Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

dal som viac foto ale radsej viac ako menej ked je to dost zavazna a nakladna porucha

vildapl moze byt ze si cital moj prispevok ale mne sa to stalo cca 2roky do zadu, a zadreli sa mi ojnicne loziska, cize cely motor sa kusol a ostal zablokovany pri ceste domov z prace sa mi rozsvietilo mazanie a nemohol som hned zastavit a nenapadlo ma vypnut motor cize som musel ist cca 1km po hlaseni oleja a az tak som zastavil,nastastie som kupil cele druhe auto anglicak z mojim motorom tak som pouzil motor,zvysok je v garazi,cize nemam problem menit diely teraz sa mi to stalo uz 2 krat ale este len som videl na displeji oil a kontrolu uz bol motor vypnuty a som len dobrzdoval,ale to sa takto neda riesit, teraz sa mi stalo az tak ze mi zacalo skoro auto horiet, olej mi rovno hodilo na vyfukove potrubie, uz ma aj napadlo to predat a kupit ,,,,,, fabiu tak ide vkuse,len 406 blbne uz ma to nebavy,motor ide inak perfektne v lete som robil kompletnu opravu auto vsetko mam v nom nove, toto ma odradzuje od predaja aj tak by som ho nepredal isiel by na suciastky :D

[upravil dne 7/2/12 21:27 od martis]

Odesláno

Dobrá práce. Myslím že to zamrzá v tom kruhovym místě, tam byla zespodu emulze (nejstudenější místo), jinak bylo víko čistý.

Napiš jak to šlo rozebrat a jestli to půjde dát zpět. Připadá mi to že se ti to povedlo zlomit.

[upravil dne 7/2/12 20:32 od vildapl]

Odesláno

v tom kruhovom mieste bola guma a spruzina asi membrana,rozobrat to islo dost blbo je to lepene po obvode na jednom mieste ako je ten kruh som to zlomil ale ten druha cast je v pohodicke zlepim to ako plast a bude to drzat,a cely ten spodok bud budem lepit nejakym lepidlom alebo spojim to ako plast (zvaranie plastov) pripadne mne to netreba ale budem sa to snazit este trosku vycistit bo olej je svina vec a poskladat a toto nahodit na auto,lebo teraz co tam je je urcite zanesene ale suche, 2 roky to bolo polozene v garazi

po obvode bolo cele lepene musel som to rozobrat so srubovakom,ale je to len umelina cize 1 mieto je zlomene ale to urobim bude ako nove, ale az v piatok to budem lepit zajtra som cely den mimo

ten kruh co pises tam je zase ta guma mozno zato sa ti zda ze je to tam najhorsie ale tam je cely kruh gumy do ktorej je polozena ta pruzina co lezi na boku pripadne mozem dat foto ked to poskladam ak chcete ale najskor aj v piatok ako som pisal

[upravil dne 7/2/12 22:40 od martis]

Odesláno
Ja to iste, ale u mna zamrznutie hadice sprevadzal smrad spalenej gumy. Vypol som motor, povysunul mierku a cely....od oleja.:grr . Tuto zimu som menil ale mierku oleja tak to tesnenie zadrzalo. Podla service boxu ta hadica vyzera trochu inac ako ta povodna. Su tam 3 typy. Jedna je aj vyhrievana.

mne najprv menili semering ze mi ho urvalo ked som iseil do prace 10km ked som parkoval tak zrazu mi vyplo motor ukazalo STOP a kontrolka oleja vyol som motor otvoril kapotu a vsetko od oleja vymenili semering 2 dni som chodil a potom 2 dni stalo vcera som isiel nastartovat nechcelo chytit nakoniec nastartovalo na 3 valce pozrel som pod kapotu a cez mierky mi vytekal olej taky husty ako puding tak som to hned vypol bolo -15 na obed bolo iba -5 sme to nastarovali s mechanikom a uz islo normalne chytilo na prvy krat a olej nevyhadzovalo.tak dnes som to odtial ho do servisu tak cakam kedy zavolaju a dufam ze tam nebude nic vaznejsie

Odesláno

ja uz asi mam riesenie ako to urobit aby nenasavalo vlhkost lebo tam kdesom dal foto je aj guma a ta je uplne skrivena cize motor (olej) stamat taha vlhkost idem davat elektro magnetcky ventil potom dam foto a pripadne popisem, nikto z nas nebude mat pokoj pokial neda ten ventil(lacnejsia zalezitost) alebo kupit cely ten kryt ale novy!!

Odesláno

Ta zahradni hadice je zesilena proti mrazu neni uplne obycejna ale je tam stejne jen provizorne. Pak tam dam jinou protoze mam v planu udelat si Oil Catch Tank aby se tam zachytaval olej a nevracel se zpet do sani a nespinil klapku sani a vlastne celej motor. Co se toho vika tyce ty fotky od martise maji desne male rozliseni a sou celkem rozmazane takze ja tam nevidim skoro nic kazdopadne by me zajimalo jestli to nepujde nejak provrtat aby ta voda sla do te odvetravaci hadice a zustavala v mem pripade v tom Oil Catch Tanku. Ja tedy zatim pocitam stim ze poradne promyti vika cisticim prostredkem na motory coz se presne udelal ja by melo stacit minimalne na jednu zimu stacit:) Priste hold nez prijde zima to preventivne vycistim aby se to neopakovalo pokud tedy nikdo neprijde na lepsi napad jak to vyresit.

Guest abrahos1
Odesláno

ahoj to víko ventilů je to do kterého vede ta hadička???? no ta co se ucpává???? Dík za odpověď

Odesláno

to abrahos1: to je ono

to martis: odkud myslíš že motor tahá vlhkost?

To odvětrání je aby z motoru odcházely plyny který projdou kolem pístů do klikový skříně (ve skříni je přetlak) a jdou do sání kde si je nasaje motor (tam je podtlak). Opačně by to proudit nemělo. Ta vlhkost je z těch spalin.

Z těch fotek to nejde poznal ale k čemu slouží ta guma? Je to zpětná klapka aby si motor nemohl přisát ze sání?

Odesláno

to martis: s tím lepením pozor, lepit zaolejovaný plast v místě s docela vysokou teplotou bych si netroufnul. Pokud ti to časem odpadne tak to pujde do ventilů.

Guest abrahos1
Odesláno

Martis : fandím ti ať to vymyslíš jak se tohoto problému zbavit...asi by ti bylo moc Peugeoťáků vděčnejch,včetně mě :) pak dej vědět jak ti to dopadlo... A jedna otázka pro všechny,kolik asi stojí ten novej kryt ventilů??? Nemůžu to nikde najít:(

Guest abrahos1
Odesláno

Vildapl: dík,máš pravdu je to dost...budu doufat že přestane mrznout a bude klid:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...