Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Displej 206


Biliboy

Recommended Posts

Pokud tam máš nyní jen hodiny, tak musíš mít i jiný konektor, který ti bude pasovat do toho druhého displaye. Těžko by jsi tam ten kabel pájel :) Jinak není ten kabel třeba ani tahat do BSI, nechá se to napojit do volného pinu v budíkách :)

Kde je ten volný pin v budíkách? Mohl bys to nějak popsat. Mám pouze hodiny a chtěl bych předělat na B display. Můžu ho koupit i s kapličkou a vzal bych k tomu i svazek (konektor s kusem drátů). Už to tady čtu poněkolikáté a přemýšlím jak na to, Konektor původní bych měl nějak přepinovat na nový, pak dotáhnout jeden drát od BSI (budíků?) a nějak vytvořit tlačítko, protože to vypadá, že páčky asi nejdou předělat, taky nemám tušení kam a jak zapojit tlačítko....

Když studuju a porovnávám schémata zapojení, které jsou v tomto vlákně tak mi vychází následující zapojení konektoru k displeji B:

9 - + od baterie, 8 - kostra, 7 - + od spínací skříňky, (9 a 7 přívvod  od BSI) 17 a 4 data vytažená ze sdruženého přístroje na palubní desce? 

Jestli to dobře chápu tak z průvodního zapojení hodin půjdou použít pouze dva dráty a to kostra a stálý proud + od baterie, který jde od BSI (ozn. jako BE11 na pin č. 9) ostatní se bude muset přepojit a případně přetáhnout. Co to je a kde se nachází Sdružený přístroj na palubní desce (ve schématu označený 0004)? Nejlepší asi bude připojit kompletní svazek na ISO konektror k rádiu, jdou tam totiž data dvěma kabely ozn. 9004 a 9005. Ve schématu zapojení displeje jdou ze sdruženého přístroje na palubní desce (0004) taky dva datové ozn. 9004A a 9005A, předpokládám že to bude stejné. Zítra jdu vytáhnout rádio (neoriginál) a zkontrolovat ISO konektor, jestli do něj vedou všechny potřebné dráty z BSI (konektor 40V GR)... 

A jen tak pro zajímavost, mám klimu a teplotní čidlo v zrcátku nemám :-(, viz. první příspěvek.

Upraveno uživatelem Storm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, to jsem včera během noci pochopil jak jsem studoval schémata hodin, displeje, rádia a ISO konektoru nový svazek napojím před ISO prodloužení k rádiu, pokud tam bude plně zapojený ten ISO konektor, ale na jakém principu funguje to tlačítko, kam je zapojeno, nemá někdo el. schéma páček pod volantem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak jsem koupil displej s konektorem a kapličkou. Rozebral, vyčistil kontakty. Taky se mi podařil vyloupnout ten čudlík na páčce  :) . Koupil jsem iso konektor a přes klasickou čokoládu jsem jej propojil podle zde uveřejněných schémat s displejem. Dnes jsem vyhodil rádio, zapojil displej přes ten iso konektor místo rádia a do dírky v páčce vrazil kus špejle. Displej normálně naskočil a i bez aktivace ukazoval spotřebu, průměr, dojezd, otevřené dveře atd... přepínal jsem to tou špejlí  :D , takže to vypadá dobře. Jen s jedním problémem jsem se setkal, ty hodnoty (prům. spotřeba atd.) nejdou vynulovat. Podržím špejli v kontaktu i 10 sekund a nic.... Čím to může být? Setkal se s tím někdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...
V 14. 12. 2011 at 8:18, ChouLu napsal:

2006 tedy multiplex.

Pokud vyndas kaplicku uvidis privodni svazek. Pokud mas hodiny tak tam budes mit nejspise 4. Ale na display potřebuješ 5. tedy jeden kabel dotáhnout dolu do BSI.

Teploměr vede do BSI a pokud to bylo aspon trosku v priprave tak by mel koncit v A sloupku spolujezdce.

Tedy odtud dotahnout kabel do dveri a zrcatka.

Ted zalezi jaky display chces. Pokud A (Hodiny,datum,teplomer, a nejake hlasky) tak ti staci dat displ a nemusi bejt aktivovany ani v BSI.

Pokud B (to same co nahore plus spotreba apod) tak musis dodelat spinac na prave pacce (steracu) vycvaknout ten cudlik na konci a dodelat tam spinac . Navod je tady na foru :)

Teplomer musis aktivovat jak v BSI tak i Displayi přes PP2000

Ahoj..nevedel by si mi to spravit do mojej 206+? Dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...