Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Spotreba


mapmusic

Recommended Posts

Nechápu,jak to Gusto dokážeš!Já mám stále po 20000 km 7,8 lt a to bych musel jezdit fakt bez radosti si šlápnout na plyn.Tuhle spotřebu jsem měl i na Golfovi s 1,6 benzínem.Čili já jsem spokojenej i s touhle u daleko většího auta s nesrovnatelně živějším motorem.Čekal jsem 9.Jen jestli nekecaji počítače:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před deseti dny jsem jel Rakousko a zpět 1200 km a z toho necelých 500 km mimo dálnici. Po dálnici podle počasí 130-150km a průměrná spotřeba byla 7.6 l.Zpět po okreskách jel syn a tomu se ta síla motoru tak zalíbila, že předjížděl vše co viděl. Takže nemůžu řict že jel s lehkou nohou a i vzhledem k měkkým zimním gumám a teplotě okolo +2 - +6 je to vynikající.

Asi ten motor nedělali v pondělí ani v pátek.;););)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teda chlapi jak vytváříte spotřebu u 1,6 THP pod 8l?:o Já mám najeto cca 4800 km a průměrná spotřeba je 8,9 za vše co je najeto. Jezdím mix všech silnic jelikož dojíždím do Plzně z okolí.

Na dálku do Itálie jsem jel 1900km s průměrem 8,1 (plně naložené auto, 4 dospělí a zimní gumy 16\") - to se mi líbilo:D:D

Jinak spotřeba za poslední dobu se pohybuje okolo 9,2l Neřekl bych že jsem agresivní řidič, často jezdím na tempomat a točím tak cca do 3000 ot/min

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj , tak já s manželkou jezdíme 5008 1,6 THP najeto ted 8100 km , spotřeba od začátku 7,2 l, dovolená chorvatsko 6 lidí a k tomu milion věcí ,5008 po strop a bez jakéhokoliv omezování 7,0l , mimo dálnice okresky klidně rovných 6l jsem max spkojen .Šlo by to i za mín , jistě potvrdí Vatsug ten umí i jiná čísla .

čau a hodně spokojených km

Daja

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za 6 l po okreskách se dá jet. Jel jsem i za míň, ale to bylo v neděli brzo ráno za téměř nulového provozu. Pokud se rozhodnu že před kapotou nechci nic mít, tak ta spotřeba jde docela nahoru. Ale ani při předjíždění (pokud to není nutné), netlačím pedál plynu na podlahu, ale zrychluji plynule. Vím co tento motor umí a nemusím to zkoušet při každém rozjíždění...:roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte, mozem potvrdit, ze okresky sa daju za 6l/100km jazdit uplne bez problemov. Jazdime aj s polovičkou P5008 1.6 THP, najazdenych cosi nad 10 tis km s priemerkou 6.8 l.

Myslim dolezite je povedat co sa tankuje. Takze jazdime na 95tke od Shell. Mate niekto skusenosti s 98ckou? Oplati sa to tankovat?

Dolezita je aj skladba ciest. Mesto/Okresky/Dialnica (max 120km/hod. a tempomat): 20/40/40

Este mala poznamka k okreskam :):

so zapnutym tempomatom na 95 km/hod., 6 prevodovy stupen, rovinka, 4 cestujuci a batozina, okamzita spotreba 5.4 - 5.5l.

Prejazd mestom:

tempomat 55km/hod., 5 prevodovy stupen, rovinka, 4 cestujuci a batozina, okamzita spotreba 4.3 - 4.5l.

Moje skusenosti s tempomatom su dobre. Kazdopadne, pokial mam chut ist na spotrebu, nepouzivam tempomat na dosiahnutie nastavenej cestovnej rychlosti. Pri zrychleni tempomat skutocne vyuziva potencial motora a spotreba vyrazne stupa. Efektivnejsie je podla mna pomalsie sa dotiahnut na cestovnu rychlost a aktivovat tempomat. Zotrvacnost P5008 aj vdaka hmotnosti je neuveritelna a krasne sa da vyuzit pri dojazdoch a tak este viac znizit spotrebu.

Tolko zatial moje poznatky z jazdy tymto krasnym autickom s prijemnym a tichym motorom :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám jen dotaz na THPckare jak velkou mate nadrz, taky 55l? To mate asi srandovni dojezd pri takovyhle spotrebe.

Jinak lepsi nez tempomat je omezovac rychlosti. U HDI s nim jsem maximalne spokojen. Oproti temtopatu dela o cca litr nizsi spotrebu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cartmene, nádrž mám tak vééééélikou, že když tankuju u nás ve vsi plnou, tak se už zhruba po polovině nádrže čerpadlář začíná starostlivě koukat pod auto, jestli se tam nedělá kaluž ;)

Dojezd mám srandovní, páč vždycky natankuju plnou, pak s autem \"chvíli\" jezdí manželka a když se zase konečně dostanu za volant, tak pokaždý svítí žebravý voko :D:D:D

[upravil dne 5/1/12 17:38 od radek76]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mi to nedalo,ty Gusty čísla a řekl jsem si,že to vyzkouším.Vyrazil jsem do Rakouska na hory v plnej polní-2 dospělí,2 děti a kompl.lyžařská výzbroj-vše v kufru se sklopenou prostř.sedačkou,A ono to jde. Každý ráno přejezd cca 8km,čili auto studený,na dálnici tempomat na 135 a výsledná spotřeba po najetých cca 900 km je 7,1 lt.Úžasný- na zimákách.Takže tady dávám za pravdu prodejcovi,který mně překecal na benzín.:):)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...