mikicek Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 Ahojte, neviem, či mám funkčné ESP. Pri zapnutí zapaľovania sa mi kontrolka na chvíľu rozsvieti, ale keď počas jazdy stlačím tlačítko na vypnutie ESP, nič sa nedeje. Nemala by vtedy kontrolka svietiť? Ako zistím, či je ESP v poriadku? Citovat
koblih69 Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 Myslím, že musíš ESP vypnout když stojíš a stejně se ti v nějaké ( nevím jestli 30 nebo 50 ) rychlosti připojí... Citovat
AnotherOne Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 ESP sa dá tlačidlom vypnúť len do rýchlosti cca 20km/h. Citovat
shark734 Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 neviem pri akej najmensej rychlosti sa da vypnut, ale na 50km/h sa automaticky zapne Citovat
Bigbadjohn Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 Právě to, že se ti při zapnutí klíčku rozsvítí (mimo jiné) kontrolka ESP a pak zhasne svědčí o tom, že je ESP funkční. Vypnout jde tím tlačítkem (netuším, když to je vypnuté jestli něco svítí, zítra zjistím) a při rychlosti 30 km/h se automaticky zase zapne. Aspoň tolik hovoří příručka k mému autu. Je to prý z důvodu bezpečnosti, aby se to nezapomnělo zapnout. Ovšem nezapíná se to když suto dosáhne tu rychlost, ale stačí, že se protočí kola tou rychlostí a je to zapnuté. Citovat
hipisko Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 ked bude prsat, tak zatoc volantom a zacni hrabat(nemusis nejako specialne silno), alebo skus urobit otocku na rucke, vtedy sa ti urcite rozsvieti kontrolka esp a budes to vediet naisto ak ta to uz tak moc trapi :-) Citovat
Tango C8 Odesláno 6. prosinec 2011 Odesláno 6. prosinec 2011 ked bude prsat, tak zatoc volantom a zacni hrabat(nemusis nejako specialne silno), alebo skus urobit otocku na rucke, vtedy sa ti urcite rozsvieti kontrolka esp a budes to vediet naisto ak ta to uz tak moc trapi :-) No, z 807 to bude paráda se otáčet na ručke:D Citovat
MotoMoto Odesláno 6. prosinec 2011 Odesláno 6. prosinec 2011 Já to udělal a jde to. Když je krásný sníh tak paráda. Citovat
Tango C8 Odesláno 6. prosinec 2011 Odesláno 6. prosinec 2011 Já to udělal a jde to. Když je krásný sníh tak paráda. Jo, na sněhu jo, ale jenom na mokré vozovce, si to nedovedu představit Citovat
mikicek Odesláno 6. prosinec 2011 Autor Odesláno 6. prosinec 2011 Dík za rady, funguje:D, ale len do 50 km/h, potom sa samé zapne. Asi som to skúšal pri vyššej rýchlosti. Citovat
Tango C8 Odesláno 6. prosinec 2011 Odesláno 6. prosinec 2011 Dík za rady, funguje:D, ale len do 50 km/h, potom sa samé zapne. Asi som to skúšal pri vyššej rýchlosti. V poho, jsem rád že nejsem sám jelito do aut. Bez urážky. Tady ti kolegové rádi pomůžou a poradí. Haleluja PC:cool: Citovat
Bigbadjohn Odesláno 6. prosinec 2011 Odesláno 6. prosinec 2011 Jak jse slíbil, tak jsem vyzkoušel vypnutí ESP. Je signalizováno trvale svítící kontrolkou ESP a při vypnutí ještě zvukovým signálem. Při ryhlosti 30 km/h (třicet kilometrů za hodinu) se funkce ESP automaticky zapne. Její zapnutí je signalizovánou pouze zhasnutím kontrolky. Dnes na prvním sněhu na silnici vyzkoušeno, že ESP opravdu funguje, ale zasahuje poměr pozdě a dost razantně, ale auto to na silnici v daném směru udrží. Překvapilo mě jak ochotně a dlouho auto drží stopu a jak čitelně se při smyku chová. Na to, že včetně mě váží 1900 kg je to až neuvěřitelné. Jsem zvědavý jaká bude první zima s tímto autem až bude na silnici opravdu kluzko. Citovat
Tango C8 Odesláno 7. prosinec 2011 Odesláno 7. prosinec 2011 Jak jse slíbil, tak jsem vyzkoušel vypnutí ESP. Je signalizováno trvale svítící kontrolkou ESP a při vypnutí ještě zvukovým signálem. Při ryhlosti 30 km/h (třicet kilometrů za hodinu) se funkce ESP automaticky zapne. Její zapnutí je signalizovánou pouze zhasnutím kontrolky. Dnes na prvním sněhu na silnici vyzkoušeno, že ESP opravdu funguje, ale zasahuje poměr pozdě a dost razantně, ale auto to na silnici v daném směru udrží. Překvapilo mě jak ochotně a dlouho auto drží stopu a jak čitelně se při smyku chová. Na to, že včetně mě váží 1900 kg je to až neuvěřitelné. Jsem zvědavý jaká bude první zima s tímto autem až bude na silnici opravdu kluzko. V pohodě to zvládne ESP , jenom se na něho nespoléhej úplně. Jednou mi docela zachránilo život, tedy na espacu (je to cca stejný vůz). 90 st. zatáčka a nečekal jsem že bude až tak doprava, jedu pomalu tak do 30km/h, námraza a bylo krásně cítit jak ESP řídí vůz tam kde jsem chtěl aby jelo. Naproti šel náklaďák, takže bez ESP by jsem byl asi vněm. Citovat
hipisko Odesláno 7. prosinec 2011 Odesláno 7. prosinec 2011 ja som dnes vyskusal esp (na 407sw) ze som proste rano na namrznutom parkovisku stocil volant prudko dolava a po prvom odtrhnuti sa auta od cesty-neochote zatocit za cca pol sekundy zabralo ESP uplne nadherne, ze sa mi az zdalo, ze to bolo pretacave, ale to skor len rozdielovy pocit koli predoslej neochote zatocit na zladovatelom parkovisku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.