Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Lidl - uzitecne veci (nejen) pro motoristy


v.mira

Recommended Posts

Ono se v podstatě nic moc nestane, když se gelovka zavčas odpojí od nabíječky, ale musí se sledovat napětí, aby nedocházelo k přebití. U alternátoru to nehrozí, tam je elektronika, která hlídá napětí, ale ta z odkazu je jen trafo s usměrňovačem, bez další regulace napětí, kterou alternátor má. U této levné nabíječky bude naprázdno třeba 16V, takže s rostoucím nabitím akumulátoru se bude i napětí zvyšovat, což u gelové nejde připustit, jelikož by vysychala (dejme tomu, že nad 14V už bude problém).Elektrolitická baterie lehké přebití zvládne , maximálně trochu bude vřít (přeháním) a jde kdyžtak dolít, ale u gelovky to nejde a rychle degraduje. Proto se tento typ nabíječky nehodí k nabíjení těchto typů, ikdyž to nouzově lze s velkou opatrností a připojeným multimetrem. Této nabíječce chybí řídící elektronika, která by omezovala proud a napětí na určité hodnotě, neumí sama vypnout. Může se stát, že malá motorkářská gelova baterka se snadno přebije a zničí.

Ale protože je to tak jednoduchá nabíječka, tak na běžné situace stačí, nehledě na to, že s tím jde i odzkoušet kde jaké elektro-příslušenství na 12V, jako zdroj, což elektronická nabíječka nebude moci (elektronika nerozpozná připojení na baterii).

Off topic: Jak se dá označit jiného uživatele v postu?

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 20 hodinami, inoxing napsal:

Tahle, nebo podobná... 

"Hloupá, nekvalitní, neznačková, nenastavovací" nabila vždycky všechno narozdíl od elektronicky řízených nabíječek.

Nejsem žádný velký odborník, ale problém těchto "sedláckých" nabíječek je , že byly dobré na staré poctivé "sedlácké" akumulátory. Dnešní moderní AKU sice tím proudem "natvrdo" probereš ze smrti, ale určitě tu baterku nezachráníš.

Možná nastartuješ , ale jak už tu bylo napsáno o pár příspěvků dříve - baterka je stejně poškozená a nechá tě na holičkách o pár dní později. A další s tím související problém je , že moderní auto u takto "odpálené" baterie akorát zacvaká servy a konec.

Stará past bez elektroniky by s tou tvojí "mrtvolou" ještě možná párkrát otočila startérem . . .  :papa                     Ale to je jen můj osobní názor  . . .   :roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s tebou @Klemoň , se špatnou baterii nic moc neudělá žádná nabíječka, sulfatace desek je nevratný proces. Ani ty starý autobaterie nejsou lepší/horší, procesy uvnitř jsou stále stejné. Bral jsem v potaz jenom vybité baterie, které jsou jinak v pořádku.

Psal jsem o svých zkušenostech s různými elektronickými nabíječkami a ne jen levných, které nedokázaly nabít vybitou baterii z nuly. Aby to někoho nepřekvapilo a nezůstali jste někde v horách viset s nabíječkou, která nedokáže započat nabíjet. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Klemoň potřeboval bych proměřit baterku, auto píše už rok battery low ale pořád nic.......

no a když bys nás vzal někdy s holkama až půjdeš lítat, tak budem rádi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 11. 1. 2019 at 11:48, Klemoň napsal:

A tak já bych toho potřeboval . . .   Co nabízíš a kdy ???       :roker                         Lítat chodím, ne dříve než na jaře (kvůli omrzlinám) :mad:

to nejak probereme jinde :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
Guest minimaxa

Objednáno na dvakrát. Poštovné vždy zdarma.

Nehučí nijak moc. Oběhl jsem s ním auto, fouká pěkně. Je takovej bytelnej a zdá se odolný i to příslušenství. Vybíral jsem dlouho a i ta cena se mi zamlouvala.

Jako třetí objednávka bude ještě vysokotlaká myčka :D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...