Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim chcem sa opytat na radiu je RDS a ci to niekomu funguje kamarat ma 407 a ten hovoril ze jemu sa objavi interpret a nazov pesnicky len ked nastartuje a potom viac nie ked sa zmeni interpret tak uz nic pocas jazdy mne vobec aj ked mam nastavene aspon:myslim lebo dole to je vyznacene nastavuje sa to este nieak na radiu doma mi to ide normalne DIK

Odesláno

Tady jsou popsaný funkce:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Radio_Data_System

Předně musí daná stanice vysílat informace o interpretovi. Mě se taky v rádiu změní popisek interpreta až třeba v půlce další skladby.

Přisuzuju to síle signálu, protože když jsem v Jihlavě (Radio Vysočina) tak ten popisek přeskakuje olamžitě.

To samý pozoruju při dopravních informacích, taky chviličku trvá než si rádio přebere ten kod a zesílí se a naopak, když už je po zpravodajství, tak ještě chvilku je zesílený.

Odesláno

Je to tak.RDS je tušim radio data system.A co vysilí stanice za data se ti pak ukazuje na display.Muze to byt nazev stanice,nebo nazev pisnicky,ale to zalezi,co ta stanice posila za data.Jinak to ma taky vliv na automatický přeladovani frekvenci podle pokryti vysilacem .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...