Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Usadeniny v nádržke chladiacej kvapaliny


Guest Martin2422

Recommended Posts

Guest Martin2422

Zdravím, v nádržke chladiacej kvapaliny sa objavila usadenina. Je tam originál kvapalina Peugeot (revkogel, modrá farba), núdzovo som však dolieval asi 2 až 3 dl kvapaliny zelenej farby, pretože sa kvapalina pomaly stráca (nie veľa, tak 1 dl za mesiac). Usadenina je mierne spenená a má tmavo zelenú farbu. Je možné že tieto dve kvapaliny sú nemiešateľné a vytvorili zrazeninu alebo by to mohol byť olej prenikajúci do chladiaceho systému? Priamo na hladine nič nepláva, všetko je na stenách nádobky, až tak mastné ako olej sa mi to nezdá ale môžem sa mýliť. Stretol sa s tým už niekto :myslim ?

post-18575-14109621390457_thumb.jpg

[Edited on 29/12/11 18:46 by Martin2422]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stracanie kvapaliny nie je normalne.V prvom rade sa zameraj na stracanie kvapaliny,a z velkou pravdepodobnostou ta olejovita konzistencia bude mat suvis so stracanim. Kvapalina je trochu olejovita,ale ak sa ti to drzi na stenach,ma to inu farbu...skus vypustit truchu oleja z motora uvolnenim vypustacej skrutky a budes na istom.3 dcl sa niekde objavi,ak nemas netesnost na spoji hadic.zistis to najlepsie vystupanim teploty motora az k spusteniu sahary,vtedy mas najvacsi tlak v sustave.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Martin2422

Viečko dolievania oleja som kontroloval nedavno, emulzia tam nebola, zajtra na to pozriem opat. Hadice som kontroloval len vizualne pri vypnutom motore, unik som nespozoroval. \"Natlakovanie\" okruhu koli hadiciam a odpustenie oleja z nadrzky ci sa tam nestraca kvapalina je dobry napad, skusim :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tohle jsem viděl na 307 u kolegyně. Strácelo se cca 0,3 / měsíc ... chtěla poradit co s tím.Tak jsem poradil najít únik, pokud nebude tak natlakovat ... no nakonec do toho nalila nějakej sajrajt na utěsnění a je to OK.

Nicméně já jsem dost zásadně proti těmhle kravinám ( kromě nouzového dojetí samozřejmě ) takže najít únik, opravit a po propláchnuté vyměnit kapalinu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...