Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

508 - skúsenosti.


stefano

Recommended Posts

Zkušenosti S P508:

Klady: Jezdím už téměř rok, nasednu a jedu, pěkné svezení, žádné problémy, prostě mám auto na ježdění, tak jezdím a tak to má být.

Zápory: občas se rozsvítí oranžová kontrolka a musím koupit naftu.

[upravil dne 23/10/13 22:33 od Milan407]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

7 st. DSG:plynulé řazení doprovázené dosti znatelnou změnou otáček, nízká spotřeba ve městě i mimo město, možná i lepší než s manuálem. Trochu větší prodleva na náhlé změny požadavku, např. prudké přidání plynu. Poměrně citelná prodleva při dojíždění např. do křižovatky se zařazeným vyšším rychlostním stupněm. Když potom přidám plyn, tak si chvíli přemítá jakýže stupeň tam má dát. Výhodou je možnost nastavení volnoběžky při uvolnění plynu (zruší se krátkým dotykem na brzdu nebo pádlem). Co těžko chápu je otočené pořadí ručního řazení na šaltrpáce (dopředu vyšší stupeň, dozadu nižší.)

AM6: plynulejší rozjezdy s méně znatelným poklesem otáček, spotřeba ve městě vlivem měniče je určitě vyšší než s manuálem, reakce na změnu jízdního režimu bystřejší. Mimo město při vyšších rychlostech 90 a více spotřeba velmi dobrá, možná jako manuál. Kdo to má jen na město, tak se podle mne pod 7l/100km nedostane. V zimě jsem ocenil i tlačítko sněhové vločky, auto řadilo tak, že kola neprokluzovaly, mám pocit, že tohle tlačítko nemění jen parametry řazení ale i ESP.

Celkově je jízda s AM6 pohodlnější a mám z ní mnohem lepší pocit, i když to může být způsobeno i podstatně pohodlnějším francouzem a větším výkonem motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chcelo by to nejake stretko v kosiciach najlepsie v lete.

btw ked som bol v kosiciach dva tyzdne posledne leto videl som viac 508ciek ako za posledny rok tuto v anglicku darmo mame vkus :D

akurat neviem ci to ma kazdy ale guma akolo dveri mi nejak zozelenela o mesiac mam servis a kedze je to v zaruke tak to asi dam reklamovat podla mna ta guma by nemala zmenit farbu, a nejak mi vrzga spojka resp iba pedal spojky taktiez budem reklamovat dost nejprijemny zvuk pri kazdom preradeni v tichuckom aute

[Edited on 26/10/13 03:09 by deikiu]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...