Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím mám takový problém,zničeho nic mi přestalo jit žhavení.Ráno to v pohodě rozvítilo a nažhavilo,ale v poledne už jsem měl problém nastartovat protože žhavení s ničeho nic přestalo fungovat.Mám peugeot 406 2,0HDi porádíte mi prosím na co se mám kouknout a jestli to má samostatnou pojistku jestli třeba není špatná a která to je.Předem vám všem děkuji za radu.A ještě takové problém někde v horní části motoru jak jsou vstřikovače mi od někud uniká olej a nemohu přijít na to odkud.

[upravil dne 21/1/12 14:15 od jarda444]

Odesláno

mala čierna krabička , asi 10 cm x 5 cm x 5 cm, konektor s asi 5 vodičmi a 2 silove vodiče ( červeny a žlty, myslím )

zožeň si nové. alebo pozri na vrakovisku.

na 605 som to mal pri prednom lavom ulozeni tlmiča.

ked pozeras na motor tak vpravo hore. ešte to može byť pripevnené takym držiakom navrchu o karoseriu.

Odesláno
Zdravím mám takový problém,zničeho nic mi přestalo jit žhavení.Ráno to v pohodě rozvítilo a nažhavilo,ale v poledne už jsem měl problém nastartovat protože žhavení s ničeho nic přestalo fungovat.Mám peugeot 406 2,0HDi porádíte mi prosím na co se mám kouknout a jestli to má samostatnou pojistku jestli třeba není špatná a která to je.Předem vám všem děkuji za radu.A ještě takové problém někde v horní části motoru jak jsou vstřikovače mi od někud uniká olej a nemohu přijít na to odkud.

[upravil dne 21/1/12 14:15 od jarda444]

ako dlho máš 406 2,0 hdi ? lebo ak stúpne teplota nad 0 alebo okolo 0°C tak už to nežhaví

[upravil dne 21.1.12 17:19 od lacoceco]

Odesláno

a když jsem to zkusil změřit na těch dvou sylných drátech tak na jednom bylo stále napětí 12V a peugeota mám okolo dvou let a je to rok výroby konec roku 2000

Odesláno
a když jsem to zkusil změřit na těch dvou sylných drátech tak na jednom bylo stále napětí 12V a peugeota mám okolo dvou let a je to rok výroby konec roku 2000

tak vieš , že nad plus 0 °C nežhaví HDI , treba zistiť či pod nulou ti aspoň preblikne kontrolka, treba ti skontrolovať či dostane žhaviaca jednotka ovládacie napätie 12 voltov po otočení kľúčika , to bude daktorý z tenších káblov, ak dostane a nežhaví , pravdepodobne budeš ju mať vadnú , potom už len odporučím prepájkovať plošný spoj, alebo pozrieť , či nie je zhorené relé v žhaviacej jednotke... pekný deň

[upravil dne 21.1.12 20:31 od lacoceco]

Odesláno

Žhavení už je vyřešené byl špatný kontakt ,takže to by bylo v pohodě ,ale nastal při dnešním startu další problém a to větší začala svítit autodiagnostika hned od nastartování a svítí pořád ,ale motor jede pořád stejně bez sebemenšího problému

Odesláno

\"Moc hezky jsi popsal vyřešení problému se žhavením\". Špatný kontakt je \"vyčerpávající\" informace. K Tvému dotazu, jestliže svítí diagnostika, závadu zjistíš pouze po napojení na počítač. Neber to ve zlém, ale jestliže podrobně popíšeš jak si závadu objevil popřïpadě odstranil, mnoha členům tady na foru ušetříš hodně peněz a času.

Odesláno

podle popisu co mi zde dali jsem našel tu spínací kostku žhavení a po demontáži s držáku jsem viděl že je uvolněn přívodní sylný drát tak jsem jej dotáhl a ejhle už to žhavilo ,ale začala mi svítit poruchu na autodiagnostice motoru ,takže jsem opět v pasti .Budu muset to napojit na počítač a jsem zvědav co to bude ,protože auto jede pořád stejně bez nějakých změn ,až na tu kontrolku

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...