Fusion Odesláno 28. duben 2005 Sdílet Odesláno 28. duben 2005 Zajímalo by mě kdo z vás si ho zkoušel vyrábět podomácku, jak to dopadlo a jestli ho máte rádi k pivu. Nějakej spešl recept? Já sem udělal jenom takovej pokus (3ks) a vyšlo to docela dobře. Pálivá paprička nesmí chybět. No akorát sem to nevydržel těch 7 dní a ozkoušel ho po 4 (tohle sem nefotil já) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petano Odesláno 29. duben 2005 Sdílet Odesláno 29. duben 2005 jo jo nejhorsi je to vydrzet nechat dostatecne dlouho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bohouš Odesláno 29. duben 2005 Sdílet Odesláno 29. duben 2005 To mě řikejte, já kolem toho chodil jak mlsnej kocour a taky jsem to nevydržel :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Netopýrka Odesláno 29. duben 2005 Sdílet Odesláno 29. duben 2005 ježiš, pro tenhle kousek sejra jsem schopná vraždit... kamarádka je dělá echt gold, zkusím zjistit přesné ingredience...akorát je to trochu pálivější než obvykle Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest MMMMM Odesláno 29. duben 2005 Sdílet Odesláno 29. duben 2005 A co takhle recept, napiste ho nekdo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kurt Odesláno 29. duben 2005 Sdílet Odesláno 29. duben 2005 ...bych tohle téma zamknul, poněvadž tady poměrně usilovně slintám! Tak co na to jít takhle: Nakládaný hermelín Nejprve si zvolíme počet osob a naplánujeme dobu, po kterou budeme hermelín konzumovat. Například pro čtyřčlennou rodinu budeme potřebovat: 5 litrovou láhev od okurek; 15 malých sedlčanských hermelínů bez příchuti („Pepu“ co chodí na rande s Nivou sníme zvláš?); 2 větší cibule; 2 česneky; dále sladkou červenou papriku z pytlíku, nakládané feferonky, černý pepř celý, nové koření celé, bobkový list; rostlinný olej (necelé dva litry); párátka a nůž. Nejprve oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Česnek rovněž oloupeme, polovinu stroužků nakrájíme též na kolečka, druhou polovinu necháme vcelku. Hermelíny rozbalíme a rozkrojíme je napříč na polovinu. Obě poloviny jemně posypeme červenou sladkou paprikou. Na jednu půlku dáme pár koleček cibule a tak tři plátky česneku. Můžeme přidat i pepř. Poté druhou polovinu hermelínu překlopíme přes první a propíchneme jej na třech místech párátky. Takto připravené hermelíny pravidelně rovnáme do lahve, vždy tři v jedné řadě. Hermelíny v lahvi prokládáme občas cibulí, stroužky česneku, bobkovým listem, pepřem, novým kořením, feferonkami a průběžně proléváme olejem. Nakonec vše zalijeme až po vrch lahve olejem. Koření dáváme dle chuti a citu, aby výsledek nejen dobře chutnal, ale i hezky v lahvi vypadal. Hermelín necháme zrát při běžné pokojové teplotě (v lednici zraje déle). Doba zrání je podle chuti, dá se poznat podle cibule - měla by být měkká. Ochutnávat se dá již po týdnu. Pokud jej chceme méně uzrálý, stačí nechat jej naložený 14 dní, pokud více, tak alespoň tři týdny. (což ovšem nejde vydržet:D) Už jsem viděl modifikace s kari, nějakým Fixem od Dr.Oetkera, jalovcem a já nevím čím vším. Mně osobně chutná nejlépe \"klasický\", nakládaný se slunečnicovým olejem (nejlépe Brölio) a pekelně pálivej! :papa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bohouš Odesláno 29. duben 2005 Sdílet Odesláno 29. duben 2005 jo jo taky mám rád pálivej :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majkie Odesláno 29. duben 2005 Sdílet Odesláno 29. duben 2005 Slintám jak hladová bestije... Safra safra... Se do toho asi pustím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ferry Odesláno 29. duben 2005 Sdílet Odesláno 29. duben 2005 no a co takhle utopence, ty taky nejsou spatny ne ? a nezrajou tak dlouho :D:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kik Odesláno 29. duben 2005 Sdílet Odesláno 29. duben 2005 Ještě k hermelínům: doporučuju z trochy oleje, papriky a mletých vlašských ořechů vyrobit jakousi pastu a tou namazat řez hermelínu, výsledek je vynikající :papa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Netopýrka Odesláno 29. duben 2005 Sdílet Odesláno 29. duben 2005 Já už sem dneska nevlezu!!!!....jinak mi trávicí orgány vyskočí z těla a půjdou někam do hospody shánět hermouše a já tu budu muset sedět a pracovat ))) bez hermoušů, fňuk,.....čert vás vem, chlapi, takovéhle slintací inferno a ještě v pátek!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kik Odesláno 29. duben 2005 Sdílet Odesláno 29. duben 2005 No pravda je že když jsem psal předchozí příspěvek, tak jsem si taky musel držet kapesník u úst :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mk405 Odesláno 29. duben 2005 Sdílet Odesláno 29. duben 2005 tak jsem doslintal a jdu nakládat ;) mk:papa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Netopýrka Odesláno 29. duben 2005 Sdílet Odesláno 29. duben 2005 mk405: PŘIVEZ JEDEN KOUSEK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aka Odesláno 29. duben 2005 Sdílet Odesláno 29. duben 2005 Tohle by se melo ZAKAZAT!!! takovy navody a fotky, to je nehumanni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Holly Odesláno 29. duben 2005 Sdílet Odesláno 29. duben 2005 Doporučuji v olivovým oleji, to je potom taky moc velká dobrota. (tady by měl být smajlík co se olizuje, nešel by dodělat?) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mk405 Odesláno 30. duben 2005 Sdílet Odesláno 30. duben 2005 Napsán autorem Netopýrka mk405: PŘIVEZ JEDEN KOUSEK jeden kousek nikdy nestačí :D:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majkie Odesláno 2. květen 2005 Sdílet Odesláno 2. květen 2005 V neděli jsem se hecnul a POŘÁDNĚ jsem si s tím pohrál.. Teď jen vydržet ty tři týdny.. no, dva.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zoby Odesláno 2. květen 2005 Sdílet Odesláno 2. květen 2005 já jsem slyšel variantu, že jak se to rozřízne, tak se vnitřek vydlabe a smíchá se s paprikou a bůhvíčím ještě a tou směsí se to zas naplní a zapárátkuje... ale podrobnosti mi nebyly prozrazeny. zas..ný know how Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bret Odesláno 2. květen 2005 Sdílet Odesláno 2. květen 2005 Vidím že i mezi příznivci Pažoutů jsou znalci různých specialit;), ale kdo to má s Váma vydržet:mad::( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.