Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Za kolik tankujete?


oddie

Recommended Posts

Hasicak je jen pro vozidla registrovana v Polsku. tedy, nemaj narok. Pokud to vyzaduji, tak prosim. At to napisou na papir, ze to chteji, ze za tohle chteji udelit pokutu a muzeme to poslat do spravniho rizeni. Prohrajou. nemaj sanci. Vedi to, ale zkousi to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Netusim jak moc je to aktualni to prosim zduraznuji "ale" vzdy byla povinna vybava dle statu registrace auta - to je dle CZ  - pokud jsem jako turista navsteva - nejsem na dlouhodobem pobytu  - ale asi se pletu.
A bezinfekcnost  - do unora je platnost certifikatu omezena vcetne cz covid pasu na 270dnu  - bohuzel nikde jsem nenasel zda od unora mam jeste 9mesicu a nebo od posledni davky ;)


https://www.mzv.cz/warsaw/cz/zpravy_a_udalosti/covid19_aktualni_podminky_cestovani_do.html


https://www.cestujsnadno.cz/povinna-vybava-auta-v-nemecku-rakousku-slovenku-a-polsku/

@Péťa   Diky za info

Upraveno uživatelem Lihous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepletes. Plati videnska umluva a povinna vybava vozidla se vztahuje k zemi registrace. Nekde se to obchazi povinnou vybavou ridice (francie a alkoholtester, ruzny vesty pro posadku...) ... ale zrovna ten hasicak je pro vozidlo a plati jen pro vozidla registrovana v Pl

Ad platnost: 9 mesicu od ockovani. 

Upraveno uživatelem sitler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Lihous Od 1.2. platí, že covid pas má platnost 270 dní. Např. manželka má 2. dávku 12.07.21 a v Tečce měla platnost 2025. To se teď změnilo a má tam jen datum dávky, čili 1. únorem se jí platnost změnila a končí 12.04.22. Jestli a zda to mění booster z 20.1.22 nevím.

Doplněno: mění. Čili do 20.10.22 a co dál zatím nikdo neví.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak zrovna hasičák je věc která byla kdysi povinná i tady u nás pak se to zrušilo tuším že povinně ho mají auta registrovaný jako taxi ale za mě to je věc která by v autě být měla takže na tohle by mě nedostali maximálně na tu expiraci. Ale myslím si že spíš je to takovej z jejich strany tlak aby tam čehůni nejezdili tankovat ve velkém zrovna tak jako naše Celní správa včera nebo kdy vydala to varování že pokud někoho zastaví a budou kontrolovat a on bude mít víc než 20 l v kanistrech a nebude k tomu mít papíry tak mu to můžou zabavit případně že můžou zabavit i auto na nějakou dobu a pozor protože PHM je ve zvláštním daňovým režimu tak účtenka od pumpy jim při větším množství ( další věc je že PHM podléhá přepravě podle ADR úmluvy taky od nějakého množství) nestačí ale tohle je zase tlak ze strany našich úřadů aby v krajích kde to je na tankování dostupné lidi v Polsku netankovali protože na našich pumpách se v té době bude prodávat minimum a stát nevybere na daních to co si slíbil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hasičák tady je snad povinný i pro firemní auta. My ho teda všude máme, tak si myslím, že je to povinné. A pamatuju se, že to kdysi říkali i na školení řidičů. Ale nevim, letos jsme školení ještě neměli.

A jinak snížení DPH v Polsku mi je šumák. Poláky lituji, hrátky s DPH je přijdou draho, protože tu daň budou zanedlouho muset vrátit zpět. A to pak teprve uvidí, co je inflace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem se osobně bavil s polským policajtem, přiznal, že to zkoušejí, ale s vědomím, že pokud se nedáme, tak Vídeňská úmluva platí. Vyprávěl i pár zážitků, které ale nejsou publikovatelné na internetu a ani pro nás podstatné.

Upraveno uživatelem Péťa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@sitler no co na to říct... každej ten polda má svého nadřízeného a ten má taky nadřízeného a pokud velitel řekne budete kontrolovat tohle a tohle tak ty poldové to kontrolovat budou protože policejní sbor není žádná cochcárna kde si každej bude dělat co chce.  To že vědí že můžou narazit na člověka kterej ví že s tímhle na něj nemají šanci a ho nedostanou na věc na kterou nemají zákonný důvod dobře ale je spousta lidí který se s nima hádat nebudou a když jim vystřihnou " unosnou " pokutu tak ji zaplatí a nechají to bejt. Další věcí je že to co předvádí některý spoluobčané kteří jezdí tankovat do kanystrů ve velkém že veze desítky litrů PHM v nepřizpůsobeném voze v nádobách které nemají potřebný atest tak to si myslím že je za hranou slušného chování. Ano já nemám problém s tím že když tam někdo jede na nákup že si natankuje do plné a třeba protože to má dál tak si naplní i jednu nádobu která splňuje všechny náležitosti. Ale aby týpek vzal dodávku a do ní naložil dvě tisícilitrové IBCéčka a jel s tím do Polska pro PHM a pak se v putyce vytahoval že jak se všema vy... tak proto teda fakt pochopení nemám. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim ze policajt a maminka ma vzdy pravdu.
Jezdime po svete a nestalo se nam ze by to nebylo korektni a v pohode a ikdyz jsem zase :xvul mame v Pl i kontrolu protidrogoveho a ano bylo to durazne ale opet v pohode.
Ono vetsina problemu prameni ze u nas Policista nemuze NIC ale venku to maji nastavene obracene - ale 100% souhlasim je to o lidech nic vic nic mene.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Vena garážmistr hele sorry, ale jestli kontrolujou a pokutujou neco, na co nemaj pravo a jeste priznaj, ze o tom vi a ze to proste zkousi, tak je to proste svine v uniforme a jediny, co si zaslouzi, je poslat do civilu za zneuziti pravomoci a fertig. Na to neexistuje zadna omluva.

Naprosto bez ohledu na to, ze nekde nekdo porusuje predpis. To je jejich prace to hlidat, ale rozhodne ne zneuzivat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Jel jsem přes malý přechod v Petrovičky / Kamienczyk a do Miedzylesie jsem potkal 8 českých SPZ a dvě polské. :D Při zpáteční cestě na první pumpě Partner už bylo v 19h vyprodáno. U Orlenu jsem čekal v koloně před stojany přes půl hodiny. Připadal jsem si jak při nočním návratu z Chorvatska na ONU před Brnem :D Jo a dvacku kanďák jsem měl taky sebou. :D

Upraveno uživatelem radim.1008
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...