Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

myslim, ze s tim tady nikdo zkusenost mit nebude, prilis mlady motor, to se spis zeptat v montaznich firmach, zda uz neco takoveho delali.

Odesláno

Tak nad tímto tématem jsem už taky přemýšlel. Ale právě ani na bazarech jsem žádné autí s 1,6VTi nenašel, co by mělo LPG - byl jsem zvědav, jestli už to někdo má.

Trebor - prosím tě a v kolika km tam to LPG montoval? Já mám najeto 43tisíc a hodně o tom uvažuju.

Odesláno

Přestavěl jsem na LPG po ujetí 38 tis. km (to bylo minulý rok v červnu) a to ještě v době, kdy bylo auto v záruce. Od té doby najeto dalších 13 tis. (bez problémů). S každým ujetým kilometrem úspora cca 1 Kč. Spotřeba s LPG je asi 8-8,5 l + nějaký ten benzín na startování a zahřátí motoru. Je příjemné tankovat plnou nádrž za 7 stovek......

[upravil dne 23/3/12 12:44 od Honza308]

Odesláno

No to věřím, sakryš, sakryš, nikdy jsem to nechtěl, ale tohle mě opravdu láká. :) Kdyby někdo napsal negativum, tak mě to zase aspoň zvyklá, leč poslední dobou čtu většinou k tématu LPG pouze pozitiva, nebo teda ve většině případů.

A jak je to s výkonem, je to srovnatelný s benzínem, nebo je poznat, že je to slabší? V tomhle jsem fakt mimo, takže kdyžtak předem omluva za blbou otázku.:mad:

[upravil dne 23/3/12 13:03 od IceBee]

Odesláno

Mojo2 - vidíš ty garáže mě nenapadly, ale to není zase tak hrozný. A nádrž, chápu, že budu bez rezervy případně.

Charlie 1 - to se mi líbí - tlačítko chybí :D

Odesláno

Ještě mě napadla otázka - když už to LPG někteří máte namontováno - jaká byla pořizovací cena? V cenících je spousta různých cen a variant, asi zkusím i někam napsat na kolik to vyjde u konkrétního \"prodejce\", ale aspoň pro představu abych věděl. Díky

Odesláno

Honza308- A co nato Peugeot,přece to bylo ještě v záruce.Neměli s tím problém,asi záleží na konkrétním prodejci,tohle bude asi dost individuální.Příští týden jedu do servisu,tak se tam na to zeptám.

[Edited on 23/3/12 18:11 by ANDR11]

Odesláno

Já jsem měl Leona 1.6 na LPG a super-tam je však léty prověřený motor. Teď jsem se ptal v Práglu na 1.6VTi v 308, cena kolem 25 tis. (také ale u dalšího prodejce i 30 tis.). Je prý obecně problém v těchto autech např. ukazatel palivoměru na benzim, který přestavbou na LPG jaksi nefunguje (i když máš plnou benzinu, ručička je dole) lze to prý vyřešit nějakou krabičkou cena kolem 1500,-Kč. A pak je další věc o čem je dost velká polemika a to je přimazávání ventilů tzv. Flasch lube (i na tomto fóru a jiných se o tom píše:

http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.php?f=29&t=58055&sid=e344c70b5c514f3d530ab7108fe829fa ) Jinak za mě mít na to prachy, jdu to toho. :papa

Odesláno
Jen nástřel, co přestavba na Ethanol?

:D:D:D Jednu hadičku z nádrže do motoru a druhou rovnou k řidiči do kabiny + náústek aby nebryndal.

[upravil dne 23/3/12 18:30 od matii]

Odesláno

Co se týká ceny přestavby, přiznám že byla dražší - stála mě 33 tis.. Ale firma mi byla doporučena (a to i v samotném Peugeotu), že je v kraji nejlepší a hlavně dělá přestavby už 20 let. V ceně byl i tzv. emulátor hladiny paliva - ten se musí každopádně instalovat. I tak se mi jednou stalo, že diagnostika vyhodila tu všeobecnou hlášku o \"Antipollution fault system\" a jel jsem v nouzovém režimu. Stačilo dojet na benzinku, dotankovat 5 l benzínu a bylo po problému. Ta elektronika je úplně \"blbá\" a vyhodnotila, že v nádrži už není žádný benzín :-) Co se týká nádrže LPG, mám toroidní (tzn. místo rezervy), vejde se tam cca 45 l LPG (na to se dá ujet 530 km). K výkonu motoru: Popravdě - ve vyšších otáčkách se mi zdá pocitově slabší, ale naopak při rozjezdech je živější (jakoby měl vyšší točivý moment) :D. K dotazu o záruce: V Peugetu vám to asi nikdo písemně nepotvrdí, ale instalace zařízení LPG nemá vliv na záruku. Takže jděte do toho ! ;)

[upravil dne 23/3/12 19:16 od Honza308]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...