Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nestartuje 405ka


Roman16

Recommended Posts

Slabo ukostrené . Presne takto som nemohol naštartovať ladu nivu a ked som motor ukostril radšej 3 káble namiesto jedného orginl ktorý bol uš nič moc tak ide ako nová :)

Edit : je to jedno aj ked natiahneš hrubý kábel a pripojíš ho pod šroubu na dotiahnutie štartera a druhý koniec dáš niekde na karoseriu tak to pojde :)

[upravil dne 28.3.2012 23:25 od maNkovic]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem také někde vyčetl (na forech u jiných aut)že je špatně ukostřen motor.Nemůžeš popsat podrobněji kde se ukostřuje ta hlava.Zítra se podívám jestli mi tam někde nevisí nějaký nepřipojený káblík

Na troch autách som to mal na konci hlavy nad prevodovkou, tesne vedľa rozdeľovača. Na 1,9 je druhý koniec na držiaku cievky ale už sa nepamätám kde mala druhý koniec 1,6.

Je to asi 2 cm široký a cxa 20 cm dlhý medenný pletený pásik. Dá sa nahradiť hrubším káblom (priemer ako na štartér) ktorý prepojí motor a kostriacim bodom karosérie. Ten býva najčastejšie na karosérii pod baterkou a na ten istý bod ide i - kábel od baterky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem koukal a na vzadu hlavě pod rozdělovačem jsou pouze 2 konektory na nějaká čidla a jeden vícepólový konektor nevím na co.Jinak silnej zemnící kabel je z převodovky na mínus pól baterie a odtud na šroub pod plechem na baterii.Ještě z té převodovky jdou 2 žlutozelený slabší dráty do zaizolovaného svazku kabelů.Ještě mě napadlo, že jsem někde četl že je uzemněn výfuk ke karosérii,ale když jsem měl povolen 1 díl výfuku (s katalyzátorem)a ležel jsem pod autem,tak tam na podlaze karosérie nějaký zbytek(cca 1cm) asi 2cm širokého placatého kabelu(měděného pásku) byl ale k výfuku nevedl(asi uhnil).

[upravil dne 29/3/12 06:06 AM od Roman16]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vyřešeno.Za zoufalosti jsem zkusil tam dát jinou starší baterku,která měla 12,6V místo té která tam byla původní (11,6V) a motor naskočil na první otočení klíčku.Takže spokojenost.Jo abych odpověděl.Kostru jsem měl na šroubu karosérie.Díky všem za rady.

[upravil dne 29/3/12 07:11 PM od Roman16]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...