Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ramínka stěračů - slabý přítlak


Kubrt

Recommended Posts

Ahoj,

chtěl jsem dát bezramínkové stěrače, ale samotné ramínka stěračů na které se stěrače nasazují mají už malý přítlak a nepřitlačí gumu stěrače po celé dílce ke sklu.

Jdou vyměnit a sehnat pružiny v ramínku?

Čau,

V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem u řidiče prostříkával WD a promazával a ve volných chvílích rozhýbával a nic nepomohlo nakonec jsem koupil origo v peugeotu rameno stěrače něco okolo 1200 kč a vše OK. Zatuhnul mi u řidiče u spolujezdce je v pohodě. Akorát to jde špatně sundat s té hřídelky ale stahováček na ramena stěračů pomohl :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmn presne tento problem mam aj ja v strede mi nedolieha , a ako sa tu bavite ze nastriekat WDeckom a rozhybat:-) :-) a to ako? Co ma teda stve ze u 406 je ze musim odtocit cele rameno co je mega hlupost a teda primontovane neviem to rameno rozhybat nakolko sa neda nadvihnut ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já jsem tehdy obložil ten spodek ramínka hadrou a stříkal na čep WD a rozhýbával, asi po pěti minutách to šlo super, WD vyplaví tu rez a oxidaci a je klid

stěrače pak stíraly v celé šířce:)

EDIT-nechtěl jsem rameno stěrače sundávat, je to většinou hrozná práce,navíc v blízkosti čelního skla :D

[upravil dne 9/3/12 11:15 od ozzy56]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 let později...

Mám též problém znova. V loni jsem koupil nový stěrače před zimou a vynechával u řidiče tak jsem koupil od Bosche. U Bosche zas byl problém na rohu stěrače myslím a ještě něco časem dokonce mě praskl konec stěrače tak jsem koupil stěrače od značky EinParts. V létě jsem jednu pružinu vyndal nahradil za silnější, rozhejbal to, seřídil (doohnul konec ramínka) a bez problémů, ale jakmile jedu nad 70km/h a nebo teď zima i když stojím udělá to přede mnou čmouhu, ale jenom když se stěrač vrací. Tak budu muset stěrač sundat nejspíš a rozhejbat ho znova WD-40 a silikonový olej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, taky jsem si toho všiml... celý rok stěrače bez problému, ale jak je okolo 0 a méně, přestanou stírat v rozích, kompletně. Minule jsem ramínka sundaval a rozhýbával na jaře když bylo už slušné počasí, ale asi to budu muset seřídit  spíš teď v mrazu, když je to jindy ok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen poznámky ze zkušenosti:

"banány", tedy stěrače bez vahadel nejsou žádná výhra (jedině pro výrobce, protože jsou výrobně velmi levné). Rozložení přítlaku je dáno tvarem ohnuté pružiny od výroby a může být pro různá auta nevyhovující. V podstatě se hodí jen pro auta, která mají čelní sklo ve tvaru kulové plochy, tedy v každém směru a v každém místě stejně zakřivené.

Stěrače s vahadly by měly rozložit sílu naprosto spravedlivě po celé délce, ale také je nutné udržovat čepy pohyblivé, tzn. promazat čepy vahadel.

Na 406 i jiných, když "přihnete" stěrače, tak úhel tahu pružiny se zhorší (ona už netáhne kolmo, ale šikmo), takže celková síla se nezmění.

Prostříkání čepu pomůže.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...