Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

RC vrtulník speeder 2 - problém se spárováním


Boob

Recommended Posts

Dostal jsem darem RC vrtulník Speeder 2, ale nějak se mi nedaří spárovat s ovládáním. Vrtulník nabiju, do ovladače dám nové barerie /energizer LR6 - na nabíjecí nereaguje/. První problém - dle návodu by měla na ovladači začít blikat zeleně dioda a pomocí stlačení páčky řízení rotorů do krajní polohy by se měl vrtulník s ovladačem spárovat a začít létat. I po vložení druhého typu nových baterií svítí na ovladači pouze oranžová dioda a spárování nelze provést. Nenapadá Vás někoho, co by mohlo být špatně?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tento postup jsem přesně dělal a to několikrát ale marně. Hlavní zádrhel je v tom, že když dám nové alkalické baterie do ovládání, tak ani s jedněma (energizer, duracell) nezačne blikat zelená dioda jak by dle návodu měla (ve chvíli když začne blikat, má se udělat výše uvedený postup a vrtulník je spárován), ale jen oranžová a při té se spárování nepovede. U prvních baterií jsem myslel, že by mohly být španý. Proto jsem dnes koupil jiný, ale a dělá to pořád to samý. Teď otázka, jestli jsem 2x po sobě narazil na špatný baterie, nebo jsem lama a dělám chybu někde já, nebo je něco s vrtulníkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nee to blikání neni indikace baterií ale indikace párování .. párování se většinou provádí jen jednou ...

takže bud je na vysílači nějaký tlačítko a nebo už je spárováno ale vrtulník je vybitý ... to se stává u baterií které leží dlouho bez používání(mám na mysli to LI-po ve vrtulníku)... skusil bych několikrát po sobě vrtulník nabít ...

většinou stačí 2x-3x

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže zkusím napsat další zjištění. Podle měření by měli být baterie OK (každá cca 1,60 V, celek 6 baterií 3,09 V).

Vrtulník byl dnes nabíjen 2x po více jak hodině z ovladače (USB kabel ač v balení měl být - nebyl). Při připojení vrtulníku kabelem na ovladači svítí červená dioda. I po více než hodinovém nabíjení stále červená. Když odpojím nabíjecí konektor, začne dioda na ovladači blikat oranžovo-červeně. Zapnu vypínač vrtulníku a rozsvítí se na něm čelní reflektor. Na pokyny ovladače nereaguje. Spárován podle mě z dřívějška nebude, protože na ovladači je možnost tlačítkem čelní reflektor vypnout - nereaguje.

Zkusím vrtulník znovu připojit na ovládač a znovu zkoušet nabíjet. Každopádně zítra půjdu na prodejnu reklamovat to neúplné balení (chyběl USB nabíječ a náhradní listy rotoru), tak si nechám poradit a zprovoznit to tam.

Kdyby ještě někoho něco napadlo, neváhejte napsat :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ovladači A,B,C je - vyzkoušeno bez výsledku.

Přes foťák jsem koukal při zapnutém ovládání a pokusu o zprovoznění, nic jsem na foťáku neviděl. Prosím jen o upřesnění, co dělat a co bych měl vidět.

Baterie jsou po 2 v sérii ve 3 řadách. Napětí celku lehce přes 3V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus se podívat přes foťák třebas na vysílací diodu na televizním ovladači. Při přepínání by měla dioda blikat. To samé musíš vidět na té vysílací diodě na ovládači k vrtulníku.

U mě jsou baterie v sérii 6ks to je cca 9V. Ale mám trošku něco jiného. Něco máš špatně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...