Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

POMOC Turbo a karbon v motoru


Pažout001

Recommended Posts

takze vec postoupila dale.dneska volali ze servisu ze je to zamitnute.takze vezu vuz do noveho servisu a jsem zvedav co s tim nadelaji ci udelaji.servisman prohlasil neco v tom stylu ze 1.6hdi je pandorina skrinka .proplach motoru nepomuze protoze je to jen na zasrani motoru ,vacky hydraulickych zdvihatek atd.nevim.asi jsem mel pech a vzal spatny kus.asi bych mel koupit novy motor?Vazne nevim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jka zamítnuté, zamítnuté to může být jen pokud jsi neco provedl ty. Pokud to zamítli servisu tak je to jejich problém že něco udělali špatně. Kromě toho oni mají pojistku, kterou to případně pokryjí. Dej jim na vybranou buď vrátí peníze za tu opravu a nebo to uvedou do Ok stavu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak na pravou miru.

Pokud treba ja nahodim turbo od firmy \"pepik a syn\" a casem se turbo zadre diky nizkemu tlaku oleje tak \"pepik a syn\" mi to samozrejme nezreklamuji protoze oni nemuzou za to ze auto nemaze.

Osobne jsem se s tim setkal presne u 1,6 HDi..bohuzel.

U tebe bych udelal to ze pokud chces mit zaruku ze turbo pobezi a vydrzi a chces na tom aute jezdit dal tak vymenit turbo a nahodit merak tlaku turba ,ale primo pred turbo na holender a jednoduse s tim jezdit.

Delal jsem jedno auto kde odeslo turbo a nakonec se zjistil spatny tlak oleje po cca 200km a slo do kytek dalsi turbo.

Bylo to nakonec rozpadnutym olejovym filtrem ktery se nemenil jeste pred prvnim odkourenim turba.

Takze rozdelani hlavy motoru a spodku a vycisteni.

Bacha ale na jednu vec.Je hodne \"ne moc kvalitnich\" firem ktere delaji repas turba spatne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasny.vis nejhorsi je ze od zacatku tvrdil ze udelal vse co mel.co mu rekl dodavatel turba.chapu ze dodavatel za to nemuze.

kdyz jsem mu rekl at se koukne na forum pro nejakou radu,tak jedina a stale se opakujici odpoved byla ze tu jsou sami chytraci a ze se to ma delat jen podle neho.proste mam asi smulu na motor.

volal jsem jeho dodavateli a ten mi rekl ze u fordu s timto motorem delaji proplach.jinak olejovy filtr menil s turbem a olejem.turbo bylo z eturba.kdyby hned pri prvni oprave rekl hele je nutna vymena oleje tak neni co resit.ale abych vymenil,zaplatil,zadrel a pak znovu vymenil,zaplatil a pak bez zaruky jezdil to je i na me moc.vubec nehledal duvod toho proc se prvni a respektive i to nove zadrelo.na otazku proc jedno vydrzi120000 km a druhe jen 5000 pokrcil rameny.uvidime s cim prijdou v dalsim servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si myslím, že je to opravdu tím mazáním turba a doporučuji ti nejdříve výměnu té trubky k turbu za větší průměr a vyhození sítka ) pak samozřejmě odstranění karbonu - vyčistit vanu atd ). A co se týče té reklamace, záleží jak znělo zadání k opravě a u koho, protože kdyby to dělali ve značkovém servise tak ti o této závadě ( nemazání turba ) musí vědět a měli odstranit před výměnou turba přičinu jeho nemázání. Já bych to zkusil reklamovat s tím, že mohli a měli poznat proč to turbo odešlo a ne ho jen vyměnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak mam nove info auto jsem dostal zpet a penize take.Pažoutek je sice nepojízdný ale odvezu ho do jiného servisu.Turbo je pry podle vyjádření servisu zadřené.

Takže se to pokusím sesumírovat a zkuste me kdyztak zkontrolovat.

Problem je s mazanim coz tedy obnasi-

pouzit nejaky odstranovac karbonu a odkarbonizovat

sundat vanu a vycistit

zkontrolovat cistotu olejoveho vedeni

vymenit trubku co vede olej do turba

vymenit trubku co vede olej z turba

vymenit turbo

vymenit saci kos?nebo jen vycistit?

vymenit turbo

a samozrejmne olej

musi byt stejna znacka jako predesly nebo jiny?nekde na netu jsem cetl ze pokud se da jina znacka ze muze uzpusobit uvolneni kaarbonu.nevim.

zkontolovat ci vymenit trubku co vede vzduch od filtru k turbu

pokud jsem na neco zapomen nebo mate napad tak dejte prosim vedet

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 týdnů později...

Zdravim a chtěl bych Vám ukázat možnost jak tento problém navždy vyřešit.Zejtra přivezu auto bude tam namontovanej samostatnej filtr oleje pro turbo aby se to nemohlo ucpat ,kyž bude zájem tak to nafotim a napíšu i cenu dělá to jeden machr z Tachova.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak bohužel se mi stala podobná věc. Před 2 měsícema jsem byl na výměně turba. Nyní po cca 8000km mi turbo přestalo fungovat - po odpojení hadice sání mi vypadla matka a lopatky jsou pěkně ohlodané... myslíte, že lze turbo opravit za nějaký rozumný peníz /že nebude třeba měnit celý vnitřek/. A jak postupovat při reklamaci v servisu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Tak kamarádi,

tak už je doma a zatím funguje.nakonec jsem to odvezl do značkovýho servisu kde to opravily bez zbytečných otazek.Přesně věděli kam sáhnout a za stejnou cenu než ten zoufalec z Benešova.Sítko z dutého šroubu vyndali vypláchli vanu projeli to tekem 2000,vyčistili motor, vyměnili příchozí olejovou trubku k turbu.Po ujetí 2000 km jsem udělal pro jistotu ještě jednou výměnu oleje a pry je bez nečistot.Tak snad to bude v pořádku.

Jěště jednou díky za rady a podporu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zdravím pánové,

zajímalo by mě jestli je tu nějaká spešl rada při výměně turba u 2.0 HDi... nechám to před výměnou proklepat na protec 2000, pak vyčistím vanu.. výměna olej filtru a oleje, navíc si při to rovnou vyčistím i EGR.. krom toho co jsem vyjmenoval ještě něco? Našel jsem návod(spíše seznam bodů) pro 1.6 HDi ( http://www.btnturbo.com/bulletins/Btn_bulletin_DS089.pdf ) ale věřím že to pro 2.0 HDi neplatí.. díky za postřehy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...