Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Na zimních Barum Polaris 5, dilema s nástupcem 🤔


radim.1008

Recommended Posts

Před hodinou, MJSytic napsal:

Co bych za to dal, kdyby mi baterka v 508 vydržela 6let jako ta Radimova Varta :roll

Vlastně můžu být rád, že má už 6let. Protože

 01/12 - 133580 km Koupena nová baterie Varta 56Ah

02/16 - 169160 km Koupena nová baterie Varta 52Ah

Ta současná je modrá a před tím jsem měl myslím černou. :myslim

Upraveno uživatelem radim.1008
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja před 4 roky koupil baterku Meyle, stala pulku co Varta a měla 3 roky zaruku, zatim jede pořád bez zaváhání. Doufam že se ted nepotento :D Klep klep

 

6 let je myslim slušna vydrž, měl jsem i Banner kterej šel po dvou letech po zaruce do kytek

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele svýho času jsem dával jen Starline baterky právě protože měli záruku 3 roky na cca 12 možná 15 baterkách v různých autech a různých způsobech používání těch aut se řešili v záruce jen dvě "padlé" bylo to tehdy na delší dobu a jedna byla uznána jako vadná takže výměna kus za kus druhá byla podle AK na hraně uznatelnosti záruční vady takže tam nakonec došlo k nákupu nové s nějakou výraznou slevou. Můžu zodpovědně napsat že s téhle " baterkové epizody " snad kromě 2-3 všechny ještě jezdí a většina z nich je 5-7 roků v provozu. Za ty Varty(10-12 ks) které se dávali potom nějakou dobu tak jsou do 5 let provozu a víc než polovina je vyměněná. Teď zkouším dva roky EXIDE dodavatele mám za humny a mám tam vcelku slušnou cenu.  Podle mě je důležité i když prodejce tvrdí že baterka je bezúdržbová tak jí nějakou péči věnovat u aut která jezdí denně se mi osvědčilo před a po zimě jednorázové připojení na "chytřejší " nabíječku přes noc kdy dojde k jakémusi vybalancování. U aut která denně nejezdí doporučuju jednou za měsíc v zimě a tak jednou za tři měsíce v létě totéž. Starám se i o jedno auto které za rok " nastojí " 345 dní  a ve zbytku roku ujede tak 1000 km a tam je řešení buď chytrá nabíječka nebo konzervátor baterek ( chytrá nabýječka se umí přepnout na konzervátor) a stále připojená baterka. Současná baterka je v autě 12 roků. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem letos měnil, ale původní originál  z roku 2012. Údržba žádná, auto sice garážované, v garáži spíš nemrzne i když venku jo. Nabíječku mám, ale nabíjel jsem asi 2x, tak jsem ji nechal na chatě. Takže když mi klekla baterka, nebylo ani čím ji zkusit nabít, klasika 🤣.

Teď je tam Exide, tak uvidíme... 6 let mi nepřijde jako nějakej zázrak 🙄, jsem zvyklej na držáky (a pak mě startujou hasiči v Červený vodě 😄).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To už je dávno, to jsem ještě neměl ani pažouta ale nissana. Táta tam byl na rehabilitaci po operaci (v Žamberku neměli volno), ta k jsme za ním v neděli přijeli. Já nechal na parkovišti rozsvícený světla, když jsme se vrátili, byla baterka mrtvá. Hasiči jsou vzadu v areálu a zrovna tam byli a vrtali se v autech, všimli jsme si jich už když jsme šli k tátovi. Synovi bylo tehdá možná malinko víc než Vašíkovi, takže jasný, že si nešlo nevšimnout 😁. Milí kluci, bylo to nakonec fajn. Akorát když jsme přišli k auto, tak jsem zrovna nadšený nebyl. Kdyby tam nebyli ti hasiči, mám v Jablonném spolužáka ze střední, tak bych tehdy volal jeho, tehdá žádnej internet v mobilu nebyl 😁, je to nějakých 16, možná i víc let.

Výměna baterky u 5008 se odehrála v létě v garáži, sice podobnej scénář (bez těch omylem zapnutých světel), tehdy jsem to tu řešil, měl jsem podezření na starter, ale nakonec to byla jen baterka 🙃

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

5+ let provozu baterie povazuju za uspech.
Na Pegine, kde pres zimu nejezdim a vyndavam baterii do sklepa a na jare jen nabiju:
5let Banner (tu jsem ten paty rok nevyndal na zimu z auta a po zime zcela vydudana a kaput s rozhozenou RJ dalky - byla potreba naprogramovat a odeslou RJ motoru.. davam to do souvislosti s nevyndanim baterky a jejim starim)
4roky Yuasa
8let Varta
A nyni Meyle druhy rok, ale Daily potrebovalo ted novou takze ji letos v prubehu zimy schramstlo daily.

No a daily z posledni doby (auto jezdi celorocne takrka denne kratke trasy):
6let Meyle
a nyni ta dvouleta z Peginy
Btw. origo tam byla snad pres 10let
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Baterka už určitě vydrží do další zimy, pokud teda ještě nepřijde nějaký extra mráz :) Ale mysli na ní, ať pak nemusíš volat do práce, že nepřijedeš, protože auto nestartuje a autobus nemáš ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D A sousedku, co jezdí do stejné firmy. :D

před 1 hodinou, MJSytic napsal:

Baterka už určitě vydrží do další zimy, pokud teda ještě nepřijde nějaký extra mráz :) Ale mysli na ní, ať pak nemusíš volat do práce, že nepřijedeš, protože auto nestartuje a autobus nemáš ;)

Proč bych neměl autobus? :myslim Ty víš něco, co já nevím? :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...