Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já si udělal sám a zatím dobrý, jen kleště měli takový ho.no uchycení drátu, tak jsem je provrtal a přidělal na pevno šroubem, mám je asi 5 let a nastartoval jsem s nimi v práci i destu 14T;):D a už asi 5x za tuhle zimu:D

Jinak osobáky chytají bez problémů.

Celkem mě to vyšlo za kleště 350.- plus 5m drát, kterej mám z práce. 3m drát je krátkej;)

Odesláno

No a když jsem Vás tak pobavil tak ještě poznámku - některý z těch kabelů rezavějí :D:D:D, ptáte se co je to za kravinu? No nejsou totiž měděné;). Jsou železné a potažené mědí ;)

Odesláno

Tak já mám čerstvou zkušenost z dnešního rána, kdy jsem startoval mrtvého domácího C-MAxe (1,8TDCi) firemní Octavií 1,6 TDi. Baterku včera vyšťavila žena neúspěšným startováním (mrtvé 2 žhavičky ze 4... teď už vyměněny, baterie dobitá a již OK). Startoval jsem v -22°C, přes no-name kabely (tyto - http://startovaci-kabely.heureka.cz/filson-startovaci-kabely-500-amp/) a absolutně v pohodě, po cca 15 minutách jsme odjížděli oba.

Odesláno

Tak ty mají psáno 500A, tak asi nekecají. Já jednou zkoušel podobné noname kabely na diesela, v kabelech akorát zacukalo, začlo se z nich kouřit, ale startér se ani neotočil. Teď používám taky kabely doma dělané.

Návštěvník
Odesláno

Taky jsem kabely vyráběl tady je celkem dobrej článek o kabelach.

Vyráběl jsem je z mědi průměr 16mm. Kleště jsem nakoupil tady.

Odesláno

tak a mám to taky,dneska ráno už se baterka ani nesažila,jen se rozsvítily kontrolky,a když jsem otočil klíčkem ,zhasly,baterka hotová:(

asi tak po půl hodině mi jeden řidič pomohl přes kabely nastartovat(na podruhý),když to chytlo,hned jsem jel do aku servisu,mám objednanou banerku 55ku,půjčili mi jinou baterii abych mohl zatim jezdit a mám se stavit v pátek a hned jsem si tam u nich koupil startovací kabely,i když budu mít novou baterii,kabely v kufru můžu mít taky ,to pro strýčka příhodu:)

001xvx.jpg

Odesláno

vendelinek: Tyhle kabely mají tu nevýhodu, že jsou na nich plastové ty \"panty\" na svorkách. A protože je to ten pitomý tvrdý plast (který navíc mrazem křehne) stačí, aby ta svorka spadla na zem a praskne to. Mně se jí podařilo zrušit dokonce jen tím, že jsem za kabel zatáhl, ten sjel z kontaktu a svorka prudce sklapla. :nevim

[upravil dne 7.2.2012 10:04 od Kurt]

Odesláno

tak tě musím trochu opravit,nechal jsem si je rozbalit a ten gumoplast ,co je na kleštích jsme spolu s prodávajícím sundali(chtěl jsem si je porádně prohlídnout i ze vnitřku),takže kleště jsou železný,žíla drátu je měděná a má 16mm a stály bez 10báby 500kč,takže to nejsou šunty:)

Guest Scratch
Odesláno

pokud je kvalitni baterka, nejsou potreba kabely :)

ja mam nejaky z tesca za 250 a nahazuju s nima obcas 3,0 V6, modrasek zatim chyta perfektne :)

Odesláno

ono taky nezáleží jen na baterce,ale jak se jezdí na krátko po městě,sem tam občas mimo město,to je tak +-15km,po městě startuješ víc jak 5x ,to se prostě nedobije,starter je žrout a zima tomu jen pomahá do kopru,ale ted už bude mít auto lepší baterku,je objednaná,v pátek si pro ní jedu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...