Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Domovní zvonek(telefon)


Mišak

Recommended Posts

Jo, psí hovna a vajgly řeším každou chvíli. Ale tomu by plot nezabránil. A že se u mě na zámkovce někdo otočí a jede dál mi nevadí ;) Jen už jsme hodně :xvul

K tématu mám jen jediné - kabel je kabel. Ale já to říkal, když jsem při stavbě domu v roce 2004 tahal kilometry UTP a ostatní si ťukali na hlavu (teď řeší WiFiny). Takže pokud mohu @Shrekovi doporučit, natáhni kabel. Nemáš tam ani žádnou chráničku, do které by jsi ho prostrčil?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 24 minutami, Péťa napsal:

Ale jde ;) Taky plot neřeším, dal jsem jen na hranici s potokem (obyčejné pletivo 1m vysoké), aby zastavil kluky, dokud nepovyrostou a nenaučí se vylést z potoka. Podle mě je plot naopak přežitek, který hyzdí krajinu. A normální je nekrást.

Plot "přežitek" ?? No nevím, jestli by se ti doma líbilo kdyby ti třeba běhal nějaký cizí pes po zahradě a měl bys venku malé děti..  Bez plotu si to na vesnici neumím představit a nemluvě o tom, že bych měl pořád doma zavřeného psa v kotci.

Nicméně @Shrek se ptal na doporučení ohledně bezdrátových zvonků s WIFI. Doporučení já nemám, stejně musíš vždy přijít k brance a odemknou (ano uvidíš přes WIFI kdo tam je, ale to je jediné).

 Já požívám trošku odlišné zabezpečovací zařízení. Viz foto.

IMG_20191013_104447.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Djzaza to odemykání právě řesit nemusím. I ten Emos má kontakt na odemykání el. zámku. Na ten mám branku připravenou. Jako u paneláku.

Chráničky  mám natažené jen v plotě a končí v zemi, takže bych musel stejně rozkopat trávník a rozebrat zámkovku směrem k domu. No a tam nevím, jak dovnitř.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovnitř jedině přes základy domu, záleží pak na hloubce průrazu (díry skrz základ domu) a hlavně neporušit hydroizolaci. Možností je mnoho, ale to je případ od případu. Už jsem to viděl i po zdivu v el.liště která byla zasekáma do soklu. Ale nevím jak to je u tebe...

Jěště k upřesnění, máš napětí u té branky ?? Jestli ano tak jedině něco takového:

https://www.hadex.cz/t335b-dalkove-ovladani-prijimac-zab4pc-433mhz-4-kanalovy-napajeni-12v/

 

 

Upraveno uživatelem Djzaza
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Shrek ber to spíš jako inspiraci, ale co dát místo zámku na klíč, zámek na kód. Pak by se dítko a manželka naučily jen příslušnou číselnou kombinaci? Zbytku návštěv bys chodil odemknout až po tom, co by zazvonily na zvoenk, kterej má více receiverů (přijímačů) - jeden v kuchyni, jeden v obýváku, další na zahradě...

Třeba je to dostatečný řešení..? I když né tak hypermoderní

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem řešil zvonek asi 13 let na zpatek. Babička špatně slyšela (na obě 85% hluchota a naslouchatka). Běžný zvonek neslyšela vůbec, bezdrátový nebyl spolehlivý, někdy zvonil, někdy ne a pak jsme třikrát za rok kupovali nové bezdrátové tlačítko, protože ho místní omladina odnesla do pryč.

Na původní T6 (možná T3) tlačítko a rozvod jsem, po odpojení původního zvonkoveho trafa, udělal regulovatelný spínaný zdroj a na něj připojil sirenku (https://www.gme.cz/sirenka-ps-523a-24vq). Ta je sice na 24V ale i při 9V to babička slyšela. Když už babička nebyla, stáhnul jsem ji asi jen na 6V a i tak to bohatě stačí. Když někdo zazvoní, je to v pohodě slyšet v přízemí, patře, ve sklepě a částečně i kolem domu. 😁 Je to hodně progresivní řešení, ale funguje skvěle, jen teda dokud byla babi, tak občas byly infarktove stavy, když někdo zazvonil a zrovna jsi šel skrz chodbu, kde ten zvonek je 😂

Co se týká bezdratu, já bych zkusil Arduino, respektive jeho WiFi klon NodeMCU. Tam se ale neobejdes bez programování a spolehlivost taky nemusí být 100%. Pak by se ale dala udělat i nějaká aplikace do smartphonu, pro ovládání, ale to už je vyšší dívčí.

Nicmene by ti to dokázalo hlásit na telefonu, že někdo zvoní, otevřít bzucaka, ale i sepnout klasický zvonek, ale jak píšu, chce to umět programovat a spolehlivost, případně bezpečnost, to je otázka. 

Upraveno uživatelem skypeja
Oprava popisu tlacitka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@skypeja To arduino mě taky napadlo. Mám doma třeba wifi teploměr a teploměr do udírny. Asi by to naprogramovat nebyl zase takový problém, i doplněnit o čtečku RFID by to šlo, ale mám strach s programovacím ukládání na NAS server (fotky příchozích) a programovat do androida, to je pro mně úplně španělská vesnice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Shrek já jsem teď dělal přes NodeMCU dělal detektor kouře k druhé babičce, protože málem vyhořela, když si dělala vajíčko na tvrdo a zapomněla že ho vaří a šla si lehnout. Ve spojitosti s tím, když jsem chtěl mít upozornění na více mailů a i přímo na telefon, jsem narazil na aplikaci Blynk, snadno se to programuje a sama ta aplikace umí dost věcí, bohužel tam máš určitý počet "kreditů" za které si tam dáváš funkce (tlačítka, grafy, ukazatele, složitější vazby) a když ti dojdou, musíš dokoupit, ale to už nevím, kolik stojí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...