Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vysoký volnoběh-nechce klesnout


liza6

Recommended Posts

Zdravím mám dotaz jestli se někomu to samé nestalo. Můj problém, i přes povolení lanka na plynu mám pořád vysoký volnoběh, respektive na 800ot se to ustálí, ale jen málokdy. Takže s nastavením volnoběhu to nemá nic společnýho. Příklad přijíždím ke křižovatce, vyhodím rychlost a dojíždím otáčky by měly klesnout na cca 800ot, ale auto si drží 1300-1400ot. Po chvíli stání otáčky padnou na 1000ot a pak někdy i na 800ot. Dneska jsem promazal co šlo, prostříkal kontakty, ale moc to nepomohlo. Tak mi napadlo, jestli není špatný krokový motůrek, váha vzduchu, čidlo teploty motoru, nebo něco takovýho. Prostě, že by auto dostávalo chybný info a přidávalo na směsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uz tady par takovych temat je, taky sem je hledal, uz se to tu resilo. Jedna moznost je spatnej potenciometr skrtici klapky.Kdyz to bude takhle blbnout zkus na nej poklepat jestli se to zlepsi.Dneska to budu taky odsobne zkouset a jelikoz mi kamos rek pred pul rokem ze ho mam v chybovych hlaskach.Nic mi vsak auto nedelalo az ted tak si myslim ze je to on.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolisaní otaček volnoběhu zpusobuje spiše krokový motorek, potenciometr klapky muže taky hrát svoji roli ale tam by se to měnilo po pohybu pedálu, ne že se to samo postupně upraví, vidím to na krokáč. Temat na tady k tomu je více než dost.

Ještě k tematu co ti dal kolega Ondra, tam se řeší nafta, nikoliv benzin jako máš ty. Každej holt nejezdi na naftu jako on;)

Ještě mě napadá čidlo teploty chladící kapaliny, s tím poklesem při stání by to mohlo být ono, při stání jde teplota o něco nahoru a to by mohlo mit vliv.

Hledej, tady maš něco do začatku -

[upravil dne 15/12/11 21:04 od Radek Hurvajz]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ted mi napadlo, mohlo by to mít souvislost, stím že mi budíky teploty vody ukazuje pořád málo? Ale auto hned po nastartování fouká lehce teplý vzudch, takže topí rychle. Zajímalo by mi, co bych mohl zkusit aniž bych musel hned něco novýho kupovat. Zkusím před chladič dát karton, a budu sledovat kolik bude budík ukazovat a jak se bude chovat vonoběh, protože by to teoreticky mělo být víc teplý a volnoběh by měl klesnout ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...