Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Enormni narust spotreby


IceLuke

Recommended Posts

Ahoj, mam problem v lete jsem se svoji 206kou 1.4i jezdil s prumernou spotrebou kolem 7l (30% mesto, 70% mimo), ted prosinec-leden jezdim prumerne za 11l/100km. Zvlastni na tom je to, ze mi benzin neubyva nijak konstatne, nekdy se ukazatel pri ceste do prace hne o milimetr nekdy o cele policko...Zrovna vcera jsem cekal na zavorach az projede vlak, koukam z okna, po trech minutach kouknu na ukazatel paliva v nadrzi a rucicka byla o policko nize, napada me, ze to bude problem s cidlem nebo s nejakou elektronikou, protoze jestli mi neco nekde tece, tak to necitim a i kdyby teklo, tak by to prece teklo porad a ne jenom nekdy...Nejaky napady, zkusenosti s podobnym problemem ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vetsinou jezdim trasu 20km, projizdim par obcemi, ale po hlavni, takze se da rict, ze 90% je mimo mesto, pocitam to presne tak jak jsi napsal, chapu ze takovy mereni nemusi bejt presny, ale pocitam to stejne jako pred dvema mesici, stejnetak jezdim i stejnou trasu stejnym stylem. A jeste neco, kdyz by byl problem s vahou vzduchu nebp lambda sondou, tak by to prece zvysilo spotrebu celkove, ale me jednou ukazatel ukaze, ze ubylo minimum a jindy zase ohromne mnozstvi a jak jsem psal, rucicka je za jizdu schopna klesnou o cele policko behem par minut stani na miste...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim, zda pises, ze problem si spozoroval zo dna na den, alebo ho pozorujes uz nejakou tu nadrz. Mne to pripada tak, ze mas vadny palivomer a ne problem so spotrebou. Uvadis, ze sa nekdy to ukazuje podle predstav, nekdy ne. Nemyslim si, ze to mas uz overene s poctom natankovanych litrov/prejdenych km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

najezdíš s tím méně či stejně...

měl jsem problém ohledně spotřeby ve 106 1,2....jezdil jsem s tím občas,jinak manželka stále a já jsem jenom čepoval benzín,ale spotřeba mě vycházela i 11litrů...a jednou jsem si všimnul že mi sem tam nechodí tachometr....takže podle tachometru tohle,ale ve skutečnosti manželka s tím ujela stejnej počet dní...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To sice stačí pro změření úbytku za nějaký úsek, ale na to aby se vypočítala spotřeba by to chtělo spíš několik nádrží, ne? ;) Palivoměr je samozřejmě jen orientační ukazatel a s ohledem na tvar nádrže, polohu plováku... ani nemůže mít lineární průběh ( i když se to kompenzuje ).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...