bajza206 SW Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 Čau klubáci potřeboval bych od vás radu. Cca před dvouma rokama jsem si koupil auto bylo na českých SPZ ale bylo po nehodě (nepojízdné) auto jsem dopravil na podvalníku do dílny kde se na něm pracovalo když bylo vše OK tak jsem zřídil povinne ručení STK a auto na sebe přihlásil (po dobu opravy bylo na mě odhlášené) a ted mi po cca 2letech přišel z kanceláře pojistitelů nedoplatek (pokuta) za 87dní. Jsem si vědom toho že jsem to zanedbal a je to moje chyba ale chtel sem vědět jestli se s tím dá něco dělat nebo ne dík:papa Citovat
skuci Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 mno jedna věc... pokud bylo auto na podvalníku nepojízdné a odvezlo do servisu a i když se s ním nejezdilo tak v případě, že si měl k dispozici značky tak musí být pojištěné POVkem. Pokud si věděl, že auto nebude 3 měsíce pojízdné, tak chtělo dát značky do depositu a tím pádem by si ho nemusel mít pojištěné... Jinak zkusil bych jim tam napsat dopis s tímto vyjádřením, alespoň to zkusit. Ale oni jsou nesmlouvavý a je jim to vcelku jedno... Prostě auto bylo napsáno nebo odhlášeno na tebe, poslední pojistka skončila a od toho datumu nepojíštěné x 70Kč/den nebo tak nějak to teďko je a to je výsledná sazba. Možná 50Kč za den... takže od nějakejch 4 do 6 tisíc by to mělo přijít ;-) Citovat
MilanF1 Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 Myslím, že neuspěješ, prostě nebylo zaplacené povko za onu dobu a je jim jedno, zda auto stálo nebo jezdilo ... měly být značky v depozitu ... Nicméně zkusit to na ně můžeš. Citovat
skuci Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 jak jsem psal... zkusit to může... za zkoušku se nic nedá... Citovat
davidekcz Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 Ta cena se odvíjí od výše poištění na konkrétní auto http://www.lepsiruceni.cz/prirucka/neplaceni-povinneho-ruceni-prehled-pokut/ Citovat
309GT Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 http://www.tuning-forum.org/viewtopic.php?f=20&t=102669 Citovat
gronholmm Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 Oficiální vyjádření ČKP: http://www.bezpojisteni.cz/component/content/article/4-neplaceni-povinneho-ruceni/12-jake-postihy-hrozi-motoristum-za-neplaceni-povinneho-ruceni-1 Citovat
bajza206 SW Odesláno 28. únor 2012 Autor Odesláno 28. únor 2012 Hmm Hmm tak vám moc děkuji jo holt za blbost se platí a z toho co jsem si přečetl vyplíva že je zbytečný se vtom asi štourat:fnuk:fnuk:fnuk:fnuk moc děkuju za odpovědi:papa Citovat
davidekcz Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 No jo je to škoda Ale zase to není až tak šílená cifra a aspoň to je ponaučení pro příště Citovat
skuci Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 mno jako možná bych něco zkusil... ale zákon je jasně danej a bohužel :-/ Citovat
Dave_GTI Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 pokud to nemělo STK, tak platit nemusíš. Pokud se tedy nebojíš ;-) Citovat
bajza206 SW Odesláno 28. únor 2012 Autor Odesláno 28. únor 2012 Tak to mě zajímá STK propadla někdy v průběhu opravy Citovat
skuci Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 hele podle mě to nemá s technickou nic společnýho... ale má to společnýho s RZ. Máš RZ musíš mít pojištění. To jestli máš nebo nemáš technickou nemá s ČKP nic společnýho. To spíš s Policií bys měl problém Citovat
punkac Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 jakmile je vydaná značka v autě a není v depozitu, povinné ručení musíš platit. Technickou ani emise do toho netahej K čemu jinýmu by pak takovej depozit byl, že? Citovat
P607Olda Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 Někdy pomůže písemně podat \"Žádost o změkčení tvrdosti zákona (nařízení)\", s vysvětlením situace. Za pokus nic nedáš. Napiš si \"žádost...\", vezmi sebou celý požadovaný obnos a vyprav se osobně na nejbližší kontaktní místo. Čepici do hrsti, zkroušený postoj a zkus, zda přijmou žádost (kopii si nechej potvrdit). Pokud nepřijmou, tak na místě zaplať. Citovat
davidekcz Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 Přesně tak, nic jiný varianty už nejsou Citovat
skuci Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 tak tak... prostě měj ty peníze někde přichystaný ale napiš tohle odůvodnění. Nic horšího než tenhle stav tě potkat nemůže maximálně nějakou tu kačku ušetříš... Napiš na ČKP vyjádření k celé situaci, buď osobně dones nebo doporučeně pošli a uvidíš. Odůvodni celou situaci a uvidíš, jak ti na to odpovědí... Jak jsem psal já i kolega puntac s technickou to nemá nic společnýho. Citovat
Dave_GTI Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 zkuste si pročíst ty zákony ;-) Pojištění musíš mít uzavřený, pouze pokud PROVOZUJEŠ vozidlo. A pokud nemáš STK, tak dle zákona provozovat vozidlo NESMÍŠ. Ano, pokuta ti hrozí, ale ne od ČKP, ale od inspektorátu, za neuložení SPZ do depozitu ;-) Stačí dobře napsat vyjádření a má pokoj. Citovat
koblih69 Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 Četl jsem to několikrát a chápu to jinak. Citovat
davidekcz Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 zkuste si pročíst ty zákony ;-) Pojištění musíš mít uzavřený, pouze pokud PROVOZUJEŠ vozidlo. A pokud nemáš STK, tak dle zákona provozovat vozidlo NESMÍŠ. Ano, pokuta ti hrozí, ale ne od ČKP, ale od inspektorátu, za neuložení SPZ do depozitu ;-) Stačí dobře napsat vyjádření a má pokoj. No nevím, to by teoreticky znamenalo, že nesmím mít auto bez stk.Což můžu. A že auto bez STK by muselo mít spz v depositu, což taky není povinnost. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.