skuci Odesláno 22. leden 2013 Odesláno 22. leden 2013 ty trysky na výměnu sice dobrý, mám je už vyměněný, ale už to zase nestříká... prý jak vede kabel od kapoty do auta tak je tam ohyb a jak se otevírá a zavírá kapota tak tím to zase časem přestane stříkat Citovat
508GT Odesláno 22. leden 2013 Odesláno 22. leden 2013 Ja mám odchýlku 3 km/h nezávisle od rýchlosti. Rýchlomer ukazuje viac. Citovat
Mike407 Odesláno 22. leden 2013 Odesláno 22. leden 2013 @Danilo: Nemělo by to být spíš naopak? Když budeš mít větší kola, budeš mít sice vyšší skutečnou rychlost, ale tachometr by ti měl ukazovat méně. Rychlost je měřená z otáček převodovky (popř. kol), takže čím větší kola (a tím pádem delší obvod) budeš mít, tím menší otáčky budeš potřebovat pro dosažení stejné skutečné rychlosti a naopak tím menší rychlost by ti ukazoval tachometr. Citovat
Danilo Odesláno 22. leden 2013 Odesláno 22. leden 2013 @Danilo: Nemělo by to být spíš naopak? Když budeš mít větší kola, budeš mít sice vyšší skutečnou rychlost, ale tachometr by ti měl ukazovat méně. Rychlost je měřená z otáček převodovky (popř. kol), takže čím větší kola (a tím pádem delší obvod) budeš mít, tím menší otáčky budeš potřebovat pro dosažení stejné skutečné rychlosti a naopak tím menší rychlost by ti ukazoval tachometr. asi mi to už neuvažuje . Máš pravdu . Citovat
zedik Odesláno 23. leden 2013 Odesláno 23. leden 2013 jeste k tem ostrikovacum. musim se bohuzel priklonit ke skucimu. mam trysky taky vymeneny jiz nejakou dobu. vcera jsem jel cca 500km a za tu cestu jsem vypotreboval tolik vody, ze bych se v ni mohl koupat. pri dalnicni rychlosti 90-130 musim opravdu hodne strikat, aby sterace zvladly horni cast okna. uz je to zase tady a tohle je velke minus tohoto jinak pohodoveho auticka. zkusim je znovu jeste nejak postelovat, pokud to pujde. ale abych je seridil, najel na dalnici a zkousel to nekolikrat, na to nemam cas a hlavne nervy. pokud se nezadari, tak snad pozadam nejakeho prazskeho 508kare, aby mi ukazal, jak to ma spravne strikat tak jsem posteloval a taky zjistil, ze se nejak pridusila hadicka. s tou jsem trochu pohnul a ted to vypada ok, ale musim to jeste projet. kazdopadne jsem byl nedavno v servisu a projizdeli auto a asi nepouzili sterace i ikdyz bylo hnusne, jinak si to nedovedu vysvetlit, ze si toho nevsimli. [Edited on 23/1/13 14:44 by zedik] Citovat
merlin99 Odesláno 25. leden 2013 Odesláno 25. leden 2013 Zedik: a mali hladat zavadu na ostrekovacoch?:-D Citovat
508GT Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 Je normalne, ze po cca 4,5 mesici a 13000km mi auto hlasi nedostatok oleja?? Jazdim zlahka rychlesie ale nie agresivne. WTF?? Btw, v KE mi odmietli vymenit ostrekovace. Ze vedia o tom ako zle striekaju, ale nic sa s tym neda robit.. Citovat
skuci Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 mno já vím, že mě to píše to samé... asi po 10tis. km už to psalo že olej je menší hladina ale kontroloval sem to i teď než jedu na výměnu a je to ok... Citovat
Pavelbbk Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 Taky mě to překvapilo jaký přesně olej se tam leje ? Citovat
508GT Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 Netuším čo tam ide a zatiaľ žijem v nádeji, že mi to nalejú v servise zadarmo . Počítač mi hlási do prehliadky 17 000km alebo 20 mesiacov. Rovnaký údaj mám aj v servisnej knižke. Nemienim v tomto období dolievať kvapaliny, na ktorých vo výrobe šetrili a naliali z nich len nevyhnutné minimum. Citovat
davidekcz Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 Aby jsi pak kvůli nedolévání neměnil motor... Citovat
508GT Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 Ten olej sa tam samozrejme v pondelok doleje, ale z mojej kapsy to nepotečie.. Citovat
Danilo Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 mno já vím, že mě to píše to samé... asi po 10tis. km už to psalo že olej je menší hladina ale kontroloval sem to i teď než jedu na výměnu a je to ok... Když jsem stál v kopci - né moc prudkém předkem nahoru , tak mi to taky napsalo . Kontrola na rovině byla ale v pohodě . Asi je špatně umístěné čidlo . Jinak od novoty do první výměny po 20 000 km nebylo nutno dolévat . Citovat
stefano Odesláno 9. únor 2013 Autor Odesláno 9. únor 2013 Danilo, presne takto sa správalo čidlo aj na P407, keď som parkoval do kopca. Nikdy som nepotreboval dolievať olej, tak že táto hláška ma nikdy neprekvapila, na rovine to už bolo OK. Citovat
stefano Odesláno 9. únor 2013 Autor Odesláno 9. únor 2013 Taky mě to překvapilo jaký přesně olej se tam leje ? Pavelbbk, odporúčaný je TOTAL Quartz Ineo ECS 5W-30. Citovat
hawkey Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 Chlapci potrebuju help :-) Buďto jsem úplně blbej nebo neumím číst nebo nevim, bud jak bud to hrozne nabourava moje technické EGO :-) Přišel jsem v 508 skoro na všechno, ale nemůžu přijít na to, jak vyvolávat předvolby tempomatu. Vim jak je nastavit, když tu hodnotu na tempo pak nastavim ručně, tak se mi tam ukáže ikonka memo, šipka doprava a doleva k další prednastavene hodnotě, ale nemůžu za boha přijít na to, jak na tu další hodnotu přejít. Snížil jsem se už i k tomu, ze jsem se podíval do návodu,ale ani tam jsem to nenasel :-( Omlovam se za chyby. Pisu to z mobilu cekajice na steak :-) Citovat
hawkey Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 Haleluja. Už jsem to nasel alespoň v navodu. Ted to jdu zkusit..:-) no jo, chtělo to poradne poobedvat :-) Citovat
pkr Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 No sláva, už jsem měl strach, že budu muset radit.:D Citovat
pkr Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 Je normalne, ze po cca 4,5 mesici a 13000km mi auto hlasi nedostatok oleja?? Jazdim zlahka rychlesie ale nie agresivne. WTF?? Btw, v KE mi odmietli vymenit ostrekovace. Ze vedia o tom ako zle striekaju, ale nic sa s tym neda robit.. Po roce a 11.500km mi to nic nehlásí a olej mám pořád stejně. Čidlo mi však měnili z důvodu občasné hlášky \" anomálie měřiče množství oleje \" Citovat
508GT Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 Urobil som aj fyzicku kontrolu oleja a hladina je na urovni minima. Kontroloval som to rano. Osobne som sa s tym este nestretol pri ziadnom novom aute.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.