Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Caute potrebujem radu vcera som isiel do prace a ked som isiel zaparkovat mi 2-krat zdusol motom potom na 3 krat som uz cuvol a rozsvitilo mi na pocitaci olej. kontrolku,STOP,a take oranzove cerpadielko co po nastartovani zhasne a vytiekol mi pravdepodobne cely olej.spodok motora bol cely od oleja a pozeral som aj pod kapotu a z hora bol tiez motom od oleja ako keby daco roztrhlo ...ak viete tak poradte dakujem

Odesláno

presne toto sa mi stalo asi 1hod do zadu, isiel som hore kopocom vsetko v pohode a naraz pipalo,svietila kotrolka oleja a displej pisal oil a neviem co okamzite som vypol motor pozeram ze motor z vrchu cely od oleja nemal ani deci oleja odtiahli ma nalial asi 1l oleja nastartoval a vsetko ok akurat pocujem ventili aleje tam malo oleja cize musim doliat, vedel som co robit lebo toto iste mi urobilo asi 2roky do zadu ale vtedy mi skoncil cely motor musela ist vymena je tu aj niekde vlakno, co robi problem pri odvetravani kukovej hriadele? treba vymenit ten egr ventil neviem presne ako sa to vola,ale nachadza sa pri zapalovacej rampe na bloku motora

ale co stym urobit aby sa to viac nestalo?????? (nieje to sranda ked odide motor)

Odesláno

tak som kupil olej dolial, motor ide ok nic netreba menit, kedze mne olej vysiel cez mierku oleja,bol som vystriekat motor nechcel ist bo zamokol ale uz po vysuseni ide dobre, pozeral som hadicu odvetravania klukovej hriadeli,tak bola upchata( zamrznuta voda) po vycisteni a poskladani je motor ok,nezere olej nic,neklepe podarilo sa mi zachranit motor

Odesláno

tu hadicu najdes ako je zapalovacia rampa(sviecky) musis dat dole ten strieborny kryt motora dole, a hladaj hadicu ktora vedie od motora do skrtiacej klapky,je to taka ako harmonikova hadica umela, ked pozeras na motor tak sa nachadza v pravo pri rampe a vedie do do skrtiacej klapky, ja som to tak urobil ze som odpojil od motora a vybral cely kryt skrtiacej klapky samozrejme odpojil od vzduchoveho filtra z cele som to vycistil,ale davaj pozor ked mas vonku auto ta hadica je veeeelmi krehka teraz ja som ju zlomil,ale kedze uz som menil motor tak v garazi bola nahradna hadica,

Mikky pozeram popis mas 406 2,0 16v 99-100kw? lebo v popise mas 405 a to je asi nieco ine

Odesláno

Tak jsem se tomu letos zase nevyhnul. Jak prijdou velke mrazy tak je olej venku. Mam sundané gumičky na měrce aby vystřelila dřív než odejde gufero. Dnes jsem to rozebral a odvětrávací hadice byla průchozí, zato víko ventilů ucpané. Musel jsem ho sundat a rozehřát u kamen. Vytekla z toho špinavá voda a trochu emulze (tý vody bylo výrazně víc). V hadici je taky trochu bordelu ale je mrazem tak ztvrdlá že se nedá odpojit, musím to rozmrazit fenem.

V tom víku je komora s přepážkama, musel jsem ho docela dlouho naklápět sem-tam než to všechno vyteklo.

Zkoušel jsem tu komoru otevřít ale strach mi nebovolil použít násilí, myslím že to je svařený a náhradní nemám.

Dá se něco udělat aby v tom ta voda nezamrzala? Napadlo mě něco jako vyvrtat do toho dirku aby ta voda vytekla dřív než zmrzne nebo udělat shora víka klapku která se otevře přetlakem v motoru.

Docela častá závada a ještě nikdo nenašel řešení?

Odesláno
akurat mi volal automechanik ze odisiel semering na klukovej hriadeli tak .nalial olej ze to vyhadzuje cez ten semering.dufam ze vie co robi

olej 25eu

semering 15eu

robota 70 eu

Odesláno

tak akurat som chcel ist na aute nechcelo nastartovat napokon chytilo na 3 valce tak som isiel kuknut na motor a znova mi ten olej vyhadzovalo cez odmerku oleja tak som to rychlo vypol 2 dni islo normalne ja uz neviem co s tym je automechanik sa asi zmylil alebo co

Odesláno

tak to bylo na strane rozvodu, kdyby na strane setrvaku, musela by jit dolu prevodovka a to by byla prace drazsi

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...