monty100 Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 Zdravím, potřeboval bych poradit. Při jízdě v aute zacukalo, rozsvítila se oranžová kontrolka diagnostiky a na displeji to hází chybu abgasreinigung. Auto se ted chová takto. Při studeném startu, tak pul minuty škube, pak jde na volnoběch normálně, na 1a2ku jede auto normálně, při vyšších rychlostech(3,4,5,) jak se přidá plyn a zhruba nad 2000ot/min auto chcípne. Myslel jsem, že bude ucpaný filtr pevných částic, tak jsem ho odstanil a auto se chová stejně. Věděl by někdo, co by s tím mohlo být? Jedná se peugeot 307SW 1,6 Hdi 80kw. Děkuji za každou radu. Citovat
straki007 Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 Jako jak jsi odstranil filtr pevnych castic??? Vymen si nejdriv palivovy filtr. Pak dej vedet. Citovat
monty100 Odesláno 16. prosinec 2011 Autor Odesláno 16. prosinec 2011 No jednoduše jsem ho vytloukl ven, palivový filtr je měněn před pul rokem vzduchový taky, turbo po repasu. Citovat
straki007 Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 No jednoduse jsi si ted udelal pruser. Cekej problemy s FAPem. Bude ti skakat nouzovy rezim protoze jednotka zjisti ze tam FAP nemas. To nejede jenom vymlatit a hotovka:o Kolik kilometru jsi teda najezdil na ten palivovy filtr? Ja jsem ho menil na svem aute asi pred trema mesicema ale udelal jsem uz cca 20tkm a budu ho opet menit. Takze nezalezi ze jsi ho menil pred pul rokem Citovat
monty100 Odesláno 16. prosinec 2011 Autor Odesláno 16. prosinec 2011 Paliv. filtr má tak 10tis, ale tím by to být nemělo pač na volnoběh a za 1 jde auto vytočit normálně, to by muselo taky blblnout. Každopádně jsem si vědom že se fap musí ještě vypnout, ten jsem vymlátil jen protože jsem myslel že to bude tím že je ucpaný, ale porucha přetrvává. Ještě mě napadlo jestli není vadný nějaký to čidlo co kontroluje ten fap Citovat
straki007 Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 To s FAPem nic nema. Palivakem nic nepokazis a je t nejlevnejsi. Jasne ze pri nizkych rychlostech to delat nebude protoze nepotrebuje takovy kroutak. No ale pokud pises ze palivakem to neni tak muzes ho vylucit a muzes vymenit nejdriv(zacnu od nejlevnejsiho)snimac tlaku railu,vstriky na test a vycisteni a pak rail cerpadlo. Pokud motor uplne chcipne tak je to dodavkou paliva. EDIT: Skoc si nejdriv na diag.Myslim ze tam bude chyba\"hlidani vysokeho tlaku paliva\" [upravil dne 16/12/11 19:23 od straki007] Citovat
monty100 Odesláno 16. prosinec 2011 Autor Odesláno 16. prosinec 2011 Asi přece jenom ten paliv. filtr vyměním, protože se to stalo asi 2km po natankování, zmátla mě ta hláška na displeji abgasreinigung(asi je to v překladu čištění výfukových plynů) tak jsem to spíše spojoval s tím fapem. Koukal jsem že se dost vyznáš, co se může stát když jsem ten filtr vymlátil a ještě jsem ho nenechal vypnout? Myslel jsem jen že to bude psát nějakou hlášku. Jo a díky za rady Citovat
straki007 Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 No okamzitte se nestane nic. Po cca 100-300 km hlaska. Individualne pripady nouzovy rezim. Takze dle tipu jednotky a rodiny jednotky zalezi na tom co se stane. Pak dej vedet....... Citovat
monty100 Odesláno 16. prosinec 2011 Autor Odesláno 16. prosinec 2011 Nemůže být možné, že byl ten filtr fap ucpaný a auto skočilo do nouzového režimu? Citovat
bajza206 SW Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 No nestačim se divit \"napsalo mi to hlášku tak sem vymlátil FAP\" snad nejdřív DIAG. než udělám víc škody než užitku:bojim Citovat
Juve Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 No a čo... Mne to napísalo minule \" spolujazdec nepripútaný\" tak som vymlátil manželku ....po holej....:D:D Sorry Citovat
monty100 Odesláno 19. prosinec 2011 Autor Odesláno 19. prosinec 2011 Tak jsi měl pravdu, na diagnostice to hlásí tlak paliva. Zítra vyměním naftový filtr a uvidím, ale tím to asi nebude, pač se začalo ozývat mírné klepání při přidání plynu, ale opět je to až u vyšší rychlosti, nevím z čeho. Takže předpokládám, že to bude čerpadlo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.