Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni,

nedávno jsem čekal v autě a měl delší chvíli, tak jsem prošmějdil servisku a nějak jsem se začetl u těch olejů... našel jsem že do 407 s manuálem přijde BV 75W80..bylo tam něco o intervalu 120 000 km...

Mění te ho? Nebo se na to kašle?? Nikdy jsem na autu tolik nenajel( na své 306 jsem nalítal 75 000 ) a tak jsem tuto výměnu nikdy neřešil... :myslim

Díky

Odesláno

To by me taky zajimalo, obcas se stava ze jde hodne blbe zaradit prvni a druhy prevod. Jestli na to ma vliv olej v prevodovce a nebo spojka pred smrti? Mam najeto 155000km.

[upravil dne 27/1/12 08:12 od Lada78]

Odesláno

Samozřejmě, že se to mění... Výrobce s oblibou píše, že náplň je doživotní, ale to nepochopil, že u nám žijí auta ještě dlouho po smrti ;)

Já měním po cca 150 tis. Pokud je nějaký problém s řazením, tak je ideální výměnou oleje začít :papa

Odesláno

ja som sa toto adam pytal bratranca co ma autoservis čisto len peugeoty a povedal mi, ze ak by som znahodou niečo zacítil ci posilnovac, ci brzdy tak treba vymenit..ale inak netreba

Odesláno

Mno, nechci se bratrance dotknout, ale asi by se měl trochu nad tím co řekl zamyslet. Brzdovka se má měnit každé 2 roky. Je pravdou, že spousta lidí jezdí klidně 5 i vice let na původní. Vzhledem k ceně je skoro zbytečný se o tom nějak rozepisovat...

PS: je to dané tím, že brzdovka váže vodu a ta potom v extrémních podmínkách vaří, a je to sakra blbej pocit, když z táhlýho kopce najednou brzdy přestanou reagovat kvůli takový ptákovině. V některých servisech mají možnost změřit procento vody v Brzdovce a podle toho určí jeslti vyměnit nebo ne.

[upravil dne 27/1/12 10:30 od koblih69]

Odesláno

takže ta výměna brzd. kapaliny má nějaký smysl;)

jojo,v servisech se dá zjistit bod varu brzd. kapaliny a pak rozhodnout zda měnit či néé

[upravil dne 27/1/12 11:49 od ozzy56]

Odesláno

tak nevím, zda je předepsaná výměna u posilovače řízení (kilometrová nebo časová lhůta),ale pokud je tam kapalina (olej) řídká jako voda a se servem nejsou potíže,tak bych nic neměnil, i když u serva s čerpadlem hnaným drážkovým řemenem není problém kapalinu vyměnit během hodinky i kávou a cigárkem...,odkazů na postup výměny je tu dost...

u elektroserva moc zkušeností nemám :(

Odesláno

včera když jsem nastartoval a nasazoval zpět krytku od ostřikovačů světel tak jsem si všiml jaký ten posilovač dělá bzučivý kravál, tak přemýšlím či výměna oleje ho trochu neutiší :myslim

Zatím vím že mě čeká výměna:

- Motor -> TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 + filtr

- Převodovka -> Total Transmission BV 75W/80

- Brzdy -> Total HBF 4

- Vzduchové filtry( kabinový + motorový )

[upravil dne 27/1/12 11:45 od adam.bogocz]

Odesláno

Vratim se k problemu s razenim.

Zuby jsou vsechny. Problem je v tom, ze 1 a 2 stupen tam musim zatlacit trochu silou. Zbytek rychlosti jde zaradit lehce.

Odesláno
včera když jsem nastartoval a nasazoval zpět krytku od ostřikovačů světel tak jsem si všiml jaký ten posilovač dělá bzučivý kravál, tak přemýšlím či výměna oleje ho trochu neutiší :myslim

Zatím vím že mě čeká výměna:

- Motor -> TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 + filtr

- Převodovka -> Total Transmission BV 75W/80

- Brzdy -> Total HBF 4

- Vzduchové filtry( kabinový + motorový )

[upravil dne 27/1/12 11:45 od adam.bogocz]

Kolik litrů by toho mělo být? do brzd, serva, chlazení, převodovky?

Odesláno

Obchodné balenia:

Motorový olej 5l

prevodovka 2 x 1l

brzdy stačí 1l i s preplachom

na servo by malo stačiť 1l a to neviem určite. Každopádne sa i táto hydraulická kvapalina mení minimálne podľa stavu. Usadeniny kalu v expanzke, pena na hladine a podobne.

To o nemeneni brzdovky ma pobavilo. Opýtaj sa ho či mu niečo hovorí bod varu, merajú ho i na STK.

Odesláno

prv poviem, ze rozvody a komplet spojka bola menena v origos servise na jesen...pohoda.. ale teraz ako zacalo mrznut nejde mi radit za studena rychlosti...vcera rano mi gazdina vravela, ze sa jej tazko radi /-3/ tak som ju odbil nech poradno vyslapne spojku. po par km to uz slapalo normal....dnes rano /-8/ som nemohol 5min zaradit ziadnu rychlost, total tvrde, paka behala v neutrale cca 2cm...pak sa mi podarilo zaradit dvojku a po cca 2-3 km to zas slapalo v pohode...minuly rok sme zazili mrazi aj -25 a pohoda, cim to moze byt?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...