Vlado222 Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 zdravim chcem sa opytat na radiu je RDS a ci to niekomu funguje kamarat ma 407 a ten hovoril ze jemu sa objavi interpret a nazov pesnicky len ked nastartuje a potom viac nie ked sa zmeni interpret tak uz nic pocas jazdy mne vobec aj ked mam nastavene aspon:myslim lebo dole to je vyznacene nastavuje sa to este nieak na radiu doma mi to ide normalne DIK Citovat
wojtěch Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 RDS je na přelaďování stanic když někde jedeš a posloucháš jednu stanici a ona mění frekvenci tak se ti to samo přeladí pokud se pletu tak mě opravte.. Citovat
Návštěvník Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 Tady jsou popsaný funkce: http://cs.wikipedia.org/wiki/Radio_Data_System Předně musí daná stanice vysílat informace o interpretovi. Mě se taky v rádiu změní popisek interpreta až třeba v půlce další skladby. Přisuzuju to síle signálu, protože když jsem v Jihlavě (Radio Vysočina) tak ten popisek přeskakuje olamžitě. To samý pozoruju při dopravních informacích, taky chviličku trvá než si rádio přebere ten kod a zesílí se a naopak, když už je po zpravodajství, tak ještě chvilku je zesílený. Citovat
rinnegato Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 Je to tak.RDS je tušim radio data system.A co vysilí stanice za data se ti pak ukazuje na display.Muze to byt nazev stanice,nebo nazev pisnicky,ale to zalezi,co ta stanice posila za data.Jinak to ma taky vliv na automatický přeladovani frekvenci podle pokryti vysilacem . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.