Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar všichni,

Mám ober problém, odešla mi na autě jednotka. Auto jede úplně normálně ale prostě nedrží volnoběh. Měl jsem to na diagnostice aby prověřily krokáče, těm nic není. Museli je měřit osciloscopem protože do jednotky se ani nedstali. Nicméně pak nějak proměřovali signáli mezi jednotkou a krokáčem a ukázalo že tam tečou nějaký špatný signály.

jedná se o motor 2,0i ještě 8 ventilů jednotak je Magneti Marelli zkusím sem dát fotku. Auto moc potřebuju, vozím denně kluka na vozejku a teď mám menželčina Roomstra a to je prostě šílený. Díky

Tak tu fotku leda do mejlu, tady mi to nějak nejde.....

Díky Stenly

[upravil dne 29/3/12 16:42 od Krabicák]

Odesláno

Takže jednotkou to není. Pan diagnostik se spletl. Auto sice po připojení nové jednotky drželo volnoběh ,ale strašně mizernej a po ujetí 5 kilomtrů se vše vrátilo ke starému stavu.

Vyměnil jsem ještě krokáč,ale opět bez reakce.

Mám pár nápadů více či méně debilních a byl bych rád kdyby jste se vyjádřily.

A) přicpanej přívod paliva

B) špatný či přicpaný vstřik volnoběhu

C) Lambda sonda

D) Tlaky na válcích

U těch tlaků se mi tomu nechce věřit, auto doposledka jezdilo jak mělo. I teď motor táhnul jak šlak. nehřeje se, neztrácí se voda ani olej, nekouří, chytá i v minus dvaceti v podstatě na drk, volnoběh byl krásně plynulý pokud pominu drobné zakolísání otáček při dojezdu zhruba propad na 800 pak to skočilo na 1100 a pak se krásně usadil na 900 Ale to fakt byl mžik, jen takovej ráz.

Díky Stenly

Odesláno

jeto bud krokac,nebo potenciometr skrtici klapky,a nebo treba zasrane svicky.Jde to na vsechny valce??.Tahle ta motorova elektronika je ta nejjednodussi co je mozne vyrobit.Nema moc poruch.A chyta rano uplne normalne?? Volnobech to drzi,nebo to chcipne kdyz dojizdis na krizovatku?

Odesláno

Ahoj mě to začalo dělat to samé. Celou zimu v pohodě a ted 14dní to chcípe, volnoběh to nedrží a když chci nastartovat, tak musím držet plyn. pedál. Krokáč jsem vyměnil, potenciometr, snímač sáni vzduchu taky. Čidla na teplotu taky a podle diagnostiky mám všechno v pohodě. Jen mám trochu vzýšený emise. Tak ted čekám na změření tlaků válců. Zatím jsem to vyřešil tak že jsem podložil plynové lanko a je víc napnuté a tak to drží volnoběch jak když je trochu sešlápnutý pedál. JO elektrinika je jednoduchá, ale dělá si to co chce a logické to moc není:bojim

Odesláno

Zdar všichni. Takže dneska ve znamení obrovských testů žel bohu s minimálním výsledkem. Ráno jsem postupně vyměnil krokáč - nic, vratil krokáč a oddělal filtr na vzduch - nic. Pak jsme přehodily z druhého auta komplet celou vstřikovací hlavu. To vypadalo že to bude super. Krásně to drželo volnoběh, jak na benzín tak i na plyn. U plynu teda hůř,ale furt to bylo v cajku.Takže jsme ještě odpojili tu novou jednotku a připojili tu mojí původní.Pořád skvělý. A pak jsme se jeli projet. Pa dvou kilometrech to bylo ve stejnejch. Dojíždím na křižovatku, pustím nohu z plynu a jak plynule padají otáčky tak plynule spadnou až k nule. Žádný kolísání, žádný houpání. Nic. prostě na nulu a hotovo. Takže jsme dali hlavy do hromady a jediné co jsme ještě neměnil tak je lambda. Takže hop pod auto. Lamda sonda byla povolená, hrkala v závitu asi o půl cenťáku. Takže jsme to dotáhli a opět nic. A pak jsme ji zkusily vyndat. Motor bez lambdy ve výfuku dělá to samé co předtím. Volnoběh nula, starty s plynem ale v točkách to je dravec.A navíc jsme ani po hodině nedokázali najít konektor, kterým je sonda připojená.

Večer jsem mluvil s mechanikem a zejtra jedu na jednu dílnu. Řekl mi buď kabely, svíčky a nebo podtlaky. Lambda v karajním případě. V první řadě váha. Ale to jsme dělal, takže nic. Jsem zvědavej.

A doma mi otec říká : Už nikdy nekupuj nic co začíná na F to jest Fordy a Fšechny Francouze.

Plyn už mám podloženej,ale je to strašný.

Stenly

Odesláno

JO JO to mi taky říkali a já stím souhlasím. Jen mě je líto toho auta, je to tahoun a dravec, jen kdyby to nezlobilo. Jak mi říkal jeden autoelektrikář, u fiatu se nesmí uvažovat logicky :D Ale fiatem to není, to samé je i 806 a evasion. Jsem zvědavej co stím budeš mít.

Já mám Ulysse r.v. 99 2,0i s LPG 97kW.

[upravil dne 2/4/12 18:00 od aaamilan]

Odesláno

Tak poslouchejte pánové,

Opět jsme celý den musel jezdit bez volnoběhu, co světla to zdech, už se na to netvářila dobře ani spojka, auto škubalo jak kráva a moje nálada šla kam ?????? No šla do prdele............

Dnes večer jsem jen tak pro formu zajel k tomu mechanikovi co mi radil ty svíčky, kabely podtlaky. Jak říkám jen tak pro formu. Ani jsem s autem nazejížděl dovnitř. V práci měl zrovna 20 let starý fáčko kterýmu se z vyhnilý podlahy vytrhlo uložení ramene. Borec si nechal otevřít kapotu, několikrát mu to zdechlo a už jsme si říkal no jo no, zase nic. Pak došel borec do dílny, hrábnul do motoru, něco vytáhnul, seříznul, nasadil a auto udělalo kecjh kejch a jde to jak PANNA. Jak na benzín tak na plyn. Byl to spuchřelý podtlak. Já myslel že se poseru. Chápete to?????? tejden to stálo v Hradci Králové u ve firmě kde montují LPG. Několikrát s tím byly u diagnostika, který mi vyhotovil fajn grafy znázorňující oscilující křivku napětí na krokáčích, mezi jednotkou a krokáčem a tak. Výsledek ? Vadná řídící jednotka,

Ale aby se někdo podíval na hadice, to je nikoho nai nenapadlo. A borec mí říká. Měnit věci za tisíce umí každý tele, tady se závada odstraňuje od nejjednodušších a nejlevnějších možností.

Takže pro všechny kdo máte stejnej problém, jděte nejdřív po hadicích, než si necháte poradit jak nemáte tlaky na válcích nebo jak máte v hajzlu elektroniku.

Čéééést Stenly

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj mám prosbu, ke krokovému motorku jdou 4 dráty, oranžový, fialový, hnědý, šedivý. Nevíte co který ovládá? nebo nemáte schéma zapojení elektriky motoru a řídící jednotky? Mám 2.0 benzín 97kW, r.v. 99. Díky Moc

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...