radu ;)

[upravil dne 26/4/12 21:11 od palec17]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rele na cyklovac je take modre a je uplne vzadu az za poistk. skrinou, ktoru treba vysupnut von, je tam fakt na hovno pristup.

Ja mam v podstate ten isty problem a neviem co s tym, uz sa s tym vyse roka trapim, motorceky by mali byt ok, packu som mal rozobratu, vsetko vypada OK a aj rele som mal vonku a nic zle som nenasiel, ale tak elektrikar nie som ale tak spaleny kontakt by som videl.

Tak rozmyslam kupit v servise rele, a dohodnut ze len vyskusat , mne uz nic ine nezostava, alebo niekde budu na hovno kable.

Ak sa ti podari toto vyriesit, daj vediet

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No konečne som mal čas sa na to aspoň pozreť ale stále neviem nájsť to modré relátko, tak prikladám fotku priestoru za poistkami kde mám relátka. Vedel by mi niekto popísať ktoré sú konkrétne na čo a kde by sa malo nachádzať to modré ?

snmka0074.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podobny problem mam s P605. Stierace s cyklovacom nejdu, s ostrekovacom tiez nie, a pri stalom stierani a impulze zastahu hocikde (v momente vypnutia packy). Budem to riesit, az zistim, co mam s motorom. Ak na nieco pridem, napisem to sem, ako to mozete skusit aj vy. Na dvore mam druhu 605, kde stierace naplno fungovali, tak mam s cim skusat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Takže konečne som prišiel na to kde mám problém .... kúpil som druhého Peugeota a na nom fungovali stierače 100%tne, tak som začal meniť veci vymenil som motorček, páčku, aj všetky relátka čo som našiel pod palubkou (pre istotu). No a stierače stále nefungovali a ani v tom druhom som nemal modré relátko ale iba to čierne.

!!!Ale ten druhý mal aj daždový senzor tak ma napadlo že či nááhodou nie je tá \"riadiaca jednotka stieračov\" zabudovaná v nom a veru je, zapojil som senzor do mojho auta a stierače idú ako majú. Takže jedne s vela problémov mám vyriešený :D teda ešte musím riadne namontovať ten senzor :D

To moje auto bolo pravdepodobne prevratele na strechu a bolo asi rozbite celne sklo a dali tam ine uz bez senzoru, myslim si :aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 let později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...