Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Webasto Thermo Top Z/C-D


strycek2

Recommended Posts

Byla to příplatková výbava, takže výskyt moc velký není. Zapojené je to dost nesmyslně, funguje jako ohřívač motoru, ale jen když motor běží. Pro rozšíření na nezávislé topení je potřeba ty hadice přepojit, nejen zapojit oběhové čerpadlo.. Proč to orig. zapojili do série s výměníkem olej/voda pod olejovým filtrem je mi fakt záhadou, akorát to o to později topí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar,mam ho taky ale nic moc-mam to na vipinač že ho zapnu i při vypnutem motoru ale že by to vyhřalo a rozmrazilo čelní sklo to by muselo byt zaple aspoň hodinu.Motor to sice nahřeje na 50stupňu ale po nastartovani teplota klesne na asi 20 stupňu takže nic moc jinak automaticky to spina při nastartovaní až do + 12 stupňu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No. Pár fotek z dodělávky oběhového čerpadla je zde:

http://www.peugeot-club.com/index.php?/topic/39973-xmb/

V zásadně jde o to, že se původní přívodní hadice k webastu ustřihnou a propojí, udělá se na nich bypass toho webasta. A pak se přestřihne přívodní hadice od hlavy k výměníku topení a do ní se to webasto s oběhovým čerpadlem v sérii vřadí. Dá se na to kdyžtak někde na netu dohledat a stáhnout manuáln k zástavbě, přímo od Webasta (možná je pro Experta atd), akorát já jsem tu hadici z hlavy střihl jinde, hned u hlavy za prvním ohybem, napojil hadice přímo, ne ty tvarové s koleny (vychází mi to lépe) a tu z hlavy k oběhovému čerpadlu vedl spodem, je to mnohem lepší z toho důvodu, že se v ní nedrží bublina a snadno se to odvzdušní. Pokud to z těch fotek není úplně dobře vidět, můžu nafotit detaily toho vedení a napojení, časem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Do Hdi sa Webasto davalo povinne, kvoli malemu odpadovemu teplu , vyplyvajucemu z vyssej efektivity spalovania.

Obehove cerpadlo stoji cca 100 euro , plus 60 euro ICPU modul ak mas digi klimu, +hadice, kable a pod. ICPU treba programovat. Robota na cely den.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Motor ventilatora kurenia musis napajat inpulznym signalom , ma v sebe regulaciu otacok, nie su tam ziadne delice napatia.

Vyriesil by som to napriklad pridat iny radiator z vrakoviska aj s ofukom niekde pod sedacku, do kufra, nad blatnik,... len treba tahat hadice. Mal som taky pridavny radiator v MB:roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pochybuju, že u 806 je regulace pulsní, ve verzi s mechanickou klimou je ovládacím panelu potenciometr, a v orig. dostavbové sadě od Webasta byl pro verzi s dig. klimou přiložen \"spannungsteilter\" - překlad je snad jasný. Ale nakonec i kdyby to bylo pulsní, udělat regulátor třeba z 555 nebude problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nenapadlo ta, ze ten potenciometer by neuniesol zataz motorov? Viem si to predstavit ako drotovy s bezcom o velkosti kukurice.:o

Je to ovladane frekvenciou, striedou, alebo vyskou impulzu?:myslim

Bastleni s 555 a potom stat niekde v noci na krajnici a tahat s kufra hasicak? :bojim

Stryko google mi po zadani kat. cisel ponukol toto:

http://www.teilesuche24.de/search?g=number&q=9464242580

http://www.ebay.co.uk/itm/PULSEUR-DAIR-VENTILATEUR-CHAUFFAGE-CLIM-6441E0-/230668157817

Regulator je oznaceny c.10

421812536_o.jpg

V skutocnosti vyzera takto

421797101_o.jpg

[upravil dne 30/3/12 09:20 od mmx]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co to plácáš za nesmysly o zátěži motoru, kterou by měl unést potenciometr? Víš vůbec o čem je řeč??? Ty moduly, na které dáváš odkaz jsem sám opravoval, ty měly už prastaré 205, 405 atd, a přesně tam byla odporová regulace - potenciometr je POUZE ŘÍDÍCÍ, výkonovým prvkem je ten výkonový tranzistor ve větráku. Pokud je v tom regulace pulsní, zjistit osciloskopem, jaký je rozsah té regulace a jak je uskutečněna mi zabere tak 5 minut. Ten blábol o hasičáku je pak mimo mísu úplně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...