oni Odesláno 18. únor 2012 Odesláno 18. únor 2012 Zdravim, dnes me trochu vylekalo to,ze motor netahnul. Zjistil ze turbo nedava tlak hadice se nafoukla strasne malo skoro vubec, tak jsem odpojil baterku a profouknul tu ovladaci podtlakovou hadicku co vede z jednoho z tech 3 ventilu do turba. pak to fungovalo, tak jsem zvedavej, jestli se to znova objevi. nejakej tip co by to mohlo zpusobit. Vcera jsem ujel 300 km a v pohode. Dnes rano a tohle. Zadna chyba na palubaku nevyskocila. Cetl jsem tady dost clanku o tom,ale nic tak konkretniho nebo vsem to delalo porad. Tachometr ukazoval. Citovat
oni Odesláno 2. březen 2012 Autor Odesláno 2. březen 2012 Muzu poprosit nekoho, kdo by mi jsem dal obrazek turba a jeho soustavy? jestli neco takoveho je? jedna se mi o dve hadice co do nej jdou. kdyz koukam na auto ze spoda, tak jedna je kovova a druha je plastova a obe jdou presne nad turbem do nasavane casti tusim.. Citovat
oni Odesláno 2. březen 2012 Autor Odesláno 2. březen 2012 sakra, to asi neni ani jedna, zkusim najiti foto nekde motoru, jestli to tam neni Citovat
koblih69 Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 Na tom výkrese chybí parohy ( ty jdou na tu přírubu nahoře) a pak výstup do výfuku - obojí je samozřejmě kovové. [upravil dne 2/3/12 18:39 od koblih69] Citovat
oni Odesláno 2. březen 2012 Autor Odesláno 2. březen 2012 na obrazku je zvyraznena? ta hadice vede od kud kam? ze spoda je oblita olejem,ale jak jsem na to koukal, tak to jakoby byla praskla a olej tekl z ni, protoze postranach je sucha, nad ni je taky sucho. nevim od kud jinud by se tam olej vzal a jeste pod ni je takovy koleno tusim, ktery jde taky do turba. ta je na co, to jsem nenasel jeste vhodnej obrazek. Citovat
oni Odesláno 2. březen 2012 Autor Odesláno 2. březen 2012 Tady je ta druha, jedine foto co jsem nasel. Citovat
oni Odesláno 2. březen 2012 Autor Odesláno 2. březen 2012 jj to je presne ona, takze to je vzduch z filtru do turba, to jsem si myslel. je to tak ze? Citovat
oni Odesláno 2. březen 2012 Autor Odesláno 2. březen 2012 tak to neni sance aby se do ni dostal olej. tak od kud se tam bere. A ta druha hadice? nevite ze? jinak tyhle hadice se nedaj asi nijak vyzkouset jestli nemaj prasklinu nebo tak? budu menit vyfuk,tak k nim bude pristup,takze vycistim, vymenim spony a opticky zkontroluju. A pak jeste, zkousel jsem rucne ten optokovej ventil, jde tezce,ale vim ze rovnou premaham asi memranu kterou taky slysim,jak udela podtlak nebo tlak nebo co se tam tvori. jak lehce by mela jit? Citovat
koblih69 Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 No tak těsnost odzkoušís snadnotřeba natlakováním kompresorem po utěsnení obou děr. Ten obtokový ventil se většinou nezadře, nicméně čistí se to snadno... vyzkoušíš to kouskem hadičky nasazenou na \"vajíčko\" a pusou. Citovat
oni Odesláno 2. březen 2012 Autor Odesláno 2. březen 2012 jasny, kdyz nasaju, mela by se hnout ta tycka,ale prej to chce hodne sat. dobrej napad s tim kompresorem, jeste jak to zadelat, to se neco vymysli. Porad hledam tu druhou hadici a nidke nic. Citovat
HonzaZ Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 A co říkáš na tu hadičku poz. 2 ? To je odvzdušnění klikovky do sání. Tam ti jdou olejové páry do té trubky sání turba. Citovat
oni Odesláno 2. březen 2012 Autor Odesláno 2. březen 2012 to neni ono, ona je kovova, hlinikova nebo nevim, neni gumova, to vim urcite a je tam dost znatelny koleno okolo turba. Citovat
BV406 Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 takze jeste jednou, na tvych fotkach jsou vyznaceny cervene dve trubky, na prvni fotce je to ta trubka, ktera je dle tebe praskla a chcije ti z ni olej ... na druhe fotce motoru je vyznacena druha trubka, o ktere nevis co to je zac ... na prvnim obrazku ze serboxu od kobliha pod cislem 7 je plastova trubka, ktera je dle tebe ta praskla ... rekapituloval jsem to dobre ? Citovat
oni Odesláno 2. březen 2012 Autor Odesláno 2. březen 2012 to BV si rekapitoval dobre, ale tam je blbost aby se dost olej dle meho. Jinak na tom druhem obrazku je to takove zmatene, a hlavne prevracene... no kolik hadic vede do vstupni casti turba? Citovat
BV406 Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 hmm, tak tam se podle me nema jak dostat olej, kdyz je v podstate sani ... pak je filtr, vaha vzduchu a pak to fici do turba edit: moment, leda asi opravdu z odvzdusneni klikovky, jak to tady dal honza bohuzel uz jsem 80kW nevidel dost dlouho, v rijnu jsem ji prodal, tak si nemuzu zaboha vzpomenout jak to tam bylo [upravil dne 2/3/12 21:01 od BV406] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.