Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravíčko právě jsem se vrátil z parkoviště s měřáem v ruce.

Byl jsem kolegovi na Xsaře picasso 2.0 hdi RHY změřit jestli mu to vubec žhaví, protože si stěžoval že má problémy se startováním když klesene teplota pod 0.. Zjistil jsem že relé sice cvakne a napětí na žhaviče jde ale jen do zhasnutí kontrolky a to přece není dobrý. Včera jsem totiž měřil svoji 406 RHZ a ještě několik vteřin po zhasnuti žhaveni tam mam napěti. Venku je -10C a mu to žhaví cca 2 sec což určitě nestačí a nemůže pořádně nastartovat. Zkusil jsem tedy nažhavit na cca 10 sec ručně drátem z+polu na svíčky a světe div se chytlo jak za mlada:-D.

Muj dotaz zní co je špatně když relé jen cvakne a odpoji se žhaveni po zhasnuti kontrolky?? Děkuji

Odesláno

Nepoznam Xsau, ale pri 306-ke 2.0 HDi to riadi ECU na zaklade teploty chladiacej kvapaliny. Asi by som zacal snimacom chladiacej kvapaliny. Mozno staci skontrolovat, ci nema zoxidovane kontakty

Odesláno
tipl bych si teplotní čidlo, zkus ho odpojit a zkusit nažhavit a nastartovat

Presne tak.Odpojením čidla(pri termostate)riad.jednotka zdvojnasobuje čas žhavenia.Pri mrazoch do -10*C čas žhavenia neprekračuje 3-4 sekundy(keď je všetko ok)

Odesláno

Snimac moze byt novy, to vsak nezarucuje, ze je OK. Skusal ho, ci je OK? Moze byt problem aj v konektore, kabelazi.

Ako sosm uz pisal, zajst na diagnostiku a vycitat ako to vidi ECU a budes mudrejsi.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...