Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Na Cyclonech s Hankook Ventus Prime3, 18let spolu, boj s korozí...

Recommended Posts

Odesláno
V 25. 9. 2022 at 17:42, radim.1008 napsal:

Ještě by to chtělo vzít i dutiny, ale na to už podle mě není ideální počasí. :myslim

jj, ted uz je na to dost zima, nech to na leto. Ale ten gumoasfalt by chtel prekryt barvou, je dost porezni a kdyz ho neuzavres, tak jednak natahne vodu a druhak casem zacne vysychat a praskat a loupat se 😕

• radim.1008 changed the title to Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Nové přední brzdy, vrácena světlá výška předku, nový tlumič výfuku a kožený volant
  • O 2 týdny později...
  • radim.1008 changed the title to Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Přezuto na zimní Barum Polaris 5
  • radim.1008 changed the title to Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Přezuto na zimní Barum Polaris 5, nové zadní brzdy
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Od dnešního odpoledne parkuje Pažout opět v servise. :roll Tentokrát jede od soboty na tři. :myslim Na volnoběh se klepe jak drahý pes, smrdí jak laciná štětka a nejde vytočit jak flegmatik. :D 

• radim.1008 changed the title to Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Přezuto na zimní Barum Polaris 5, nové zadní brzdy a jede na tři
Odesláno

Tak svíčky a kabely vyměněny. Kabely byly nejspíš ještě původní. Svíčky tam byly Bosch, ale jen s jednou elektrodou a na můj motor patří dvě elektrody. :myslim Jenže po výměně a zkušební jízdě se projevilo houpání motoru, které jsem občas taky pozoroval. No a dělala to lambda sonda. Protože si podfukovaly svody. :roll Aby ne, když chyběli dva štefty na každé straně. :roll:bacha A to bůhví jak dlouho. A proč tam nebyly, protože jsou zalomené. :nevim Svody jsou zkroucené, takže nepasují přesně díry. Zítra je rozvolním a zkusím srovnat. Snad se to povede. 😕

Foto po sundání krycího plechu svodů. received_1265829377607041.jpeg

A po roce a půl opět teče ventilové víko. :bacha

Odesláno

Z výroby tam dvouelektrody nebyly, tomu nevěřím. Bývají tam právě úplně obyčejné svíčky :myslim Bude to chtít zase trochu péče no. Nemůžeš jen jezdit a tankovat :aut 

Odesláno (upraveno)
Před hodinou, radim.1008 napsal:

Zítra je rozvolním a zkusím srovnat

Jak je chceš rovnat? Ti prasknou a je vymalováno, jedině snad když budou dočervena. Spíš sundat, vyndat štefty a dát nový, pak namontovat rovný svody.

A ty svíčky určitě obyčejný jednoelektrodový.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Zkusím je upnout na stůl a pod emulzí přebrousit. :myslim Nic jiného mě nenapadá. :myslim Vyndané je mám, odvrtával jsem z nich šrouby a zkoušel na broušeném stole, jak jsou křivé. Těsnění, co tam patří to úplně nestáhne. :myslim Tak to chci zkusit přebrousit. ;) Jen musím zítra vymyslet jak je upnout. :D 

před 13 minutami, MJSytic napsal:

Z výroby tam dvouelektrody nebyly, tomu nevěřím. Bývají tam právě úplně obyčejné svíčky :myslim Bude to chtít zase trochu péče no. Nemůžeš jen jezdit a tankovat :aut 

Prý tam patří. I co jsem hledal třeba přes Kelly, tak do nějakého čísla motoru tam jsou psaný. To nemůžu, ještě musím dolévat olej. :D:D

Odesláno

Svody se nechají klasicky přefrézovat a na to si myslím @radim.1008 možnosti v práci má.

Do červena litina,Hmm.

před 2 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

Jak je chceš rovnat? Ti prasknou a je vymalováno, jedině snad když budou dočervena. Spíš sundat, vyndat štefty a dát nový, pak namontovat rovný svody.

A ty svíčky určitě obyčejný jednoelektrodový.

Rovnal jsi někdy svody? To se jen frézuje pokud to není ocel.

Odesláno (upraveno)

Jenže on piše že nepasují přesně díry. Frezování dosedací plochy je jedna věc, křivé svody tak že nesedí na dírách druhá, když nesedí díry nebudou sedět asi ani vyfukový kanály.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...