Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, vím ,že už se to řešilo v jedno celém tématu (Servis - 1.4 hdi zima a mráz), ale chci se zeptat jak to tedy aktualně je, který palivový filtr teda koupit aby nafta netuhla a zda je to skutečně filtrem nebo tím ohřevem nafty. Zatim se mi nestalo, že by auto vyplo motor za jízdy. ale pravdou je, že sem zatim pod -10 nejel. Chtěl bych se na auto spolehnout a vědět, že i v silnějších mrazech (-10 a více) skutečně pojede a nebude se po nějaké vzdálenosti vypínat motor. Vím i že ten ohřev nafty ve filtru spoustu lidem ani nefungoval, tak se chci zeptat jak to tedy ověřit a nebo jestli radši vyměnit celý filtr za nějaký, který je už vyřešen nějak jinak. Díky za odpovědi.

Odesláno

úplně přesně nevím, co řešíš,ale obecně--dej tam filtr jaký podle výrobce máš dát, doporučuju zkrátit lhůtu výměny i na polovic (vím, že filtr je drahý), a jak už psáno,dávej nějaký osvědčený přípravek do nafty--tady na klubu máme dobré zkušenosti s výrobkem VIF (existuje zvášť pro letní i zimní provoz)

Odesláno

Šlo mi o to, že má sposta lidí s 1.4 hdi problém v zimě pod mínus 10 stupnu. Auto jim sice naskočí ale po nějaké chvíli (do 20 km) se jim vypne motor. A právě z toho jsem měl obavy. Že prý se to stává především u aut vyrobených v roce 2003. byla tam prý nějaká vada na filtru a jeho ohřevu.

Odesláno

ja ohrev filtra nemam a normalne beham bez aditiva uz druhu zimu...

takze nic neries a tankuj normalnu naftu a bude vsetko ok...

ja tankujem vyslovene len rakusku naftu. moj sused jazdi len na SK naftu ziadne aditiva nedava a nikdy mu to nestuhlo...

flitrom nestuhnutie nafty nevyriesis, jedine tym aditivom aj ked nemam relevantne dokazy ze to naozaj funguje...

clanky textu a testov znesu vsetko, ale ludia to davaju a ziadny problem...

Odesláno

Filtr tam dává servisák, tak předpokládám, že tam bude to co je předepsané. Nikdy nebyl v zimě problém, první zima bez přidávaných aditiv. Za velkých mrazů to stálo přes noc venku, protože odjíždím cca o 30min dřív než manželka, tak jsem měl moje v garáži a její 206 tam šoupnul na tu půl hoďku na rozmrznutí. Ulehčoval jsem si tím škrábání, při garážové teplotě +8 to tak akorát odtálo. Teplota v zimě je tak do 80°C v létě je na 90°C, celkově se ohřívá pomalu, termostat byl kontrolovaný.

Odesláno

Na zimu dávám to samé co v létě, naftu VERVA, je již aditivovaná, takže není žádoucí dolévat VIF. S normální dávkou VIF se nic nezkazí, pokud by se ho tam ale dalo víc, než doporučuje výrobce, tak se v nádrži vysráží a ucpe palivový filtr. Teď při nárustu dolaru a zdražení nafty tankuju v Polsku. Polská Verva má sice míň cetanů než česká, ale také má míň biosložky. A hlavně je nesrovnatelně lacinější. P.S. Do Polska to mám 18 Km.

[upravil dne 22/11/11 09:23 od Zazimir]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

No dnes som s peugeotom zamrzol. Minulu zimu sa mi to stalo 2x, raz pri -20 a raz pri -17 stupnoch. Dnes bolo -25. Vcera som mal polku nadrze a dotankoval som do plna naftu zo shell co ma vydrzat do -35 stupnov. No dnes ani to nepohlo. Presiel som asi 25km OK a potom to zacalo trhat s autom a po chvili vypol motor. Natartovat slo ale po par km sa to stalo zas. No proste stal som asi 20x, pokial som zisiel z dialnice a zaparkoval. Nechal som auto hodinku stat. Potom to uz slo OK, ale to bolo uz asi -15 stupnov, ale na dialnicu som sa uz neodvazil. :( Samozrejme mam 1,4hdi

Odesláno

Mám 1.4 HDi a bez problémů i -28\'.Co se týče nafty,nejhorší zkušenosti mám s VERVOU od Benziny,natankoval jsem a bylo po ježdění.Pak mě zklamal Agip,nafta jak sádlo a kámoše vypekla Shelka,totálně zatuhlá nafta.A hlavně že tvrděj,že je to zimní nafta:bojim

Tak jsem opět skončil u pumpy jménem Rabštejn,kde jsem neměl nikdy problém.Ti chytráci,co mi tvrdili,že by tam nikdy nejeli,tam už tankujou taky...:D

[upravil dne 3.2.2012 18:44 od třídvířko]

Odesláno

dnes rano pri -27 som sice nastartovala (mam novu baterku aj novy palivovy filter) ale hned mi to zdochlo, takto som to skusala zo 10-krat nastartovala som hned ale hned to zdochynalo. Mala som cez pol nadrze nafty zo Shell, do ktorej som naliala SHERON aditiv diesel zimny (kupeny tiez na Shell) ... teraz sa mi auto rozmrazuje v garazi servisu maju tam vraj celu noc plus 18 st. - takze ked sa mi rozmrazi - co mam urobit, aby sa to nezopakovalo? garaz na parkovanie nemam - musim stat vonku. Rozmyslam o dotankovani na SLOVNAFTE EVO-diesel - vraj je do minus 30 - ale mozem dotankovat len pol nadrze a stale tam teda bude pol tej Shell - mam tam naliat este aj to aditivum? alebo kupit ine aditivum? alebo bude stacit EVO diesel ... u nas boli tento tyzden teploty : -22, -22, - 24, -25, -27 = prve styri dni som jazdila - dnes uz nie :( - potrebujem buduci tyzden jazdit - poradte co mam urobit - nech sa to nezopakuje ...

[upravil dne 3/2/12 19:16 od JankaS]

Odesláno

dnes rano pri -27 som sice nastartovala (mam novu baterku aj novy palivovy filter) ale hned mi to zdochlo, takto som to skusala zo 10-krat nastartovala som hned ale hned to zdochynalo. Mala som cez pol nadrze nafty zo Shell, do ktorej som naliala SHERON aditiv diesel zimny (kupeny tiez na Shell) ... teraz sa mi auto rozmrazuje v garazi servisu maju tam vraj celu noc plus 18 st. - takze ked sa mi rozmrazi - co mam urobit, aby sa to nezopakovalo? garaz na parkovanie nemam - musim stat vonku. Rozmyslam o dotankovani na SLOVNAFTE EVO-diesel - vraj je do minus 30 - ale mozem dotankovat len pol nadrze a stale tam teda bude pol tej Shell - mam tam naliat este aj to aditivum? alebo kupit ine aditivum? alebo bude stacit EVO diesel ... u nas boli tento tyzden teploty : -22, -22, - 24, -25, -27 = prve styri dni som jazdila - dnes uz nie :( - potrebujem buduci tyzden jazdit - poradte co mam urobit - nech sa to nezopakuje ...

Odesláno

Na 100 litrů nafty 10 litrů petroleje.Jeden můj zaměstnanec to tak dělá.Dělal ti i když jezdil na kamionu a nikdy neměl problém s parafínem.Slyšel jsem to i od více lidí,tak nevim.Zatim jsem nezkoušel,nebyl důvod...

Odesláno

Čau chci se zeptat když je pod -15° tak po nastartování mi svítí kontrolka airbagu. Svítí do té doby dokud nezhasnu motor a po dalším nastartování je vše OK. DÍK

Odesláno

tomasmt - mne sa to iste stalo pri -24° - svietilo to celou cestou do prace 40 km, na obed ked som znovu nastartovala uz to nesvietilo, viaceri mi povedali, ze to nic neznamena, ze v takychto extremnych mrazoch sa to moze stat ...

Odesláno

to s tou kontrolkou airbagu se mi taky stava pri vetsich mrazech....a stejne tak kdyz znova nastartuju tak zhasne....takze to je asi normalni....

Odesláno

ak máte niekto skúsenosti: pri zapnutí klúča, kontrolka baterky bliká, čo to znamená? Teraz pri mínusoch som to pár krat zbadal, ináč štartuje bez problémov.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...