Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Lidl - uzitecne veci (nejen) pro motoristy


v.mira

Recommended Posts

Kvalitní vrták znamená že dýl vydrží , pokud je dobrý stroj stačí ti na těch několik v řádu desítek děr i ten obyčejnej. Vrtám tísíce děr ročně , tak vím o čem píšu. Čtyřbřitej je dobrej když trefíš okrajové armaturu. Bosch , Dewalt dřív znamenala kvalita dnes už to dávno neplatí , nejvíce se mi osvědčily ty skoro nejlevnější. Hilti dělá dobré vrtáky ale cena je vyšší .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja som teraz bral tieto  a su velmi  rychle v betone 

na aku  priklep vrtacke  ale dewaltka  ta najsilnejsia 

 

https://dimaline.sk/produkt/milwaukee-sada-vrtakov-do-betonu-s-valcovou-stopkou-5ks/

 do zeleza si vezmi kobaltove vrtaky  ,ina trieda 

oznacuju sa HSS-Co

20mm  plotna  -10mm vrtak bez predvrtania jak nic  na akucke 

poznas ich podla bronzovej farby  

mozes s nimi vrtat legovanu ocel 

len nesmies s nimi vrtat liatinu hliniku lebo sa poskodzuje  ich legovany povrch neviem preco ale nerobi im to dobre zrejme preto ze sa hlinik na vrtak lepi 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
před 1 hodinou, brixtr napsal:

Neodolal jsem 😂

Já jsem odolal, ale jenom z důvodu, že mám všechno samostatně.... Kdybych neměl, tak bych také neodolal....

@Radek Hurvajz mám ocasku Parkside na kabel a tam jsem kupoval náhradní v Baumaxu….

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je ono! Bosch má to samé a v tištěném katalogu jsem našel i pilníky a drátěné kartáče, ale ani podle katalogových čísel jsem nic nevygooglil…. Asi to byl nějaký starý katalog.... Někdy by se to šiklo....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Všecko není Bosch. Třeba ty malý vrtací šroubováky byli, ale jinak je to cokoliv, namatkou třeba, akorát ty střeva jsou v tom jiný, ten Powermat je vykonnější a nebo tam pišou bludy

https://www.lidl-shop.cz/PARKSIDE-Elektricky-utahovak-PDSSE-450-C3/p100251597

https://www.maxtechnika.cz/p/powermat-pm-eku-2000n-utahovaci-klic-s-nastavci?gclid=Cj0KCQjwuNbsBRC-ARIsAAzITud8AzybwaNIudAQonBPqIIYI3GpPZqkWgZb76Nm4zig2LtDkld7pM8aAl6jEALw_wcB

 

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes jsem vyzkoušel AKU bouchačku na kola mám tuhle PASSK 20-Li A1 má to něco jako štelování síly tuším že 100,150,200,300,400 nm. A normálně před měsícem kola utažený momentovým klíčem bez problému povolil se vzduchovou z LIDLu bych s tím zápasil víc. Za mě teda jako dobrý koupil jsem ji abych měl sebou do auta když by si zákazník volal mai dai že někde visí kvůli defektu. A na to k čemu ji hodlám používat si myslím že to bude stačit. Váhal jsem teda jestli koupit bez AKU nebo s AKU koupil jsem nakonec kompletní takže teď mám dvě silnější baterky a jednu slabší na čtyři přístroje. Se všema běžně funguju. Mám Flexu, pilu ocasku, přímočarku a tu utahovačku. 

Flexa je na kotouče 125 mm a na nějaké řezání nebo broušení je dostačující okolo aut nebo sem tam s tím zabrousit svár, říznout raksor trčící ze zdi nebo skobu, hřebík v pohodě ale na nějaké hrubování po svařování nebo broušení s velkým úběrem materiálu na to to teda moc není. Protože ta baterka se při velký zátěži trochu zahřejvá a jak se ohřeje tak nedá dost proudu. 

Ocaska ta má poloviční baterku než Flexa ale i s tou poloviční baterkou se s tím dá vcelku obstojně fungovat koupil jsem ji když jsme dělali krov na gumárně a dá se říct že všechno co se tam řezalo jsem řezal s ní má max. sílu materiálu u dřeva cca 100 mm a řezal jsem 100x100 mm hranoly a i silnější a dávala to dobře. Když jsem zkoušel kolik se dá uříznout na jedno nabití baterky tak jsem porcoval hranol 100x100 mm a uřízla cca 25-27 řezů takže si myslím že když bych jí dal tu silnější baterku z Flexi tak by na takovou práci asi vydržela řezat celou šichtu na dvě baterky. 

Přímočarka tu jsem si koupil bez baterky a na to co potřebuju úplně stačí je pravda že oproti kabelové je potřeba si trochu zvyknout na to že ta mašina je do ruky trochu těžší ale hlavně je jinak vyvážená a to platí pro všechny ty mašiny co zatím mám. 

Všechny mašiny prodávají ve vcelku šikovných kufrech takže se mašiny dobře skladují a i ty bez baterky jsou v plnohodnotném kufru tzn. jako kdyby měli nabíječku a baterku což se dá dokoupit samostatně.  Jediný co mě mrzí tak že ty základny od nabíječek nejsou z továrny udělaný aby se dali připevnit na zeď nebo na stěnu ve skříni to jsem vyřešil u té utahovačky že jsem základnu kuchnul a do dna jsem vyvrtal 4 dírky kterýma jsem protáhnul 2 drc pásky a těma jsem to přitáhnul na desku a tu jsem pak přišrouboval na stěnu.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 4 měsíce později...

Tak když už je ta krize, musel jsem si udělat radost :) Rázový utahovák/povolovák je klasika, která ale nebyla dlouho dostupná. Přihodil jsem k tomu ještě kompresůrek, který by měl nahradit dosluhující ruční pumpičku. Má aku a možnost připojení na 12/230V, takže naprosto ideál ;)

WP_20200319_09_44_04_Pro (2).jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...