Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Domovní zvonek(telefon)


Mišak

Recommended Posts

Před 14 dny nam borec zbořil autem branu na ktere jsme měli domovní zvonek klasický tlačitkový bezdrát.

Potřebujeme nové už by sme chtěli zvonkové tablo a pro každé patro svůj telefon.Tež by sme chtěli komunikovat mezi patry ať na sebe nemusíme pořad křičet.

čučel jsem na net něco sem našel, ale moudrý stoho nejsem....

Určitě stím ma někdo větši zkušenosti a poradí co pořidit, za každou radu budu vděčný díky:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci věci se maji takto než sme barak obydleli tak tam bydlel snad radio amater:D

V braně byl kabel o asi 10 žílách pro dva zvonky bzučák pro malou branku a pohybové čidlo pro dvě lampy.Naši i já v patře mame dotaženy kablíky od kdysi zřejmně funkčního systemu.Bohužel když sme se nastěhovali zustala už jen kabelaž....

Teď když se staví nová brána kde už se počíta s motorem pro posuv se kabel bude hodit.

Znova rozchodíme bzučák do branky a oživíme i čidelko ke světlům, jen ty zvonky...

Nejlepší by pro mě bylo ukazat na ověřenou sadu:D:D ja ji koupím a namontuju v dokumentaci se celkem vyznám tak snad to problem nebude:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na posun brány potřebuješ síťový přívod (což je jiný kabel, než signálový).

Na zvonky, mluvení a el. vrátný budeš potřebovat ten desetižilový.

Projdi si dobře odkazy od minimaxy, všechna schemata tam jsou. Pokud nerozumíš, tak to někomu svěř, protože je to docela složité.

Pročti si http://www.teslastropkov.cz/katalog/ddz/Katalog_ddz.pdf

můžeš se rozhodnout, jestli i video, anebo klasický (od str. 14).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rozhodně nemužeš vést silové napětí - na ovládání brány a datové vedení v jednom kabelu. takže 100% natáhnout peo systém DT nový kabel. dále se musíš jak píše OLDA rozhodnout, zda chceš jen DT nebo VDT, podle toho se natáhne buď analogová linka, tedy systém 4+nx nebo digitální linka po dvou drátech, některé lepší systémy dokonce pro VDT potřebují koaxiál.

a nechci tě podceňovat, ale ani podle návodu a schcema to nezapojíš, pokud jsi to nikdy nedělal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 8 let později...

Mnoho vody uplynulo od založení tohoto vlákna, ale pokusím se tohoto šedivého staříka oprášit.

Řeším na rodinném domě vrátného pro odemykání branky, nejlépe videovrátného. Manželka už by ráda měla na brance kouli, ne kliku. Zvonek máme. Je to obyčejný bezdrátový, ale vadí mi na něm několik věcí:

  1. zvonění je slyšet jen v obýváku, v místě zvonku. Pokud jsme kdekoliv jinde, na zahradě, v dílně apod. tak ani nevíme, že někdo jde.
  2. nelze jím otevřít branku
  3. nevidíme, kdo tam je

Doba jde kupředu a chytrej foun už má kdejaké dítko (máme ho většinou u sebe) a odpadl by tím problém s umístěním hlavní jednotky. A tak mne napadlo, zda neexistuje nějaký IoT zvonek.

Při brouzdání po internetu jsem narazil na celkem zajímavé řešení např. od EMOSu nebo od fy. LEGRAND. A to i cenově. Nemá někdo s těmito zvonky zkušenost (spolehlivost, ovládání, uživatelská přívětivost, ...)?

Pokud byste tento typ nedoporučili, tak jaký?

Díky za pomoc. 

Jen pro info: elektriku v místě sloupku mám, stejně tak i v domě, ale nějak jsem podcenil právě ovládání pro zvonek. Asi by šlo natáhnou k brance LANku, ale musel bych rozkopat trávník a přerovnat zámkovku, což by asi nelibě nesla má drahá polovička. Výše zmíněná řešení jsou wifi, což také oceňuji.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No hele jako asi to je sofistikované řešení hodné dnešní doby.  Já si vystačím s bezdrátovým zvonkem z Lidlu mám teda ty co se ta zvonicí část dává do zásuvky a ovládací část je na knoflíkovou baterku. Jeden mám na zvonění do baráku a druhý do dílny když se ke mě hrne zákazník. A stačí to vrata jsou pořád zamčená takže když někdo přijde tak mu jdu odemknout a otevřít. Nevím no zatím mi to nevadí udělat pár kroků abych otevřel známí stejně většinou zvoní telefonem takže já to mám vyřešené takhle. A s naprostým klidem napíšu že nebýt toho že podnikám doma na dvoře tak bych se bez zvonku obešel úplně fungoval jsem tak skoro 10 roků. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My sme to riešili vecami z audioslovakia.sk a zámok na branicku z umakov.sk . Ale tiež je to už pár rokov spat. Bezdrôtovo wifi by som to neriešil, hoc kedy to môže niekto rušiť. No a záleží od či financií. Druhá vec je napr výpadok elektriky. Aby sa branicka neotvorila len tak, alebo aby sa dala otvoriť aj bez elektriky. Niečo majú aj na Aliexpress e, 

Mali sme to na 3 zvončeky, ale je pes naučený keď sa zazvoní tak doletu k bráne, tak najprv to rieši on.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krátce po dostavení baráku než jsem začal dávat dohromady dvorek tak jsme fungovali i bez vrat ale to nebylo moc dobré řešení vím že ve spoustě zemí se takto dá fungovat nebo že mají lidi okolo pozemku jen takovou " parodii " na plot myslím tím že sice plot ale který se dá při troše snahy překročit spíš je to jen takové to vyznačení hranic tady je moje a tohle je obecní nebo sousedovo. To bohužel v českých končinách nejde a všimnul jsem si že ve spoustě vesnic jak se mění pomalu obyvatelé těch luxusnějších domů který mají zděné hradby místo plotu tak že s každou změnou majitele se leckde jak první úprava přizdívají ty hradby.  U kamaráda měli zděný plot a v něm výdřevu rodiče usedlost předali dětem, děti zrušili výdřevu a zazdili to do 2 metrů nedávno to prodali teď je tam nový vlastník a ten ještě než se nastěhoval nechal přizdít ještě 60cm na výšku po celém obvodu hradeb, nechal zvýšit vrata no nevím co k tomu lidi vede. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Vena garážmistr Zatím to máme podobně, ale manželka by to chtěl zlepšit, chápu ji. Těch pár kroků mi samozřejmě neva, ale chodit stále otevírat našim dětem, třeba o 10x za dopoledne, protože si zapomněli klíče (oni to prostě neřeší a než aby je ztratily), to by mě bavilo asi tak dva dny.

@mmartinkovic  Wifi by mi nevadilo. Musel jsem přes wifi řešit kamery, mám 2. Dost jsem se s tím natrápil, ale myslím, že se povedlo. Mám dva routery na kabelu a dvě nezávislé wifiny na různých kanálech. Tak už nedochází k rušení a stabilita je 100%. Původně se mi stávalo, že mi kamery "kradly" wifinu třeba z telefonu, úplně se kousl intenet. Dvě wifiny na jednom routeru pomohly jen částečně, ale takhle to je OK. Takže pokud mi tak šlapou kamery, tak zvonek asi nebude mít takový nároky jako právě ty kamery.

Výpadek elektriky bych neřešil. Tak bych tam holt zašel otevřít.

No finančně je to jasná věc. Už jsem se i ptal a nabídly mi i vrátníka za necelých 40.000. Asi by to bylo cajk, propracované a připravené pro napojení alarmu a nevím čeho ještě, ale ta cena 👎.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Shrek nevím jak moc malý nebo nespolehlivý děti máš. Ale podle mě to že by dostali klíč od branky / vrat aby se dostali domů je to nejmenší a věř tomu že ho neztratí a zapomínat ho taky nebudou.  Hele děti povyrostou a budou schopný se o klíče starat samy takže bych to zkusil tím nejlacinějším řešením zamykat dětem klíč od branky na krk a když píšeš že tam máš dvě kamery tak jednu namířit na branku a tam kde je žena nejvíc dát obrazovej výstup aby si mohla zkontrolovat kdo tam je než půjde otevřít. A nechat bejt hele je to jako s autem co tam není to se nepokazí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Shrek tu nejde o stratu signalu alebo vypadok, tiez som to riesil na kamerach aby to slo co najjednoduchsie, a po precitani par prispevkoch po nete som wifi ako istotu prenosu signalu. ked ta ( hocikoho) budu chciet vykradnut, risicka signalu je ako prva, a tym padom uz nevidis neovladas cez wifi nic. Preto som natahal po povale LAN kabel a pospojoval to na switch a nejake vypadky neriesim. Jasne ze ked to bude hciet niekto vykradnut, tak ho kamery nezastavia, ale rusicka signalu ti ten signal zablokuje a pod.
Domovy zvoncek sme kupili ako set, tusim do 50€ jednotka s 3 telefonmi, vystup na ovladanie branicky, elektricky zamok som kupil na umakov.sk za 12€, kabelaz a podobne. Montoval som to sam, resp s pomocou max 1 cloveka. a islo to. na aliexprese predavaju sety aj s videovratnikom a prenosom do telefonu za cca 40€ az po nekonecno, asi tak ako tu, takze sa da vybrat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Vena garážmistr napsal:

To bohužel v českých končinách nejde

Ale jde ;) Taky plot neřeším, dal jsem jen na hranici s potokem (obyčejné pletivo 1m vysoké), aby zastavil kluky, dokud nepovyrostou a nenaučí se vylést z potoka. Podle mě je plot naopak přežitek, který hyzdí krajinu. A normální je nekrást.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Péťa  já vím že to někde jde ale tady u mě to nejde. Protože ve většině ulic je vozovka a chodník a na to jsou hned nalepené ploty.  Ve většině těch baráků mají gaučové čokly  který chodí venčit k nám do ulice kde je na protější straně asi 1,5 m široký travnatý pás samozřejmě že i když obecní vyhláška ukládá mít čokla na vodítku tak 95% jich má čokla na volno, snad jen jeden chlápek má psisko vychované že zvládá poslouchat na slovo jinak žádné z těch psisek nezvládá ani základní povely, takže mě stačí že *neumím psát slušně*í zóna je naproti baráku a nepotřebuju aby mi cizí psiska lozili na dvůr. Navíc se obávám že při drzosti některých jedinců by pokud bych neměl plot klidně parkovali cizí auta přímo na place před barákem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...