Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Hláška anti pollution fault - chcípání studeného motoru po 2 km jízdy


fejfarz

Recommended Posts

Zdravím všechny

dneska jsem normálně nastartoval ale asi tak po 1km jízdy mi auto chcíplo rozsvítila se diagnostika motoru a displej hlásil anti pollution fault. Po chvíli jsem opět nastartoval a ujel skoro zase 1 km a auto zase chcíplo. Zase po chvíli jsem nastartoval a dojel k tescu kam jsem měl namířeno. Cestou domů už to neudělalo a po odpojení baterie a znovu zapojení kontrolka diagnostiky motoru zhasla. Myslíte že by to mohla být zamrzající nafta ve filtru ?

[upravil dne 6/2/12 16:00 od fejfarz]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to opravdu \"všeobecná\" chyba a mohlo ji způsobit cokoliv,třeba i odpojená baterka ..atd . Nezbývá než napíchnout a zjistit co ji způsobilo. Divné je že ti u toho chcíp motor !!!! mě to otravovalo 2roky než jsem to vymazal ! \"chyba ERG\"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

skus palivovi filter od boschu mne to pomohlo robilo mi to to iste co tebe lebo tie ostatne pustaju niake smietky vlakna ci co a potom mi to zasieralo to mikro sitko na cerpadle cize tiez mi blblo teraz mi to robi znova ,ale len hadze do nudzoveho ked prekrocim 130km...a ze vraj to je vahov tak mi ju treba vicistit co to povie...a este som aj buchol tak ma ide porazit....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě se tuta chyba tam ukazuje od té doby co jsem zkoušel odpojit jeden prasácky dodělanej kabel, abych vědel jestli tam vůbec k něčemu je. Pak jsem zjistil že je to k imobylizéru, auto chytlo, chcíplo, chytlo chcíplo, tak jsem ho zapojil zase k baterce a od té doby mi tam svítí kontrolka motoru a pořád se mi tam ukazuje na displeji ta chyba, njn aspon vím k čemu je ten kabel :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak dneska se závada opakovala. Normálně krásně jsem nastartoval chvíli jsem to nechal běžet než jsem očistil sníh z auta a odjel. Po 3km mi chcípnul motor a nazdar. Po chvíli jsem ho zase natočil musel jsem ho nechat dokud se neohřál na 70 a pak to jelo bez problémů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak muze to delat i ta nafta u predchoziho auta me to delalo pravidelne normalne jsem nastartoval rozjel se a za chvilku to chciplo pak dlouho tocilo a uz jelo, normalne ta nafta pricpala filtr. Je mozne ze kdyz to ohreje tak tepla nafta uz jde OK. filtr je meneny?

[upravil dne 6/2/12 14:09 od Vítek1]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mě to udělalo v sobotu uplně to stejný jak tobě v neděli jsem to nechal klapat na volnoběh asi tak půl hodky a pak to pořadně projel,ale od něděle jsem ještě nikde nebyl tak nevím jestli se to nebude opakovat:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konzultoval jsem tento stav u nás v Peugeotu servis a říkal mi technik že podle toho jak to popisuju to bude ta zamrzající nafta. Doporučil mi nějaké jejich vyzkoušené aditivum už nevím značku a nechat auto v těchto mrazech nejdřív prohřát tak jak jsem to začal praktikovat sám. Když by to blblo i za teplejšího počasí tak se mám zastavit na diagnostiku za 700 kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...