Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

207 1,4Vti 70kw běžící sahara


mikluk

Recommended Posts

Ahoj,ráno po výjezdu z garáže mi okamžitě sepnul ventilátor chladiče a běžel 5km, přestalo to až odpojením aku po opětovném přípojení a nastartování bylo už vše OK.Teploměr ukazuje dobře.Nevite někdo co s tím .Díky:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 let později...

Ahoj, po nastartování nepravidelně naskakuje antipollution faulty, sepne ventilace a v závislosti na stavu baterky to zdechne hned, nebo až za chvíli. Proto okamžitě jdu a baterku odpojím. Pak mohu normálně odjet. Někdy nejsem tak rychlá a naskočí to do nouzového režimu a jedou jen tři válce. Trochu poškádlím plyn a dá to pokoj. Měnila jsem svíčky, teplotní čidlo, řídící jednotku ventilace, filtry, plnila klimu, měnila teplotní čidlo motoru a já nevím, co ještě. Zkouší se všechno možný. V dalším tahu proběhne výměna řídící jednotky, zkontroluje se asi lambda a pak se bude podle aktuálního stavu pokračovat. Nejsem odborník, tak se omlouvám za neodborné výrazy. Je to v podstatě stav, kdy motor nefunguje v režimu dokonalého spalování, čehož příčina může býti jakákoliv. Zkoušela jsem tankovat kvalitní palivo a plnou nádrž, protože to takřka pravidelně naskakovalo, když jsem jela na výpary. Nepomohlo. Připadá mi, že to tam natáhne nějakou nečistotu, chyba byla označena také jako příliš bohatá směs. Moje další nápady jsou: čidlo vstřikování, vačková hřídel, konektory u řídící jednotky, katalyzátor, recirkulace spalin, snímač polohy vačky, obvod zapalovací cívky, těsnost sacích ventilů, ucpaný vstřik paliva, čidlo tlaku sacího potrubí, EGR ventil, FAP filtr,...... :):) 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělal někdo diagnostiku, myslím originál pežot? Vyměňovat zbytečně díly nemá smysl. Pokud se ti rozbíhal po startu ventilátor na plné otáčky, je tam chyba kterou diagnostika ukáže, ale spíš bude jinde než v ovládání chlazení. Možná podle chyby lambda, některá zapalovací cívka nebo vadný vstřik. Kdyby jsi napsala číslo chyby, tak to bude jasnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...