veldik Odesláno 24. květen 2016 Odesláno 24. květen 2016 Lebo je pokazená ;-). Po dlhšej jazde sa pohýna s trhnutím, už začína trhať aj pri podradení z 5 na 4. Olej som nemenil. Nemáš za čo. Citovat
plastick Odesláno 24. květen 2016 Odesláno 24. květen 2016 Tak já byl o víkendu v Peugeotu, jak jsem psal a nepřišli na nic špatného. To lehké hučení může být způsobeno najetými kilometry na převodovce. Popravdě si tohle moc nemyslím, ale uvidíme, budu to sledovat a pokud se to nebude zhoršovat, tak to nechám být. Pokud se to začne zhoršovat, nechám ji vykopat a zkontrolovat. Jinak auto se jim celkově velice líbilo... PS: V případě, že by tady byl nějaký ochotný mechanik se znalostí 508, dojedu a koukneme na to Citovat
PeugeotHDi Odesláno 27. květen 2016 Odesláno 27. květen 2016 Lebo je pokazená ;-). Po dlhšej jazde sa pohýna s trhnutím, už začína trhať aj pri podradení z 5 na 4. Olej som nemenil. Nemáš za čo. Pokazena pri 90tis km? Prosim, pribliz nam tu zavadu..zacina trhat pri podradeni z 5 na 4? Pohyna s trhnutim? Inak tiez som si vsimol, ze niekedy sa mi rozbehne auto nie uplne hladko - niekedy to cukne - trhne. Teraz mam na skusku novu DS4 s 1.6HDi a EAT6 a sprava sa inak ta prevodovka ako v 508. Povedal by som, ze v 508ke je lepsie prevodovka odladena resp. skor reaguje - napr. nedrzi motor v otackach, ale skor preradi na 5ku, 6ku..Na DS4ke idem predbiehat podradi zo 6 na 4 a potom drzi otacky a zrazu preradi az na 6ku... V 508ke sa to sprava skratka lepsie, resp. zladenie 2.0HDi s EAT6 je na vyssej urovni. Citovat
veldik Odesláno 28. květen 2016 Odesláno 28. květen 2016 Ahoj, takže prevodovka začala štrajkovať tak, že keď bola zohriata - povedzme po dlhšej jazde, vonku teplo, tak v meste pri čakaní na semafóre si vyradila sama do neutrálu. Samozrejme, páka bola stále v polohe D. Pri uvoľnení brzdového pedálu sa sekundu nič nedialo a potom tam tú jednotku vyslovene jeblo ako v manuálnej prevodovke bez spojky. Takže auto skočilo dopredu a moja hlava dozadu. Vyhnúť sa tomu dalo len tak, že si nechal páku v manuálnom móde, vtedy to držalo zaradenú jednotku. Postupne som cítil, že aj preradenie z 5 na 4 je dosť tvrdé. V servise dlho laborovali, skúšali všetko možné podľa inštrukcií z technického oddelenia, podozrievali hydroblok, ten vylúčili a nakoniec dostali inštrukciu vymeniť celú prevodovku. Stačí tak? Citovat
PeugeotHDi Odesláno 30. květen 2016 Odesláno 30. květen 2016 To veldik: tak mne sa prevodovka takto nikdy nespravala... Napr. pred krizovatkou, ked vidim, ze je cervena preradzujem do neutralu a v pripade potreby dobrzdim. Avsak ak som aj stal na brzde (zaradena rychlost), tak veru nevyradila do neutralu. Tak hlavne je, ze ti uznali vymenu a mas ju bezplatnu. Teda dufam . Citovat
Multiplex406 Odesláno 30. květen 2016 Odesláno 30. květen 2016 (upraveno) Víš o tom že AT převodovkám všeobecně nesvědčí jízda na neutrál ? Necituj přímo předchozí příspěvky, díky. Upraveno 30. květen 2016 uživatelem elton Citovat
veldik Odesláno 30. květen 2016 Odesláno 30. květen 2016 (upraveno) Jo, výmena našťastie v rámci záruky. A ešte niečo, musím pochváliť servis v Trnave kde majú záujem pomôcť. V Bratislave bolo auto najmenej 3x, zakaždým s výsledkom: "Závada sa neprejavila." Takže tak, už nikdy servis v Ba... Upraveno 30. květen 2016 uživatelem veldik Citovat
PeugeotHDi Odesláno 31. květen 2016 Odesláno 31. květen 2016 to Multiplex406: Nesveci? mam cez 70 tis. km najazdene a vyradzujem do neutralu od zaciatku a zatial v pohode.... pytal som sa na to x-krat a nikto mi nikdy nedal 100% odpoved ci vyradzovat rychlost pocas jazdy alebo nevyradzovat na AT. to veldik: v poslednom case pocuvam na TT Peugeot servis same pozitivne spravy. Konecne sa to pohlo spravnym smerom. nech im to vydrzi Citovat
Multiplex406 Odesláno 1. červen 2016 Odesláno 1. červen 2016 to PeugeotHDi: mám 5 let služební auto s automatem důvody 1.) mám automat tak proč pořád kvrdlat s pákou ? 2.) usuzuji ze skutečnosti kdy u nás v nejmemované firmě kde máme, terení Mercedesy "G" s automatem byli jistí zaměstnanci horlivým vedoucím nuceni kvůli větší spotřebě paliva vyřazovat na N až do doby kdy došlo k poruše převodovky , pak přišel oběžník z mercedesu aby se tak výslovně nedělo. Je však pravdou že mnoho článků o AT zmiňuje že to nevadí ale na druhou stranu to ani moc nedoporučují. http://www.saabinfo.net/index.php?option=com_content&task=view&id=1549&Itemid=1 Já osobně jsem z AT nadšený jako mlaďoch jsem to odsuzoval že je to auto pro ty , kteří neumí jezdit a bez páky si jízdu neužiješ , ale až jednou zas budu kupovat nový auto tak jedině automat. Citovat
mirohrob Odesláno 1. červen 2016 Odesláno 1. červen 2016 Na vysvetlenie vyraďovania AT do neutrálu. Samotné vyradenie nevadí. Čo spôsobuje problémy je, že dosť veľakrát sa stane, že stojíš na križovatke na neutráli zasvieti zelená a Ty automaticky pridáš plyn a až potom zaradíš drive. A to automatu vadí. A aj opačne, keď ideš z kopca na neutráli a preradíš do D. Skrátka vadí veľký rozdiel otáčok motora a meniča.. Citovat
georgxxx Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 Mňa zaujíma, či pri preraďovaní na AT z neutrálu do R a do D používate brzdu, alebo preraďujete bez stlačenia pedálu. A za druhé, pri klimatizácii aký je rozdiel, či sú zapnuté všetky tri tlačítka /fúkanie na nohy, sklo, alebo tvár/ alebo všetky vypnuté. Ja ich mám vypnuté stále, čiže kontrolky nesvietia. Citovat
mirohrob Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 Ja osobne používam brzdu aby sa mi auto nepohlo. Ak máš na klimoške rozsvietené všetky tri tlačidlá, tak ide pevne nastavený podiel množstva vzduchu každým smerom. Ak máš zhasnuté, tak sa o ich vzájomný podiel stará automatika. Citovat
Duffusss Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 (upraveno) Takže pri AT prevodovke, vždy preraďovať len cez brzdu. Za jazdy "jedine do manuálu" ani na križovatke nikdy nepreraďovať, nechať to v polohe "D". Však načo mam automat keď budem radiť ako dilino vkuse N a potom do D. Preraďovanie je "smrť" automatu!!! Z polohy P do D preraďovať rýchlo, aby prevodovka zbytočne nekvaltovala spiatočku a potom D. Meniť olej pravidelne každých 60000 km, z dôvodu opotrebenia materialu, ak bude mať niekto námietky nech si preštuduje strojníctvo, darmo že je napísane doživotná náplň, však prečo by sa potom menil olej v motore, či? To dá rozum nie?! Upraveno 2. červen 2016 uživatelem Duffusss Citovat
georgxxx Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 No ja necítim žiaden rozdiel pri radení bez brzdy či s brzdou. Z pozície P to bez brzdy ani nepustí, ale z N som si zvykol zaraďovať hore aj dole bez brzdy. A na križovatke vyraďujem, uvidíme čo viac vydrží či prevodovka alebo motor /chip na 240k/. Zatiaľ 110 000km A pomohla mi aj rada čo som sa tu dočítal, že páčkami na volante sa dá radiť aj bez preradenia páky no manuálneho módu. Je to fajn, keď pri plnom plyne prevodovka podradí a zbytočne dosť dlho si drží vysoké otáčky, vtedy si to páčkami zregulujem ako treba. Poprípade mi to nahradí športový režim, podradím si páčkou sám a idem na to.. Citovat
PeugeotHDi Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 (upraveno) Tak som si precital niekolko clankov o AT -> o vyradovani pocas jazdy do N. Vdaka multiplex406. A nikde nepisu, ze by sa prevodovka nadmerne opotrebovavala, ked uvolnim plynovy pedal a vyradim do N a "doplachtim" na krizovatku kde je na semafore cervena. Nasledne ak naskoci zelena a otacky motora su nizke okolo 750ot/min - volnobeh, tak mozem v pohode zaradit D a pridat plyn. Nadmerne opotrebenie je hlavne pocas jazdy, ked vyradim do N (to nevadi) a nasledne auto sa pohybuje napr. 50-60km/h a zaradim tam D (samozrejme nestojim na plyne tzn. otacky volnobezne). Ono to prevodovka povoli a zaradi 4-5ku a nasledne si prisposobi prislusny prevodovy stupen podla rychlosti. Toto vsak nedoporucuju robit - skracuje sa tym zivotnost prevodovky. Avsak mam pripomienku, ked stojim niekde na krizovatke na cervenu napr. 2-3minuty mam zaradene D a stojim na brzde taktiez podla mojho nazoru dochadza k nadmernemu opotrebovaniu prevodovky. Podla mna vyradit do N je len + pre AT. Ale to je moj nazor. Dakujem. Co sa tyka vymeny oleja v prevodovke, tak niekde pisu 100tis km, niekde 80tis km a niekde len 60tis km interval...Samozrejme zavisi to od typu prevodovky. V 508ke je AISIN s hydrodynamickym menicom (teda ked neratam tie "robot" shity) a tam odbornici na AT odporucaju vymenu pri 100tis km. Upraveno 2. červen 2016 uživatelem PeugeotHDi Citovat
veldik Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 (upraveno) Myslím, že priamo v návode sa dočítate, že prevodovka si pri dlhšom zastavení s pákou v polohe D vyradí do neutrálu. Sama. Musím sa pozrieť do návodu... Upraveno 2. červen 2016 uživatelem veldik Citovat
Multiplex406 Odesláno 2. červen 2016 Odesláno 2. červen 2016 Ještě jsem při pročítání článků o AT převodovkách narazil na to že na jedné straně nevadí vyřadit na N z kopce při dodržení postupu zpět nepřidávat plyn a zařadit D , a na druhou stranu v tom samém článku píší že tažení vozidla je možné pouze s nastartovaným motorem se zvoleným N a to max rychlostí 50km/h a do vzdálenosti max 50km což si myslím že když je vyřazeno N z kopce tak je rychlost větší než 50km/h, ale zase kopců dlouhých 50km asi moc není Citovat
loque Odesláno 3. červen 2016 Odesláno 3. červen 2016 Pri ťahaní má byť naštartovaný motor preto aby v prevodovke prúdil olej, aj keď bohužial asi vačšina dovodov pre odťah vozidla po vlastnej ose je práve porucha motora Citovat
AnotherOne Odesláno 27. červenec 2016 Odesláno 27. červenec 2016 (upraveno) Pridávam sa k majiteľom 508my, viď môj podpis. Kupoval som to narýchlo po náhlej inšpirácii ako funglovku. Farba tmavomodrá Bourrasque. Snáď ma nečaká prekvapenie len bežné muchy - je to moje prvé auto s automatom. Upraveno 27. červenec 2016 uživatelem AnotherOne Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.