Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Stěrače - deaktivace "Automatu"


kada85

Recommended Posts

  • O 9 měsíců později...

Originál opravdu nedávej. Z čistě vědeckých důvodů jsem je pořídil za více než 1700 (nepamatuju, jestli včetně nebo bez DPH), aby mi už konečně neříkali, že mi čidlo nefunguje, protože jsem lakomec. Výsledek byl naprosto nulový čidlo nefunguje ani s nimi. Takže kup nejlevnější, a automatickému režimu se vyhýbat. Ostuda Peugeotu 5008, nic jiného se nedá konstatovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevim jestli vsechny servisy, ale tam kam jezdim ja uz nedavaj bosche ale nejake jine. Bosche koupis na netu daleko levneji nez v origo servisu. Co se tyka automatiky, tak hodne zalezi na tom, zda je sklo mastne :-( Na cas pomuze umyt ho octovou vodou. Automatiku pouzivam, ale musi vice prset, kdyz jen trochu mrholi, tak je lepsi klasickej cyklovac.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak tady píšete o tom poblázněném stírání na senzor, nedáváte na sklo náhodou přípravky typu "tekuté stěrače", případně nevoskujete auto v myčce? Jak vypadá vaše čelní sklo, když přijdete k autu např ráno a prší? Je na něm voda "slitá" do tenkého filmu, nebo máte na skle jednotlivé kapičky (jako když navoskujete karoserii)?

 

Já jsem u svého auta vypozoroval to, že když jsem dal na čelní sklo tekuté stěrače, tak senzor fungoval úplně nanic. Přesně jak píšete. Od zapnutí automatiky stěrače postupně zrychlovaly a během pár minut už jely naplno. Po vypnutí a opětovném zapnutí to samé. Nebo když jsem vjel do tunelu, stěrače místo toho, aby zpomalily, tak se rozjely taky na max. Na čelním skle byly po dešti jednotlivé kapičky. Nepomohly ani nové stěrače. Ani odmaštění skla.  Po asi půlroce se vrstva onoho zázračného přípravku opláchla, bylo vidět, jak v místě, kde stěrače stírají je vrstva vody slitá do tenkého filmu a senzor začal fungovat normálně. Když vjedu do tunelu, po pár vteřinách stěrače stírat přestanou, to samé, když na mě auto přede mnou cáká vodu na sklo a stěrače se rozjedou na max, tak po předjetí auta se stěrače zase zpomalí. Od té doby už na sklo nic nepatlám a dávám si pozor, co leju do nádržky kapaliny ostřikovače.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Suditscher

Ahoj. Já teda měním jen gumičky cca 1x ročně. Při 2ks v balení to vyjde na 100,- ročně a 10 minut práce.  ;) Jinak s automatikou jsem spokojen, mám ji vypnutou a zapínám minimálně.  :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To rozhodně, ale ty náhradní nebudou Bosch. I když, origo stěrače jsem tam měl 2,5 roku a Aerotwin mám teď rok a půl jeden (u řidiče) už je zralej na výměnu. Chovám se k ním slušně, žádné stírání namrzliny, když se něco dostane na stěrač nebo namrzne, tak ho před jízdou kompletně vyčistím do čista (je jen tužší třeba mrazem). Přesto vydrží o dost míň. Nevím, jestli tam byly origo Valeo? Ale vydržely o dost déle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...